Tour de Slavonia (varijanta kratka)

Daklem danas je kako je već bješe bilo najavito došo Niđo da se prikaže u kući mojoj kao gost.
Idealna prilika za još koji crusing. Ovaj puta zbog nekakvih meni još ne razjašnjenih razloga nismo mogli se vrnit do neprijateljskog i susjedskog naroda zagoraca v Zabreg, a nije mogo proć ni klasični crusing Brod-Kutjevo-Orahovica-Našice-Donji Miholjac-Dravaszabolcs-Harkany-Mohacs-Batina-Osijek-Đakovo-Brod, dijelom tim što je GP D. Miholljac zatvoren jerbo drugari ugari prepravljaju most sa svoje strane.
I ajd, najkraća varijanta, a da se opet može nazvat crusingom (norma mora zadovoljavat minimalno prolazak kroz komada dva grada) bješe BROD-N. GRADIŠKA-POŽEGA.
Krenusmo daklem autobahnom do Gradiške i čak sam ja vozio najvećim dijelom puta u trajanju od nekih >50 km. Fala, Niđo.
Daklem došli smo u Novu Gradišku, drugi grad po veličini u Brodsko-Posavskoj županiji. Pošto smo bili na obilaznici, grada nismo ni vidjeli, a nije baš da se tu ima nešto i vidjet, zato što ako špancirate duže od 10 minuta kroz centar grad, naiđete na tablu Cernik i onda više niste u NG, nego u selu Cerniku.
Krenusmo daklem cestom prema Požegi, centru Požeško-Slavonske županije. Malo je cesta u Slavoniji ravnoj koje ja i Niđo nismo zajedno prošli, al eto, silom prilika, ova bješe jedna od njih. To je ko fol neko brdo, jer ako je uspon od 5%+ onda je to za slavonske pojmove Kilimanjaro, a ova cesta bješe jedna od takvih jer se Požega nalazi u famoznoj zlatnoj dolini (valis aurea)
Ne kaže se đabe da je u Slavoniji najveće brdo bundeva.
Cesta vodi preko famoznog sela Baćin Dol, a i kroz još neko selo gdje je punionica onih ogavnih Trento sokova koji se prodaju u Presoflexu.
Došli smo i napokon u Požegu, koja također nije bog-zna kakav grad, jer ako šetate duže od 20 min počinjete se vrtit u krug i osjećate se kao u onom filmu s Belushijem i onim svizcem što vraća vrijeme ko pokvarenu ploču.
Popili smo kafu u nekoj birtiji, ja kupijo praznih Devedejeva i vratili smo se nazad za Brod.
Bili smo još i dvaput u republičko-srpskom Brodu, drugi put oko ponoći gdje smo u nekom Disco-klubu UNO viđeli mnoštvo mlade republičko-srpske pičeti*e. No, nek Nikola opiše put u BEHA ERES.
I da, definitvno pogledajte Nikolin blog jer je obećo da će opisat kako smo se ogriješili zajedno o zakon o prometu na cestama. I susretu s organima.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *