Ja sam cool i volim sve što vole mladi

Lupam ja tako veselo po pokeru kada zove vnućko:

Dospio si na cool listu na blog.hr. Sad kad si postao slavan, nemoj zaboraviti sve male ljude koji stoje iza tebe…. velika si osoba, i fizički i psihički i težinski, puno ljudi može stati iza tebe, ali znaš kako se kaže, malo nas je al smo govna.. nemoj zaboraviti sve svoje prijatelje koje si imao dok nisi bio slavan, nemoj zaboraviti tko stoji iza tebe, nemoj zaboraviti na čijem ti serveru stoji banner koji ti omogućuje socijalkomunistički dizajn… jebote, mislim da trebaš pisat sve ovo, zaboravit ćeš inaće :))

Eto daklem. Ja sam sad službeno kul. Mislim da najviše mogu zahvaliti Trapulinoj intervenciji koji je prvi ukazao na depotizam Blog.hr cool liste. Trapula, s ponosom te pozdravljaju web revolucionari…
U daljnim događanjima involving yours true only. Daklem, kao što se i moglo predpostavit Garo nije došo popravit špagu od kotlića, tako da svaki put kad kenjam moram tušem naterat brown jahtu ispod šahta.
Krešo je došo i išli smo na koncert a prije toga i na pumpu da kupim Silver cigare jerbo sam presušio sa bosanskim Walterom. Silver il nije poskupio il na INI imaju stare zalihe, men dobro, jerbo sam za kutiju iliti paklu po srbijanski dao 10 kuna. Čing čing.
Došli smo pred samostan aftom krešinim, koji smo parkirali ispred te barokne građevine. Sad ću preskočit cijelu epizodu kog sam vidijo pred samostanom i od kog sam bježo jer bi to moglo ić u nedogled…
Opet ovaj tupavi čuko laje…
Uglavnom, ušli smo unutra, ja dao 10KN dobrotvornog priloga. Sapienti sat, što bi rekli stari latini. Prvo su svirali neki klinci pa Vlado, kad je Vlad završio ja sam ošo na kafu u Harley.
Ovo je na slici Vlado kako svira, a Krešo se keri (snimito prije par mjeseci)
I tu epizodu bih rado preskočio.
Igrali smo pokera, Slatkiš i ja, naravno bezuspješno.
BTW. Slatkišu, Mrva ti je poručio da mu je dao još jedan royal
Sjedili smo tako u birtiji, ja sam se uspio ogrebat za đabe Pepsi i onda kako nisam imo para, igro sam na Vladinom mobu Video poker i došo do nekih 6900$ kada smo se ošli vozikat po gradu i okolici malo s Fićom. (S Filipom, ne sa zastavom 750)
Stara me je prepala na ulazu odma da je neki par poginuo na Savi od mine?! Hm, ja nisam ništ čuo/vidio.
Istina je, evo na Sbonline ima članak.

Tko je stavio te mine i zašto baš tu na periferiji grada, na slavonskoj obali Save. Svi znamo da u Domovinskom ratu neprijateljska vojska nikada nije kročila preko Save. To miniranje je vjerojatno izvršila naša vojska a onda se tu nameću neka jako ozbiljna pitanja. Nije bilo prijetnje takvim masovnim napadom preko Save da je bila nužna priprema za odsudnu obranu kod koje se periferija grada mora zasijavati minama. Zašto se minirao vlastiti teritorij? Gdje je plan miniranja, tko je to naredio a tko izvršio? Zašto onaj tko je minirao, nije te mine sam uklonio? Kako to da te mine nisu do sada nađene i uklonjene u operacijama razminiranja obale Save a plaćalo se i radilo se na razminiranju tog područja?. Tko je tu vršio razminiranje a tko je nakon toga izdao potvrdu da je to uredno i napravljeno?Ako sve mine na području grada nisu uklonjene, odnosno teren nije provjeren, zašto onda nema oznaka opasnosti? Nedavno su blizu tog mjesta stradala dvojica iskusnih stručnjaka dok su razminirali teren a koji mjesec nakon toga, danas, i još dvoje Brođana. Koliko nas još mora stradati da netko pomakne guzicu i konačno počisti te mine ili bar postavi oznake ‘minirano’?

Što se tiče mina, mi smo jedna super-duper zemlja. Gledo sam jedan dokumentarac o pirotehničarima i onda je jedan lik reko da se gine na minskim poljima koje je postavljala HV. Tamo gdje je JNA postavljala mine, postoji evidencija i mape minskih polja koje su svršetkom rata postale dostupne. Minska polja s naše strane razgraničenja s postavljana na “svoju ruku” bez evidencije ili ikakvog mapiranja i zato je danas st(r)anje tako kako je.
Mene isto živo zanima ko je miniro po gradu i kakav je to strateški značaj imalo?

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *