Sutra drva

Sutra je daklem anualna (da ne kažem analna jer me svaki put poslije toga boli kao da me neko analno silovao) akcija DRVA 2004.
Blaženi bili ono koji se griju modernim načinima tipa centralno grijanje, jer neznaju koja su muka drva.
Daklem drva imaju jednu prednost pred centralnim grijanjem, a to je – Cijena. Daklem, 4 metara drva (koliko je dovoljno da se grije stan od 40-ak kvadrata jednu zimu) košta oko 200 DM. To je daklem, više manje oko 800 KN.
A ako vas 250kn mjesečno izadje centalno, i to od plaćate cijelu godinu 250*12= 3000KN.
A sad minusi kojih ipak ima više, a to su:
a) cijepanje drva – fizički posao visoke klase i rizičnosti

b) loženje – postupak koji se ponavlja iznova iz dana u dan – visoka klasa psihičke rizičnosti

c) nošenje drva – fizički posao srednje klase i rizičnosti

Sutra je daklem reznaje et cijepanje. Za rezanje su zaduženi majstori na mobilnom cirkularu koji svake godine naplate jedan metar više…
To nije 4 meteri, tu ima 5!
Ali to je 4 metra!
Ah, pa vald ja znam da je to 5!
Nije 5, nego 4. Pa nebi mi čovjek valjda prodao 5 metara, a naplatio mi 4!
Ne, ne… tu ima 5 meteri drva!

I jebiga… a ionako bi mu dao tih dvajst kuna bakše…
Broj 1 čovjek za cijepljenje je Krešo, koji drži rekord od 4h iscjepanih drva za 4 sata. Čovjek br.2 je Gavran koji će Kreši biti ispomoć. Ja ću najvjerojatnije biti zadužen za ubacivanje drva u šupu.

Danas smo Slatkiš i ja bili navečer u Dolchi na piću. Okupila se Jurišina raja i atmosfera je bila tužna.
Mogu ljudi govoriti cest la vie, ali to neće nikome pomoći… Činjenica je da Juriše više nema i da ga neće ni biti. Sjećam se kad je meni ćaća umro, pa su svi govorili – cest la vie – to je život. Nije me to nimalo razvedrilo… jer na kraju dođeš do zaključka, ako je to život… da je život kurva.
Vrijeme liječi sve rane, ali ožiljci uvijek ostaju, što je dobro, jer nikada ne zaboravljamo one koje smo voljeli a kojih više nema…
Veco u Dolci sutra organizira večer za pokojnog Gorana. On bi to tako volio. I ja bih tako volio ako se meni takvo nešto dogodi danas-sutra.
Nervozan sam danas cijeli dan, popušio sam 3 i po kutije Waltera, i glava mi otkida. Po mislima mi se cijelo vrijeme vrti Mata i kako je sjedio samnom i Strizibubom sat prije nego je nastrijelio Jurišu. Pa se sjetim Juriše, kako je sjedio samnom i Gavranom prošli tjedan na kavi i kako je bio oduševljen mojom odlukom da odem studirati u Sarajevo…

Život je stvarno kurva.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *