Fakin jebeni Majkerosoft

Današnji cijeli dan je obilježen nesposobnosti firme iz Redmonda. Daklem skinio sam šugavi fakin jebeni SP2 da bih se naigro NFSU-a. No, no… Zdrko je sve i NFSU odbija raditi. O jebem li ti sunce tvoje.
Danas sam bio u fušu izdrkavo se na nekom Celeronu da proradi jebeni ME. O jebem li ti sunce tvoje.

Farsa Longhorn:
ukradeno sa mikro.co.yu:

Osiromašeni Longhorn je ipak dragulj
Iako je dugo očekivani novi operativni sistem Longhorn ostao bez nekih ključnih karakteristika, i dalje predstavlja vredno unapređenje, smatraju odgovorni u Microsoftu.

“Longhorn je ostao bez novog sistema opisivanja i smeštanja podataka WinFS koji je trebalo da nasledi sadašnji sistem NTFS, ali je zato zadržan čitav niz novih osobina i mogućnosti”, kaže Greg Salivan, jedan od vodećih
rukovodilaca u Microsoftu.

Longhorn više ne predstavlja krupan tehnološki iskorak, kako su to voleli da kažu predstavnici Microsofta u promotivnim kampanjama, ali Salivan smatra da je uravnotežniji pristup u uvođenju novog operativnog sistema prikladniji i primereniji.

Navodeći da je još uvek suviše rano za bilo kakve ocene, Salivan je izjavio da će Longhorn biti pouzdaniji, stabilniji i bezbedniji operativni sistem od svojih prethodnika, najviše zahvaljujući tome što je zasnovan na osnovnom kodu servisnog paketa 1 za Windows Server 2003 (Service Pack 1). Osim poboljšanja koja nisu vidliva na prvi pogled, Longhorn donosi novo
korisničko okruženje i poboljšane mogućnosti pretraživanja.

Avalon, nova platforma za izgradnju pametnijih i bogatijih medijskih
aplikacija i Indigo, nova generacija Web usluga, su dva podsistema koje je Microsoft razvio specijalno za Longhorn, ali će i korisnici Windowsa XP i
Windows Servera 2003 moći da ih nadograde tim podsistemima. Te najave su u skladu sa opredeljenjem kompanije da omogući pristup novim tehnologijama korisnicima koji se ne odlučuju da odmah nadograde starije verzije svojih operativnih sistema.

Prema poslednjim najavama iz Microsofta, Longhorn će početi da se isporučuje 2006. godine, ali bez sistema WinFS. Taj sistem za rad sa datotekama zasnovan je na SQL bazi podataka može da snima XML i meta datoteke na jednom mestu. Prema najnovijim planovima koje je Microsoft objavio, sistem WinFS će biti naknadno objavljen kao nadogradnja operativnog sistema.

Pa mislim jebote šta sad reć. Prvo kao trebaju izdavat service packove svakih 6 jebenih mjeseci. Service pack 2 za XP je izašao nedavno, a trenutno je 9 jebeni mjesec 2004-e. A kad je izašao XP? Krajem 2001? Po toj logici do sad je trebala izaći petica. A izašla je šugava dvojka. Još su i cijelu ekipu koja je radila na Longohornu prebacili da svrše s tom jebenom espe dvojkom.
Pa onda onaj fijasko s jedinicom. Čekali smo taj SP1 ko ozeblo sunce, zato što je napokon trebo proraditi USB 2.0, firewire i ostale điđa-baje. Pa ajd kao to radi, al računalo radi sporije. Onda su iz Majkerosofta rekli da su oni to malo sjebali jer su malo počeli dizat prioritete na procesima pa malo to kao jel šteka. Pa su izdali SP1a koji je to popravio. Uskoro bi trebao izaći i SP2a, jer ovo je još gore od fijaska s jedinicom.
Onda taj famozni longhorn. O jebote, odgađaju ga već godinama, i na kraju će jedina revolucionarna stvar u novoj verziji Windowsa biti ovalni sat!
Bilo je na onom dokumentarcu o Majkerosoftu, neki propali majkerosoftovac je pričo kako oni dobiju rok od 6 mjeseci za projekt. Onda 5 mjeseci se zajebavaju i izdrkavaju, piju tone sokova i žderu jebeni Junkfood, onda kad šupak stisne poćnu raditi, pa naprave u mjesec dana 5% posla, onda se ljudi s drugih projekata (koji se također zajebavaju) raspodjeljuju po prioritetnijim projektima tako da se ni jedan ne završi.
Tako recimo prosinac 2003 je bio prvi mjesec kada Majkerosoft nije izdao nijedan security patch. Kao “nije bilo potrebe”, kaže njihov Iain Mulholland, security program menadžer. A u Windozama rupa više neg na Opelu starom 20 godina.
A to što nije bilo nikog jer su sve poterali da rade na Longhornu… jebiga.
Baš me jebeno isfrustrio taj Majkerosoft. Danas rušim Windoze, dižem ponovo, a slijedeći tjedan kupujem hardverski modem i instaliram Linux. Bolje da me u mozak prca nešt što je zadžabe.
ŽIVIO FJBG.NET!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *