Medijski malograđanski užas

Nisam prije komentirao SBTV, mislim samo jednom prilikom službenog otvaranja i puštanja u pogon kada je vrpco rezao naš omiljeni medijski znalac Šeks.
Sad samo da se na Šeksa nadovežem… o pička li ti materina pijanico usrana jebo te tvoj sabor dosadni valjda mi pretplatnici koji plačamo pretplatu imamo neka prava. A to je NE šugavim prijenosima saborskih sjednica, plačamo tu pretplatu da ne bi vas kenjave gledali kako serete.
Ah, da SBTV. Dakle nisam prije kenjko o toj našoj teveliziji, zato što nisam tio srat u početku jer mislim da bi trebalo pričekati da se prebole sve dječije bolesti (što si jedino regionalna televizija može priuštit, Nov@ i RTL si tako nešto ne mogu priuštiti) al eto nažalost izgleda da je ova postaja pati od neizlječivih bolesti.
Daklem najvažnije je sam taj program koji je ogledalo svake televizije. Daklem ujtro se do iznemoglosti vrte reklame, pa popodne reklame, malo kasnije neka užasna sapunica koja je kvalitetom ispod onih Novinih sapunica.
Filmovi. Prvo slika je užasna, moje kazete sa spotovima koje su bile presnimljavane min. 50 puta su imale bolju sliku od tih užas filmova. A onda filmovi ko filmovi. To su oni užasni filmovi iz osamdesetih snimanih s velikodušnim budžetom od 300-injak dolara, a glumce su isplačivali izgleda u bureku. Neznam čime drugim, jer jedino tako mogu objasniti njihovu masnu glumu.
Crtići. Jedan. I to, supermen i pazi sad ovo… iz 1942. Isuse Kriste moja mater se nije tad rodila. Crtić osim što je užasan, rasistički je (gledo sam epizodu gdje je američki državljanjin – Japanac – drpio Superbombarder koji je tio odvest u Tokio). A mislim da nemoram spominjat sinhronizaciju. Moja generacija trebala bi se sjećat onih predratnih crtića s Beogradske televizije u kojima se original čuje u pozadini i to poslije prijevoda. To u biti nije sinhronizacija, nego prijevod preko originala.
Serije – Bolji život. To su izgleda kupili na Arizoni za pet kila kulina i 10 litara rakije.
Informativni program. Užas! Užas! I još jednom Užas! Postoje dva informativna programa i to je SBInfo i SlavonskoBrodski dnevnik. Razlike nema. Osim što u dnevniku sjedi lik u odijelu koji najavljuje priloge.
Da je naša brodska tevelizija i malo onako politički orjentirana govori i njihov TV- referendum:
Dali bi ste promjenili trg Ivane Brlić Mažuranić u Trg Dr. Franje Tuđmana?
Naravno da ne bi. Ako netko misli da Francek kao prvi prezidente zaslužuje trg u Slavonskom Brodu, nek odu tamo negdje u novoizgrađene dijelove Livade pa nek neko raskrižje nadjenu trgom Dr. Tuđmana. I svi sretni.
End nau… D konklužn.
Tko je Brođanin, ili ko nije ali zna nekog Brođanina onda zna specifičan brodski mentalitet. A to je “Naš grad je šugav, naš grad je ružan, naš grad je u kurcu i sve u vezi s njim.” No, ako neki autsajder počme srat o Brodu, najebo je. Taki smo – sjebani. Nadalje prati nas reputacija po Hrvatskoj nenormalnih manijaka, koju uz nas vjerovatno još imaju samo Splićani i još nekolicina dalmatinskih gradova. No, usprkos svemu tome – SBTV je stvarno očajna televizija užas i pokazuje svu onu malograđanštvinu ovog našeg i više ne-tako malog gradića.

Slijepo crijevo iliti appendix
Zašto blog haer malo malo radi neke preinake i pizdarije koje nisu u nijednom vidu vidljive nama korisnicima?

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *