Iz praznog u šuplje

Morao sam počastiti vjerne čitaoce Jimbloga ovim nadasve smješnim naslovom koji je prije nekih tjedan do dva osvanio na ni više ni manje nego naslovniciDnevnog Avaza. Sve to i nebi bilo smješno da takva vijest nije završila na naslovnici novina. Na naslovnici. A evo i vijesti:

Na stajalištu kod Glavne pošte u Sarajevu

Putnica ispala iz tramvaja i pala na glavu

Policija ispituje kako je došlo do nesretnog pada * Mulija R. (66) srećom prošla s lakšom ozljedom

Na stajalištu kod Glavne pošte u Sarajevu jučer ujutro iz tramvaja je ispala 66- godišnja Mulija R. iz Doboja, nastanjena u Sarajevu.

Građani priskočili u pomoć

Za sada nije poznato kako se desila ova nesreća. Policija ispituje sve mogućnosti, od toga da se žena okliznula na stepenicama prilikom izlaska iz tramvaja do pretpostavke da su je na trenutak prikliještila vrata kada je tramvaj krenuo.
Mulija se stropoštala na betonsku podlogu, dok joj je torba ostala u tramvaju. Kako se moglo vidjeti, ona je leđima i glavom udarila o trotoar te je u jednome momentu izgledalo kao da je izgubila svijest.
U prvi mah žena se nije pomjerala, a kada je došla sebi, pokušala je ustati. Međutim, to joj nisu dozvolili okupljeni građani strahujući da je možda zadobila teže lomove pa su pozvali Hitnu pomoć. Mulija, kojoj je krvarila glava, prevezena je u bolnicu Koševo.

Puštena kući

Na Odjelu neurohirurgije jučer nam je potvrđeno da je ova 66-godišnjakinja srećom zadobila samo lakše povrede te je nakon ukazane ljekarske pomoći puštena na kućno liječenje.
Vozač tramvaja S. S., čim je primijetio da je jedna putnica pala, zaustavio se nekoliko metara dalje od mjesta nesreće. On je sačekao policiju, koja je uzela izjavu od njega i od građana koji su bili svjedoci ovog nemilog događaja.

E. Ha.
Dnevni Avaz, 29.04.2005

Događaj jest tragičan, da nekažem tragikomičan jer stvarno je peh ispast iz tramvaja na glavu, ali eto kakav je to novinarski profesijonalizam kad takvu vijest stavljaju na naslovnicu. I da još stvar bude jača, gospodja je zadobila tek lakše ozljede.
A negdje na 36. strani je garant bila vijest kako ima inteligentnog života na Marsu. Hootchie!

No nisam se ja mislio osvrtat na Avaz, nego se tjedoh obrecnit na novi prijedlog preustroja BiH!
Ukidanje entiteta! Da, da! Ukidanje onog mrskog entiteta koji samo koči ovu državu i odmaže priključenju euroatlanskim integracijama!
Da to je ukidanje mrske nam Federacije BiH!
Novi prijedlog je uvođenje dva kantona i još nekih! Jedan kanton bi bio sadašnji RS, drugi Distrikt Brčko, a Federacija bi se ukinula i ostavili bi se postojeći kantoni!

Ko što bi reko naš narod: “iz šupljeg u prazno”

Hootchie!

Zrinjski osigurao naslov prvaka
Prošli tjedan kada sam se vraćao iz Jablanice busom, bješe taj dan srijeda i baš vječni derbi se igrao taj dan koji, kako kažu ljudi, bio katastrofa, uglavnom na radiju neznam sad kojem kaže spiker: “Danas se igra vječni derby između Želje i Sarajeva, al eto kao da je to bitno ijonako smo znali još prije dvije godine da će prvak biti Zrinjski.”Hootchie! Ja se nasmijah pravo od srca. Ovdje se po ključu osvajaju i naslovi prvaka. I naravno uz nezaobilazni “univerzalni lubrikant”, keš! Bijo onda kasnije i neki lik nazvo radijo i reče: “Ja sam navijač Sarajeva i danas ću navijat za Sarajevo, al kako vi znate da će Zrinjski dobiti naslov prvaka, kako to možete reć?!”. A ovaj: “Šta kako znam?! Pa to svi znaju! Nemojte se pravit ludi! Nemoram ja vama polagat račune! Ajmo drugi slušaoc!”
Ja se opet opalijo smijat. Balkanski gardaland, nema šta.
A i smješno mi je kako si nabacuju bodove jedni drugima. Zrinjski Širokom, Leotar Borcu… Ma presmješno. Kao da gledaš užasno izrežiranu trash dramu koja je postala od tog silnog trasha presmješna. Ludilo brale. Eo ja ću se dozvolit citirat jarana Bidona za kraj:

Et jos da je Zeljo nekim cudom dobio u Mostaru bio bi 90% sampion al jebiga znalo se od pocetka sezone kod nas ko ce bit prvak pa kolko god da smo naivno mislili da se nesto da ucinit ipak je tako kako je. Al presto sam se cak i nervirat zbog seljackog fudbala koji se igra u Ha i Be i gdje se 5 sezona unaprijed zna ko ce kad bit prvak… Slijedece sezone ce bit Zeljo prvak 90% ono 10% ce prvak bit sarajvo ako nekim cudom nadju neke silne pare ko ove godine zrinjski… A jebo ti to, sve to treba pohapsit pa krenut sve ispocetka… Ko uostalom i sve u ovoj drzavi… Zito vam rodilo…

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *