Evo mene nazad u mojoj Čaršiji

Bogme je lijepo zasjest za “Doomsday Machine” i nakucat blog. Nakon onako pun kurac i petsto vremena.
Daklem, kao što je i vidljivo iz naslova, vratijo sam se u home-town, koji osim svog originalnog naziva krije još i neke tipa “selendra”, “selo”, “selo moje malo”, “panonsko blato”, “panonska kaljuža” i tako.
Eto tud sam i nakon 5 sati putovanja iz Sarajeva došao sam

Dugo sam bio daleko,
dal’ me poželeo neko?

Danas u Čaršiji
Nakon obavljanja nekih prijeko potrebnih stvari, koje su bile prvenstveno fiziološke naravi, uputio sam se van da pogledam šta to dakle ima to novo u našem ne tako novom gradu.
Susreo sam se sa Strizibubom koji me je tom prilikom provezao jedno petsto krugova po gradu našemu.
Nula bodova.
Otišli smo jest u jednu renomiranu pizzeriju. Dok sam prepričavao svoje dojmove o studiranju Strizibubi, ugledni vlasnik gore pomenute ugledne pizzerije me upitao gdje studiram i šta studiram. Odgovorih mu, a on je bio beskrajno sretan jer je on rodom Sarajlija s Ilidže. I onda se raspričao o svojim mladenačkim danima. Uglavnom sve dobro.
Onda smo napravili jedno 250 krugova po gradu.
Došli do Derbya. Tamo sreo Vnućka s kojim smo razmjenili novostečena internacionalna iskustva. On s Krete, a ja iz Sarajeva. Kasnije se pojavio i Krešo sPticom Smrti pa smo se zaputili do Dolče gdje je pivo bilo jeftino, lahško za 6KN.
Ajd tu je bilo svačega, al neda mi se srat.

Put u Čaršiju
Daklem put je započeo u 12.15. Put sam na sreću proveo sa cimerom – prvom komponentom našeg sarajevskog domaćinstva. Pošto nisam dobio suglasnost oko upotrebe pravih imena, pa tako da izbjegnem moguće pravne posljedice oko upotrebe pravih imena koristit ću fejkana imena.
Daklem.
Prva komponenta – zvat će se Slavonska Gadura i to po nomenklaturi treće komponente – Sihre. Druga komponenta će bit Mali od palube. Ja sam četvrta komponenta.
Dalje da nastavim storiju. Uglavnom nakon što je Mali od palube odvezaoSlavonsku Gaduru i mene na AK, tj. Autobuski kolodvor, tada je nekako i započelo naše putovanje.
Od putnika je definitivno bio najzanimljivi jedan penzionisani iliti umirovljeni vojnik ili paravojnik bez noge. Zvat ćemo ga McGyver U prve tri minute putovanja McGyverse uspio posvađat sa kondukterom u autobusu.
Nedugo nakon toga je zaprijetio i Slavonskoj Gaduri da će mu sprašit metak u čelo je je dotični SG cijelo vrijeme mljeo ovom iza leđa i to samenom. Na svu sreću,McGyver nije upoznao svu silu, moć i destrukciju djelovanja 4D dezintegratora, jer inače se nebi tako lako prijetio. No McGyver se povukao par sjedišta naprijed. Prigovarajući svemu i svakome tako da je u 15 minuta dobio nenaklonost gotovo čitavog autobusa.
Putovanje i nije bilo neko, uspio sam odspavat nekih pola sata. Stali smo u Maglaju u motelu koji krije magično ime Chickago.
Oko 17h smo bili u republičko-srpskom Brodu.

Sarajevski dani
Daklem započeli su moji dani studiranja koji su uvelike dobro započeli.
Shiro odlično kuva kao što sam to i ranije napomenuo, Mali od palube pravi dobru kavu, a Slavonska Gadura ima neopisivu moć sadističkog iživljavanja.
Tako da mi je već prvi dan uspio prodati priču da uložim ekstremne napore pri prelasku ceste jer se jay-walking masno naplačuje.
Onda svakodnevno iživljavanje u crvićima. Prekjučer me natero da se popnem na neko brdo da čekamo Iftar. Nakon što sam iskašljo pluća, oštetio sam bubnjiće zbog rakete, a onda smo se uspjeli zagubiti u nekoj mahali dok smo tražili pizzeriju.
Shiro je pravio tjesteninu četir sira, grah, granadir i još raznoraznih slastica. I da palačinke kojih sam ja pojeo u prosjeku 87.6%, s time da sam uspio pekmezom usrat robu koju sam imao tada na sebi.
Bili smo u četvrtak u Slozi kada smo masovno aplicirali 4D dezintegrator u nadi da napravimo zlopočinstvo. Shiro je imao prigovor na mene da sam bio “tih”.
Bilo je tu još svega al ko će se tog sveg sjetit.

Gotovo za danas.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *