Staljinova pepeljara

Brkati Josif Dzugasvili bio je ljut naHitlera, ne zato je Adolf imao trendy brkove kao Charlie Chaplin a mali Visorionov staromodne kakve su s ponosom nosili svi gruzijski shusteri, nego zato sto je ovaj u ljeto napao Sovjetski Savez iako su se fino dogovorili da se medjusobno nece napadat.
Podjelimo Poljsku – i kivta-pita. Joza nije vjerovao da ga ovaj napada dok valjda sam nije cuo njemacku artiljeriju pred vratima Moskve. Onda se hrabro krio po Moskvi nebili ga neko od rukovodstva slavnog SSSR-a pozvao na odgovornost – i po starom sovjetskom receptu – poslao na zimovanje u prostranstva Sibira.
Nakon par dana hrabrog skrivanja Joza je shvatio tek koliko se ostatak vodsta bojicelicnog covjeka – odnosno njega, Staljina, kako si je sam dao nadimak da ga nitko nije pozvao na odgovornost. Vjerovatno u tom trenutku je mighty-o-Stalin je vidio da zaista ne postoji nitko kome bi on polagao racune, a kako je komunist a time i ateist – dakle ni Bogu ne polaze racune jer Staljin himself je Bog. Iako mu je majka bila Sefard, a kod Zidova se vjera naslijedjuje po majci, Josif nije bio Zidov. On je bio komunist. I iako se te 41. posvadjao s Hitlerom i dalje je provodio rjesenje zidovskog pitanja u SSSR-u kako je stajalo u Molotov-Ribbentrop sporazumu. Tako da su i po okoncanju rata mnogi sovjetski zidovi isli zimovat u Sibir.

Quod licet Iovi, non licet bovi govorili su stali latini a znao je to i Joza. On je Iovi, a Adolf, odmilja zvani Adi je bos, bovis sto bi rekli latini iliti u nasem jeziku – govedo. Stoka. I sto dolikuje Bogu, svakako ne dolikuje govedu, Josif je napokon krenio u kontra-ofanzivu prema Adiju, samo sto je od toga napravio osobnu stvar.

I bome bio je to break-trough i po’ sto bi rekli nasi anglo-saksonski prijatelji, a i tadasnji Staljinovi saveznici. Trebalo je pregazit prostranstva Sovjetskog Saveza, Istocne Europe da se dodje do Berlina – odnosno buduce Germanije kako je to Adi zamislio.
Srecom pa je Staljin imao marshala Zhukova kojeg eto srecom nije poslao na zimovanje u svojim napadima ludilima, kako je znao cesto slati rukovodeci kadar Crvene Armije nego ga je poslao na Berlin – gdje ce Zhukov uci u povijest kao jedan od najvecih vojskovodja svih vremena. Kao recimo i paranoicni Patton koji je na Njemacku nadirao sa zapada a bogamu nije se htio zaustaviti na Njemackoj nego je htio malo do brkatog Dzugasvilija. Srecom il nesrecom pa nije. Ali to je druga prica.

4 godine nakon sto je Hitler pojsetio Staljina u Moskvu, ovaj mu je dosao uzvratiti posjet. Kucajuci kacusama na vrata Berlina.
Staljin je dao specijalnom odredu SMERSHA naredbu – ako uhvatite Hitlera hocu ga zivog. Smershovci u Hitlerovom bunkeru nisu nasli Firera zivog. Nasli su prvo sto su mislil les samog Firera, za koji se ubrzo ispostavilo da je les Hitlerovog dvojnika (jadniku su pucali po sred celenke) a u avliji bunkera nasli su nagorene lesevefamilije Goebbels (ruzni Josef, njegova zena Magda na koju se palio cijeli Treci Rajh ukljucujuci i Firera himself, te njihovo 6 djece koje su otrovali cijanidom noc prije), da bi onda i pronasli Firera nagorenog i suprugu mu koju je ozenio tek nedavno – Evu zvanu Braun. Kraj njih su bili i njihovi kerovi – njemacki ovcari – Blondie i njeno mlado – Wulf.
Hitler se vjerovatno bojao da ce Staljin od njegovih pasa napraviti cirkuske nakaze ili.. ko zna sta?!

SMERSH je pazljivio pokupio ostatke svih tih leseva i pohranio ih u Magdeburgu gdje je SMERSH imao svoje objekte. 1970. to je vec bilo KGB-ovo kada su sve te ostatke predali vlasti tadasnjeg DDR-a, koja sve to pazljivo spalila i sahranila ostatke na tajno mjesto. No, to je opet druga prica.

Josif Visorianovic Dzugashvili Staljin po okoncanju rata zadovoljno je sjedio u svom uredu u Kremlju i pusio lulu. Pepeo je otresao i lijepo dizajniranu pepljaru napravljenu od dijela Hitlerove lubanje koju je dobio na poklon od SMERSHA.
Pa se ti zajebavaj sa Staljinom.

Zapravo ne zna se dali je Staljin zaista imao pepeljaru od Hitlerove lubanje, najvjerovatnije je ta prica potekla od cinjenjice da je clan SMERSHa drzao fragmente Hitlerovih kostiju u drvenoj kutiji za cigare.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *