Obećane slike i tako

Daklem, jučer sam obečao slike havarije što se dogodila, pa onda i evo ih:
Čudovište u nevjerice gleda štetu
Srećom pa je tu i Krešo majstor
… i ostali vjerni jarani
Dobro je naherio taj stup
I far je dobio svoju porciju…
Nadam se da će vas ove slike nasmijati, koliko su nasmijale i nas.

Inače danas i nije bilo ništa pametno, pogotovo ne pametno da bi zaslužilo đabalezgariju na blogu. Dan je prošao u zajebanciji glede jučerašnje havarije, a kako stvari stoje, tako će biti još idućih godinu i po’. Ramišljamo da damo izraditi veliku naljepnicu za zadnje staklo “kad narastem kupit ću si kvačilo”
Malo čitam Vnućkov današnji post i smijem se nečijoj ispovijesti vječite dileme “o zašto je alfa bolja od vw-a”. Ostavio sam dolje i komentar u kojem sam rekao svoje o cijelom problemu… ipak, malo ću se nadovezati, if I may…
Daklem, mislim da je uopće suvišno uspoređivati VW i Alfu. Alfa je oduvijek bio prestižan auto, sinonim za “sportskog talijana”.
U drugu ruku, VW je Hitlerova tvorevina, i to upravo onoga što mu i ime kaže “Volkswagen” – narodni auto. Auto za široke radne mase, da bi se svi u “blistavom” nacionalsocijalizmu mogli voziti. VW je ono što je u Francuskoj spaček (2CV) i renault 4, fiat 500 u Italiji, fićo u Jugi (kasnije mu primat oduzeo Yugo).
Alfa je Fiatov koncern, kao što je kasnije iz VW-a izrastao Porsche i Audi.
Postavlja se dakle pitanje zašto, o pobogu zašto bi netko uopće usporđeđivao VW i Alfu?. Eh, ovako…
Došle su te 80-e, one godine s ružnim frizurama i… skupim gorivom. Ljudi su počeli kupovati aute koji malo troše, a Alfa je morala priskočiti jednoj do tada zabranjenoj temi za njih… Dizelu. Da, da, ono ružno slovo D na guzici koje je do tada bilo isključivo rezervirano za neke Golfove i Mercedese. Crna čađa i dreng-dreng-dreng zvuk. Klipati-klap.
Da su 80-e bile ružne godine za alfu, bile su. Loša kvaliteta izrade i smrdljivi motori. Jebo onog koji to opovrgne. Svaka firma u auto-industriji je imala svoje uspone i padove. VW danas nebi bio VW da nije bilo NSU-a. NSU je propao zbog svoje avanture s Wankell motorom. Golf projekt je NSU-ov projekt za izvlačenje iz govana… kojeg je kupio VW… dalje je sve povijest.
No eto, došle su 90-e i čini nam se da je Alfa sad jača no ikad. A VW? Pa VW je stari dobar VW… robusne mašine, kvalitetna izrada – preskupi po mom ukusu.
A ako ćemo uspoređivati Alfu 147 s nekim VW-om, mislim da bi tu mjesto trebali prepustiti Audiu A3. A Golf nek se natječe sa Stilom…

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *