Marx je najjači filozof svih vremena!

I to naravno Groucho Marx.
E ja. Daklem danas je bio filozofski dan D. Ispit iz Filozofije. Dan je počeo već rano ujtro i to u 7 čitanjem Filozofije by Nigel Warburton. I tako do nekih po 13. Pa hajd na ispit. Kiša je lila. Hodam ja tako, reko pješaka ću malo da odmorim misli filozofske i tešku glavu. Nećem trolom.
I hodam ja i taman negdje pred Paddyevom avlijom, zalije me Octavia. Jebena Škoda Octavia. Okrenem se u jednom naletu tako ja i pokažem internacionalni pozdrav nekulture uz salvu riječi koje su povezivale općenje i majku.
I hodam ja dalje do faksa. Pa reko šta sad? Zašto je trebalo da me zaprska taj debil? Možda sam ja samo lik iz pera nekog stripocrtaća koji je tjeo popuniti tri sličice svog stripa, tako da će na jednoj nacrtati Octaviu koja ubrzava i približava se rubu kolnika, u drugoj sličici kako me zaljeva kišom sa ceste, a u trećoj sličici kako se ja, junak ili antijunak stripa okrećem s ispruženim srednjim prstom i balončićem iz usta u kojima su nacrtani čekić, uskličnici, vragovi, prašina et cetera. A možda, kao što bi rekao i Nigel Warburton sam ja samo mozak u tegli nekog superzlog nacističkog znanstvenika pa je on u svojoj zlobi elektrošokovima i kemijskim reakcijama izsiumlirao prskanje mene koji u biti nisam ja?
Možda sam pak trebao kršćanski okrenuti i drugu stranu tijela da mi i po njoj poprska?
Hodam ja tako dalje prema faksu i razmišljam o Kantu. Šta bi on na sve to rekao? Kategorički imperativ? Dali je bio moralan moj postupak prema šoferu auta?
Pa recimo Sigumnd Freud. On bi imao svašta reć. Zašto sam ja baš pokazao srednji prst? Zna se šta predstavlja srednji prst. I zašto sam rekao “Jebem ti majku” šoferu srebrne Octavie? Dal se u podsvijesti krije neka seksualna želja koja je isplivala pokazivanjem srednjeg prsta?
Idem ja a glava mi ko bubanj. Pa mislim na ispit. Očul proć il neću? Platon bi garant rekao da negdje u nadsvijetu postoji ideja mog indeksa popunjenog ocijenama, a u mojoj stvarnosti ovo je samo sjenka na zidu pečine.
Dolazim napokon na faks, kad skontam da je ispit 28-og. Jebenog 28-og.
HE HEJ!
Otišao sam onda na pijacu, kupijo 7 crnih majca kratkih rukava i razmišljao o tome kako bih mogao pojest neku pitu ukoliko ne stignem na ručak.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *