Teroristički ručak

Danas je bila nedilja, što znaći obiteljski ručak u high-noon. Ja sam naravno okasnio jer sam spavao zato što sam noć proveo gledajući Scrubse, dok nisam pogledao cijelu 2 sezonu.
I tako mi ručamo, ja se borim s krilom, kad taman krene rasprava o sranju u Osetiji.
Dok sam se ja borio s piletinom, ostatak familije se složio kako danas više ništa nije sigurno kad jebena gamad puca djeci u leđa. Kad izleti baba sa famoznom izjavom: “Bin Laden je rekao: Zapad će živjeti u strahu, kao što Arapi danas žive u strahu od zapada! Da, da, čula sam ja to na svoje uši.”
Nakon te izjave izletjela mi je sva piletina iz labrta, i to od smijeha. Nisam se smio zbog onog što je Bin Laden rekao, nego kako je to ona čula na svoje uši!
U glavi mi se odmah stvorio nedjeljni ručak, vrećica na podu s kostima za Tomu, kraj nje naslonjen Kalaš na zidu, a na čelu stola sjedi Bin Laden. Sjedi i jede juhu, i stalno vadi bradu iz tanjura… i u pauzama dok puše juhu da se ohladi govori: “Zapad će živjeti u strahu, kao što Arapi danas žive u strahu od zapada!“. Baba ga pozorno sluša. Na svoje uši.
Možda mi se takva slika u glavi stvorila od prevelikog utjecaja scrubsa, ali u tom trenutku mi je to bilo presmješno. Dok sam se ja gromoglasno smijao, i kupio ostatke piletine koji su mi se razletjeli iz usta sa stoljnjaka, Baba se počela opravdavat…:
“Pa šta?! Je, bilo je na televiziji. On je pričo, a ispod su išla ona slova”
Sad mi se u glavi stvorila slika Bin Ladena u pečini kako priča na onaj svoj mikrofon, a ispod njega plešu mala latinična i arapska slova, pa se onda potuku ko na špici za ratni TLN.
Opet sam prasnio u smijeh, a ostatak familije me je pogledao s onim izrazom lica “jel pušiš ti droge, sine?”.
Ludo. A čuo sam danas i jedan lud vic:

Dolazi krava do višnje (drveta), pogleda gore i vidi drugu kravu kako sjedi gore na grani. Ova što sjedi gore obrati se ovoj dolje:
“Hočeš doći gore jest trešnje samnom?”
“Pa odakle trešnje na drvetu višnje?” – pita ova dolje
A ova joj s grane odgovara: “Pa ja ponjela…”

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *