Započet psihološki rat u zgradi!

I pičim ja tako veselo ka domu svome iz grada, i tako ulazim u zgradu, kad opsala, vidi vidi, neka obavijest. Kad ono papir na kojem je isprintano ovo što sam okačio kao sliku. Trči gore po aparat, iako je mrak, da se ovaj trenutak ovjekoviči jerbo ko zna očel ujtro bit tog papira… (nije ga bilo kad sam izašo u grad – oko pola deset).
I dakle pitanje je, dakle, tko se brine za naše smeće i kontejnere? Ja nisam sigurno. Evo priznam. Moje smeće stoji u stanu dok se ne ucrva, pa ga tek onda bacim. Dal bi se komunalac trebo brinit za to? Pa valjda bi.. jebiga ja sam svoj dug platio.
I tako je netko u zgradi započeo propagandni rat versus nesavjesnih stanara. Slijedeći logičan korak bi bio osnivanje štaba za propagandu po uzoru na našeg starog jarana Goebelsa. Nakon toga, radijskim programom započeti propagandno bombardiranje glasom.

Tisuću puta ponovljena laž postaje istina

Stara je maksima Goebelsove doktrine. Nekažem ja da je ovo laž, ali svako iniciranje rata ne vodi na dobro…
I ja na sve to kažem: Ja sam svoj dug platio!
Osim ove najsvježije novosti danas i nije bilo nekih novosti. Probudio sam se relativno kasno (vjerovatno zato jer sam se sam probudio).
Kada sam došao sebi (negdje oko pola 2), krenuo sam na poštu platiti telefon. Nakon toga sam odlučio pogledat stolice za radni stol malo u gradu. Prije toga sam svratio na kioks i kupio novi broj vidia. I tako ja veselo pičim ulicom, MP3 prži, kao odjednom kroz mjuzu čujem: Jimi, Jimi! Okrenem se, kad ono lova stoji kraj banke.. Boga ti. Nju nisam vidijo 500 godina… I tako smo malo popričali o starim danima, ko šta radi od ljudi iz bivšeg razreda i tako. Pričali smo oko 5 min. kada sam ja prekinuo trač partiju i rekao da moram ić dalje. Pozdravili smo se, i ja sam se zaputio ka BTL-u pogledat stolice….
Ulazim ja u BTL, njih troje sjedi i niko me ne jebe…
“Zdravo, ja došo vidit stolice”
Okrene se onaj ludi lik, i spazi da imam novine u rukama.
“Jel, to Glorija?”
“VIDI” – odgovorim mu
“Gloria ti je najseksistički časopis! Ja šaljem križaljke već deset godina i nikako da dobijem! Nikad nije dobio ni jedan muškarac! Samo žene! Oni kad izvuku muškarca, bace ga nazad u bubanj!” – održi on predavanje
“Ma nečitam ja to, pa neznam”
“Kažem ti ja, kad budeš slao, šalji na ime cure il mame, ovako neš nikad dobit” – uporan je do kraja
“Dobro, dobro, ja sam došo pogledat stolice i kupit koji DVD” – pokušavam se izvuć.
Kad napokon neka ženska se ustaje i pokazuje mi DVD-ove. 5 vrsta – kupujem od svakog po jedan, ko u slastičarni. Pogledam stolice, prosjek 400kn, i odlučim da mi je to preskupo i krenem dalje.
Kad opet onaj:
“Zapamti šta sam ti reko! Šalji na neku žensku!”
I sad ona ženska, vidno isprovocirana njegovim konstantnim trubljenjem o Gloriji, obrati mu se:
“Pa šta si navalio na tu Gloriu? To je ženski časopis, vi muškarci imate i Bugove i Vidije i Chipove…”
“Da, ali mene to ne zanima (informatičara to nezanima?!), ja volim čitat Milu i Gloriju, to mene zanima ko je s kim i tako… Jel znaš da Brad Pitt ima neku kolekciju nakita?”
“Nemam pojma” – odgovorim mu dok sam se polako odmicao ka vratima
“Da, da! Ja volim pročitat ko je s kim, ko ima novu frizuru…”
I dalje nisam čuo jer sam uspio bez pozdrava šmugnit iz trgovine.
Odlučim ja tako dalje gledat stolice… i dotaljigam se ja nekako do Vatrenke i pogledam u izlog.. Stolica koja je u BTL-u 430KN, kod njih je 620! Popušiš mi… Vidim reklamu za “Anconu – salon pokućstva”.. i ajd polako do nazorove da vidimo…
Nova neka zgrada, ulazim ja nema nikog… prošvrljam dva-tri kruga i skužim da nema uredskog namještaja i polako idem ka izlazu… kad odjednom se pojavi neka ženska i pita me šta želim. Odgovorim joj da me zanima uredska stolica, ali da vidim da nemaju pa idem. Kaže ona da ima u katalogu pa da ja pogledam. I sjednem ja kod nje u ured i listam katalog… nađem stolicu onaku ko iz BTL-a i pitam za cijenu… 936KN za gotovinu. Knedla mi zapela u grlu… pitam onako reda-radi za neku konferencijsku – 1500 i još nešt sitno kuna!
Reko sam samo “fala” i istrčo iz njenog ureda ka izlazu iz salona.
900 fakin kuna za komad plastike presvučen šugavom tkaninom?! Ma nabijem ih sve na kurac…

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *