Sajam knjiga

Juče sam bijo na sajmu knjiga. 8. međunarodni, na Skenderiji, zemlja partner RH. Moja dežela. Upad markicu. Đabe. A knjiga tonu. I bolje neg na interliberu. Đaba. Odnosno kod Rvata skupo da se usereš. Al kod braće Srba zato… jeftino da nemože bit jeftinije. Ne plačaju ljudi autorska prava pa na kraju ispadne da plaćaš samo troškove printanja. Knjiga za đabe. Mislim nije to dobro da se ne plačaju autorska prava. Al je dobro za nas krajnje korisnike. Mislim dobro – jeftino! Ma ja.
A imo je Algoritam i bilo raznih hrvatskih izdavača al skupo sve jebote ono baš poprilično skupo. A kod braće Srba knjiga od 3km pa nadalje. I to kake god oš. Razno-raznih. Ja kupijo jedno pet komada. Sigurno.
Al crnjak je što sam bio u cajtnotu. Pa trč ovdje, trč ondje. Hopa, cupa… i nikako. Nemoš stić pregledat sve, ni obić ni ništa. Al eto proširio sam biblioteku za par knjiga. To je fino. Knjige su vazda dobra investicija. Kad ju pročitate može vam služit kao potporanj za stol. Il recimo da vam drži vrata. Il neam pojma može se knjizi nać sto raznoraznih svrha. Al eto. Dobre su knjige. Volim ja knjige. Ima to ono filing dobar kad čitaš knjigu. Sad je moderno čitat iz pdfa knjige na dlanovnicima. Neznam ja to. Men se tu izgubila čar knjige. Recimo kad čitam, pa kihnem u knjigu. A ono sve balci se po stranicama razmažu. Čudo jedno. A na palmu, obrišeš rukom malo onaj ekran i bezveze.
Il recimo poklonit sad nekom knjigu u pdfu. Bezveze. Pošalješ mu mejlom knjigu i šta sad? Pa neš mu valjd posvetu napisat u mejl. Bezveze skroz-naskroz. Iako ima to i svojih privlačnih nekih strana. Recimo puno knjiga moš imat na jednom mjestu. Pa lako je manipulirat citatima, pa se na chatu kad zavodiš malojetnice moš prosipat pameti.
Al nije to to. Ipak je knjiga knjiga.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *