Slabo poznajem Szent Tomazs

Tvoje oči mastiljave, crne zrele višnje španske,
tvoje usne sladunjave kao rizling od berbe lanske,
suva trava sva šuškava, kao žipon na nevesti,
ali džabe pripovedam kada ne umem prevesti.

Ma gdi ćeš naći boljeg momka za te novce?
Da ste mi sretni on i ti,
ja ću se o’ma’ skloniti,
al’ me na svilen gajtan vezi kao zvonce
i samo cimni kad poželiš
– ja ću ti zazvoniti.

Đorđe Balašević: Slabo divanim madžarski
Album: Marim ja, 1991.

Bijo sam prekjučer u Kreševu. To je i jedan od razloga što sam napravio pauzu u blogiranju. Jabome.
Svirala je i naša najdraža muha – Bob. Naravno nisam ga imao priliku ćut. Jerbo sam došo prekrasno. Al smo se uspili zalit! He he! Ja još doduše i prije nego sam došao u Kreševo. Jabome.
Uglavnom tako je to.

Ej salaši na severu Bačke. Pala mi ta pjesma napamet. Valjda kad sam nakuco naslov Slabo poznajem Szent Tomasz. A bogami i Szeheheshfehervar. I Gyor isto tako. Nagykanizsu pravo slabo znam. Al zato…

Gledam ove komentare na anketama Monitorovima i stvarno mi nije jasno zašto monitor drži uopće tu mogućnost komentiranja. Isto ko ono na večernjem. Tu se samo isfrustrirana gamad skuplja i ispoljava svoje frustracije. Kad bi bila anketa o tome dal volite više ljuti il blagi ajvar opet bi bilo 10.000 komentara u kojima neko jebava mater Carli Delponte i kako je Gotovina junak i štatijapaznam. Bezveze stvarno. Stoka ume da nervira, radi šta ti se servira. O kako je lepo biti glup.

Gradske cure u turbo-folk ekstazi

Među muškim posjetiteljima u “Ludnici” malo je više onih s obrijanim glavama i kratkim vratovima nego na nekim drugim javnim okupljalištima

Lolčina.
Sjećam se jednom kad sam bio mlad i nadobudan pa sam kupovao playboy a imao sam možda 15ak godina a nije baš bilo popularno onda da se naglas slušaju narodnjaci from tadašnja SR YU pa su se onda pojavljivali neki domaći Turbo folkeri. I uglavnom sjećam se da je u jednom playboju bijo pravo dobar članak o toj nekoj hibridnoj turbo-folk kulturi gdje je bio izvučen citat iz članka: “Zapalijo sam sve kavane od Zagreba do Ljubljane” To je kao stih iz nekog hrvatskog turbo-folk narodnjaka a autor je samo ispod napisao: “Ne pale se kavane, neg kafane i ne od Zagreba do Ljubljane nego u drugom smjeru” Heh.
A pravo je taj playboy jugonostalgičarski časopis. Baš sam imao priliku nedavno čitati i jugoslovensko, odnosno srpsko-crnogorsko izdanje. Ma isti treshendo ko onaj naš samo što je na ekavici. Jedina razlika.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *