DRVA 2004

Kao što sam i jučer najavio danas je bila upriličena anualna akcija znakovitog naziva DRVA 2004.
Dan je počeo vrlo prekrasno pošto su me rezači probudili u 7h! A dogovorili smo u 11h! No hajde, izrezali su oni drva i pita majstor na cirkularu, naravno:
Kolko ima tu meteri?
Četir.
Hm, hm… neznam… predobrih je to 4 metra tu…
Majstore, ja sam platio 4 metra, a dobio sam kolko sam platio.
I dobro.
Kad su se popakovali i ostalo, pitam ja:
Majstore, kolko sam kriv?
Pa… 20kn je metar, a ti kažeš 4 metra, pa eto, onda 80kn…
Jel može da zaokružimo na 100?

Procvjeto je od sreće kad sam mu to rekao jer je skužio da nemam namjeru da ga zajebem.
Može dečko, hvala puno dečko!
Nema na čem…

Odvuko sam se gore i bacio se odma u krevet. Krešo je najavio dolazak oko 11h…
Danas je kao bio nekakav praznik, a na teletextu sam kasnije otkrio da se radi oDanu Neovisnosti. Pokušavao sam se sjetiti važnih datuma novije hrvatske povijesti koje smo morali znati iz Politike i Gospodarstva nekad davno i nisam jednostavno se mogao sjetiti 8.10. Najgore od svega što nisam ni znao u koju bi to godinu stavio – 1990. ili 1991? Kasnije sam na nekim vijestima vidio da je to dan kada je Republika Hrvatska prekinula sve moguće odnose sa SFRJ i da je Šeks tada izgledao prao smješno.
I za 60 godina će moji unuci slaviti tako neki bezvezan dan koji će obilježavati dan kada je Republika Slavonija istupila iz hegomonističke i centralističke Europske Zajednice. Mogu se kladit u to.
Današnji praznik koliko sam skonto, ljudi su mahom iskoristili za cijepanje drva. Tomu pridonosi i činjenica da su mi se rezači požalili kako su cijeli dan prebukirani.
Negdje oko 11h se pojavio i Krešo sa dvije sikire što je označavalo da akcija može početi. Čekalo se još samo na Gavrana koji je na moj upit SMS-om kada će doći odgovorio:
Kad jedem.
Došao je u 14h.
Akcija ko akcija svake godine je ista. Krešo iscjepa 3 metra drva, a ja i Gavran 1m, od koji on iscjepa 98%.
Danas smo i otkrili moju životnu krilaticu. Naime, ja sam 80% vremena provodio sjedeći na jednom panju prosipajući životnu filozofiju, a na requstove tipa: Jimi ajd ubacuj drva, Jimi ajd dones soka, Jimi ajd cijepaj, Jimi ajd ovo, Jimi ajd ono… ja sam odgovarao;

Eo, samo da ispušim

Apsolutno svaki put. Tako je uvijek… i kad nisu akcije DRVA
Primjer:
Kafić. Sjedimo već 4 sata. Treba ić kući.
Jimi, idemo kući?
Eo, samo da ispušim još jednu

Negdje u sred akcije, oko 15h, Krešo i ja smo odlučili skočit do kladionice da upaltimo nešto. Favorit nije radio, pa smo se uputili do kladionice ironičnog imena Žderić.
Kladio sam se za sutra na kvalifikacije za SP, i naravno prvi par na koji sam se kladio je BiH – SiCG. I kladio sam se naravno na svoju novu buduću domovinu – BiH. Bit će sutra: Haaajmoooo Bosno, Bosno, Bosno, hajmo Hercegovino… nikad sama nisi ti, s tobom tu smo mi, tvoji kćeri i sinovi!
Među ostalim, naravno da sam se i kladio na svoju matičnu domovinu koja sutra igra protiv braće Bugara.
Glede sutrašnjeg okršaja između BiH i SiCG, evo i jedan vic:
“Mujo, ideš na utakmicu sutra?”
“Ko’ igra?”
“Bosna i Hercegovina protiv Srbije i Crne Gore!”
“Ma nije ti to utakmica, to ti je turnir!”

Buahahaha

Negdje pred kraj Akcije uputio sam se gore u stan, kao ošo sam pišat, a u biti sam otišao malo pogledat šta ima teveju. I negdje oko 19 o’klok na HRT-u 2 sam uspio uloviti dokumentarac “Sve Šimine tambure”, o kojem je pisao i Nikola.
Čika Šima Seletković je inače jedna od najvećih faca u tamburaškom svijetu, vrstan pedagog i učitelj. Svi njegovi potomci se bave glazbom. Tako je i mene tamburu učio svirati njegov sin Neno Seleteković. U dokumentracu je bio i najveći tamburaški orkestar na svijetu od 586 članova koji je svirao prošle godine, a ja se mogu pohvaliti da sam bio u tom orkestru. Marinko i ja, jedini casual obučeni, bez šokačkogoutfita. I ja sa slomljenom tamburom koju sam slomio kada sam je pokušao baciti na dotičnog Marinka prije 6-7 godina, jerbo je ovaj slučajno pljunio na mene.

Akcije je uspješno okonačana u 20.00 o’klok, i proslavili smo je u pravom svečanom tonu uz pizzu iz Una, sok i pivo. Potom smo gledali malo Teveja, pljuvali po Big Brotheru. BTW. u Žderiću se možete i kladiti ko će ispastiti slijedeći iz Showa… najmanji koeficijent ima Ozren, i to nekih 1.50 ako se nevaram, a najveći Krešo 10.0.
Gledali smo i Sopranose koji su hvala Bogu jedna od boljih serija koje je HRT kupio. I sada kako se moraju nositi sa sve većom konkurencijom, cunt više ne prevode kaopizda, već pička.
Ali ipak ima neke još cenzure, tako da se recimo fuck of, prevodi sa goni se. I još sam imao nekih primjera ali sam zaboravijo.

8.10.2004 je statistički najlošiji dan glede posjeta Jimbloga od početka praćenja statistike Statcounterom, tj. od 17.9. 2004:
80 – page loads
66 – unique visitors
41 – first time visitors
25 – returning visitors

Zanimljiva inforamcija je i ta me redovito netko prati iz “News Agency Sarajevo”, a i otkrio sam da se Allinaz Zagreb nalazi u Beogradu:

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *