There will be no one to stop us this time!

Sarajevo, kristalna sećanja
Sarajevo, od blata i snega
otari mi inje sa očiju i cela
izađi iz mene, izađi iz mene 

Ekatarina Velika: Sarajevo
Album: S’ vetrom uz lice, 1986.

Rat! Rat je na sve strane ratuju svi i separatisti i oni koji oče i oni koji neće i svi su tu na sve strane i puca se i Jediji su tu i kancelara oteo general sad su svi u svemiru.

Tako nekako otprilike počinje ovaj Star Wars najnoviji treći dio Osveta Sita zove se čini mi se a možda i ne. Nije ni bitno kako se zove na kraju krajeva. Uglavnom bijo i ja u kinu jučer da pogledam taj film, reko sebi ako sam ih sve gledo što nebi ni pogledo ovaj a nisam ni bijo dugo u kinu a volim ja kino ako su stolice udobne. A u Apollu jesu.
I uglavnom tako kako je ipak otišo i ja u Kino da vidim taj film svi kažu da je dobar pa šta bi se ja na kraju pravijo pametan pa da ga ne pogledam. Ijonako sam jedan od rijetkih koji nije gledao Gospodare Usranova. Pardon, prstenova.
Film počinje klasično ono In a galaxy far far… kako već. I odjednom ona muzika (TA NA NA NA NAAAAA NA NA NA NA NAAAA NA NA NA NA NA) i veliki logo STAR WARS!!!! Ja se odma naježio. Jebiga seljak ostaje seljak štaš. I na kraju sam se naježijo opet kad su pustili tu muziku. Seljak i dalje ostaje seljak.
Uglavnom u filmu se puca na sve strane i to ono nabrijano pravo vidi se da je tu Đoka Lukas uparijo dve AMD mašine da mu to renderiraju jer baš se vidi da je to pravo nabrijano. Možda čak i tri!
Uglavnom puca se i to je dobro. I lijepo je prikazano pucanje. Nema šta. Ima malo neke romantike i sentimentalnih nekih, da ne kažem patetičnih trenutaka a i to je dobro. I ajd fabula je OK ono ipak je to sad razrješilo sve misterije jer je to ključni nastavak koji povezuje ove moderne s onim napušenim nastavcima sa evoksima iz 80-ih.
Međutim sad nešto srat kako je to genijalan film bilo bi pravo bezveze. Neću da pravim spojler (s-p-o-i-l-e-r) al ijonako svi znaju da je Anakin Skywalker Darth Vader. Prešo čoek na mračnu stranu. Prenelo ga. Al to je stvarno debilan trenutak u filmu.
Ovako je to nekako išlo:
SITH LORD: Anakine!!! Argha! Pređi na tamnu stranu! Tamna strana! Argh! To je super! Svaki dan svinjetine i litar rakije! Argh!! I ubijanje!! Argh!!

ANAKIN SKYWALKER: Neću. To nije dobro. Tako ne rade Džedaji. I ja jedem samo košer hranu…

SITH LORD: ARGHA! Hajde nebudi pička! Tamna strana te zove!!! Kill! Kill! Dođi! Dođi! Bit ćeš novi majstor za klanje! A kad se budeš okreto na užarenom pjesku kao prvomajski ćevap dobit ćeš i kul nacističko odjelo s prekidačima!

ANAKIN SKYWALKER: A nebi ja!

SITH LORD: Ajde pičko!!

ANAKIN SKYWALKER: Dobro, bit ću što god vi želite….

I tako je rođena legenda. Poprilično blesavo. Mislim stvarno. Kakav je on karakter. A bijo još i Jedi. Bezveze. Pikija kad su borgovi asimilirali nisu mogli u njemu ubit volju za životom i razum. A ovog prekrenili zbog kul odjela i litra rakije. Bezveze.
Ali eto sve u svemu film je dobar, dapače i odličan, nemože se tu ništa zamjerit međutim bilo je tu po blogovima i internetu proljeva da je to genijalno super ekstra straobalno mikelanđelovski napravljeno sranja folovi golovi. Load of crap. Film je super, isplati se izgubit dva sata ma čak ga i dva put pogledat al nije sad nešto što smo čekali 30 godina. Barem ja nisam. Al dobar je pravo. Pogledajte. Svakako.

I nemojte preć na tamnu stranu. Ma kolko god bilo vruće.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *