“Moj digijajac” i “Svi moji digitalci”

Daklem od danas sam postao ponosni vlasnik digitalnog fotoaparata HP 735. Detaljnije specifikacijeovdje, a Vnukova recenzija, ovdje. Sada da ga ja ne recenziram do preksutra, zato što ga je već Vnućko vrlo uspješno opiso, pa ako nekog zanima nek pročita njegovu recenziju, zato što se slažem s njim u potpunosti. Osim:

jako brzo zapisuje slike na karticu. al fakat brzo

Buahahaha. Ako je to brzina, onda je zapisivanje na CF kartice Warp 9.9. Ah, kako je teško sa CF-a preć na sporkasti SD… al bar je aparat deset klasa iznad prošlog.
Inaće moj prvi digitalac koji sam imao, a mogu se podićiti da sam imao među prvima digitalac u svojoj generaciji, tada još davne 2001, bio je famozni mustek MDC-1500. Osim što je ogavno ružan, bio je i zakurac. S njim je dolazila 4MB CF kartica, što znaći da je stalo nešto malo slika na nekoj šugavoj rezi. Trošio je četiri baterije, i to nemilice. Inaće dobio je i naziv “javno-dobro”, zato što je prošao cijeli grad kod mnogih prijatelja, drugara, poznanika, et cetera…
Maksimalna reza bila je 1024×768, i imao je 2x digitalni zoom. Digitalac se tolko razjebo da su sve slike bile apsolutno mutne. Završio kod Nikole sa svim svojim aksesoarima.
Drugi digitalac bješe također bole-jaja-socijala, i to famozni Trust 730s LCD POWERCAM ZOOM. Realnih 2.0 MP, slikao na 3.1, a s nekim njegovim magičnim softverom, dalo se to izinterpolirat i izblurat do nevjerovatnih 4.0.
Trošio je također CF kartice, i samo dvije AA baterije i to poprilično štedljivo i racionalno. Slike su mutne, blic prejak (tako da smo pribjegavali pokrivanju jednog dijela blica prstom). Dičio se 4x digitalnim zoomom. Prodao ga neki dan Nikoli, dosta povoljno uz 64 i 128MB CF kartice.

Dodatak.
Stupanjem na snagu novog zakona o sigurnosti na cestama, ova država se (sudeći po stanju u SB) pretvorila u policijsku državu. Papana ima na svakom jebenom koraku. Danas smo Slatkiš, Krešo i ja posvjedoćili klasičnom policijskom pull-overu. Drotovi u onom famoznom Pajeru su zaustavili nekog lika u starijoj Toyoti Pćelici. Policajac je urlao na njega nemilo. Možda još uvijek urla na njega. Što je najgore, nismo skontali zašto.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *