Kao pjesnik što ne vjeruje u vlastite stihove

Samo ponekad
Pred prvi maj
Zovne ga direktor osnovne
Da uveliča proslave
Priča anegdote i podvige

Tog dana Avdija
Pokupi plakete i ordenje
U okičenom razredu
Počasno mjesto zauzme

Prije nego pred klince izađe
Koju ljutu popije
Kao pjesnik što ne vjeruje
U vlastite stihove

Zabranjeno Pušenje: Srce, ruke i lopata
Album: Pozdrav iz zemlje Safari, 1987.

Pozdrav svima opet malo štrajkanje u vidu pauza od 48h al eto uglavnom tu sam kako sam da.
E jestel vidjeli ovaj stalno neki praznici ovih dana prvo antifašisti pa antijugoslaveni pa antiturci na Kosmetu svašta nešta ima tih praznika. Čudo jedno.
E moram ić nastavit ću kasnije blog.

Apdejt
Evo me vratijo sam se živ i zdrav i živahan i zdravhan. Čak sam se i odlučio na realizaciju jedne lude ideje a to je ona, koju sam nedavno naveo u postu koji se zvao čini mi se “noći u bijelom satenu”. Redoviti čitatelji će znati o čem se radi.
Čitam danas vijesti i tako ima svašta nešta uglavnom na Večernjaku pročitam kako će srpski Fiat Punto bit nešto pun kiflu jeftin valjda i do 3000€ jeftiniji od talijanskog originala. I sad hajd reko fino al mi je smješno ono što je Večernjak uveo ono komentare dolje. I sad odma u komentarima: “A.. jebo im mater četničku ovo ono, to je sranje to ne valja kurcu to je novi Yugo, to je sranje, kao da Srbi nešt znaju napravit…”
I onda druga strana: “A, šta vi oćete, Yugo je super auto, uvijek je bio, a tek Punto to je najbolji auto u klasi, bolji i od Pola (taj dio je mene najviše nasmijo), šta vi ustaše znate nikad auto niste napravili tra la la.”
I uglavnom sad ona klasična preseravanja mi vama mater četničku, vi nama ustašku, kad odjenom jedan lik se javi kao glas razuma i ono:

Neki dan smo imali goste 
Od kojih su, istina manjina, ali bilo ih je, neki se izrugivali našoj autocesti Zagreb-Split. Danas se mi izrugujemo tvornici automobila. Zar nemamo ogledalo? Bio bih sretan da Hrvatska proizvodi automobile kao Slovačka. Sretan! Svima bi bilo bolje. I ne bi bilo toliko invalida na lijevo uho 60 a na desno 40%. S mirovinama. I parkirnim karticama. I s vozačkim dozvolama, naravno. Časno je raditi. Nečasno je rugati se onima koji rade i izgrađuju. Bilo autoceste, bilo automobile.

Pa eto onda i to famozno BD. Uglavnom eto prošlo i to ja tjeo ić u BG na koncert al mi je falilo 100KM viška da odem tako da nisam, evo Tifa se kaje jebiga valjd je pokupijo malo para, a Brega je uspio do kraja izsotonizirati bijelo dugme snimivši Unplugged album na kojem su stare hitove BD pjevali Džej, Novica Zdravković i a tu se i našo Petar Pasuljko da otpjeva Ćiribelu.
Pa nije Brega lud. Ovo s Dugmetom je tek početak. Može se tu još pun kurac para umlatit. Skonto je to Brega.

Možda Kragujevac napravi Fiat Punto Bijelo Dugme edition.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *