Kasno Marko na Kosovo stiže

HDZ. Debakl. To je debakl, pravi debak la la la. Popušlić. Pravi onaj popušlić. Original popušlić. Šokački. Niđe ih nema na karti. Popušili čak i u Sinju nakon 15 godina. Popušili i Zagreb i Split i Rijeku i Osijek. A premijer Sanader slavno izlazi i kaže: “HDZ je pobjednik!” A ja kažem: “car je gol!”. Neznam ko je u Brodu pobjedio. Dal je dr. Zlo zadržao vlast u našoj čaršiji, il je što je još vrlo vjerovatnije HDZ koji nije mogao proć ni u jednom dijelu RH, čak ni u Sinju vjerovatno prošao u Brodu. To govori više o nama nego o drugim djelovima ja bih reko.
A Sanader je uvjeren u svoju pobjedu. A ja se sjetim odma Bitke na Kosovu. I proslave tog slavnog srpskog poraza. Najveći poraz u srpskoj istoriji proglašen je najvećim nacionalnim istorijskim danom. I Sanader će možda 15. svibanj proglasiti danom HDZ-a. Jer je to najcrnji dan za HDZ. Poslije vjerovatno odlaska na Ahiret Dr. Franje. Kada se HDZ desetkovao. Čak je i kolao onaj vic: HDZ se raspo brže od Tuđmana, pošto se raspo u roku tri dana. Eh da.
A jaran mi se jedan učlanio u HDZ. Neću ga spomenit ni pod nadimkom, ni pod pseudonimom dovoljna je sramota što se učlanio. Neznam dal je bio pijan kad je potpiso pristupnicu. A i da je opet nije ni to opravdanje. I ja sam radio gluposti kad se napijem. Razbijo glavu o rinu iliti oluk, pjevo ustaške, četničke i partizanske pjesme odjednom, i svašta nešta al se nikad nisam učlanio u pljačkaše.
Kaže on da se u životu nije osjećao potpunije. Kao čovjek. Hm, rekoh. Neznam. I onda kad je to ispričo, malokasnije Bidon ode pišat. I ovaj dotični novopečeni HDZovac mu hapi pive. A ja mu kažem: “Ko će od kog, nego HDZ od Bosanca hapat!” Ovaj se samo nasmijo dok je halapljivo pijo pivu. E rekoh. Ja sam bijo ljevičar. Učlanjen u mlade esdepeovce. Pa sam skonto da nije to baš to. I to je bilo vrijeme kad je bilo poprilično nepopularno bit ljevičar. Al napustijo sam ja to brzo. Samo iće i piće. Nikake političke akcije. I Astalavista. Ošo ja.
Pa sam se jednom iz zajebancije prijavio u neku omladinu socijalističke radničke partije. Preko e-maila. Al nisam nikad potpiso za njih. Ganjo me neki partizan stalno po gradu da potpišem. A ja se vješto krijo po birtijama. Dabome.
Stranke nevalja to. Nije to meni. Možda bolje luk. Nismo mi za to još. Kod nas to treba izreformirat skroz naskroz. Ovako ništa još.

Izgleda da će nam ukinut vojsku. Ovdje u BiH oče i to odma, a kod nas to nekako natenane. Kaže Bidon da nećemo mi ukinut vojsku pošto se mi panično bojimo Srba da nas neizagresiraju. Na Hrvatsku je mislijo. I Mađara isto. Jedino se Slovenaca i Bosanaca ne bojimo od komšija. Slovenaca zato što nesmiju imat ni jedan tenk jer bi mu cijev morala virit il u Hrvatsku il u Austriju. Pa bi samo držanje tenka u Sloveniji bi se moglo smatrat agresijom na jednu od te dvije zemlje. Odnosno 4. Zaboravijo sam na Mađarsku i Italiju. A Bosna jebiga, šta oni mogu oni su ionako hala balkana. Al kaže Bidon da će se oni ujediniti i bit najjači i da će nas pregazit. Što nebi bilo loše. Izgradili bi buregđinice i ćevabđinice po Hrvatskoj. Pa kad Mađari idu na more da im okinemo onih 27KMova. Za porciju ćevapa.
Možda mene onda postave za premijera kantona brodsko-posavskog. Ja bi bijo zajeban i autokrativan (jel se tako piše?). Ja bi svašta nešta zapovijedio. A to je recimo da bih zabranio snijeg u svim općinama. I tamo gdje bude snijega ta općina mi je dužna isporučiti 50 najljepših djevica. I recimo zabranijo bi papanluk. I djelijo bi đabe cigare. A skupo bi naplačivo parking. Tako da bi se ljudi manje parkirali, a više vozili. Time trošili i više benzina. Time i više love u kantonalni proračun. Da mogu ljudima djelit cigare.
Onda bi recimo svu administraciju preselio u Podcrkavlje. I preimenovo bi ga u Jimboburg. Ili Jimbograd. Tako nekako uglavnom. Napravijo bi najveću buregđinicu na svijetu. Svjecko čudo bi to bilo.
Da sam ja premijer nebi imo šofera neg bi vozijo sam svog audija. I taksiro bi đabe relacije po toj novonastaloj državi. Dabome. I to recimo četvrtkom. Ostalim danima bih kao radio. Jel do kad se to desi valjda će i smislit šta bi trebali raditi premijeri.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *