Petak je dan za metak

Znam da postoje razni putevi ka sreći
Al’ za zajeb nema puno vremena
Nema ni mjesta za mala maštanja
U gradu bez praštanja

Kao pravi zadnji papak
Kao snjeg u proleće
Kao Bosna bez mira
Kao usran bez papira
Kao uljez osjećam se

Zabranjeno pušenje: Ja nisam odavle
Album: Ja nisam odavle, 1997.

Petak je dan za metak, to svi znaju. Ko ga neuspije ispalit, a zna se ko, luzeri ko ja, onda petak provode luzerski. Razni su načini za provest luzerski dugo očekivani petak a ja sam eto to ublažio na najmanji mogući način pa sam otišao u kino. Tako da ću malo recenzirat šta sam gledao.
Vežite se polijećemo, a možda i nećemo.

War of the worlds (2005)
Redatelj: Steven Spilberg
E vako dakle odma da poćnem. Čito ja na vnukblogu da je film sranje pa reko ajd da ja pogledam film pa da mogu mirne duše srat po filmu. Kao što sam nasilu moro odgledat prvi dio Gospodara.
Dakle Rat svetova (prijevod je bio srpski) je film katastrofe elijeni napadju svi bježe, loš otac koji ipak voli svoju djecu iz prošlog mu razorenog braka i tako.
E sad dakle tu nema neke klasične priče zašto nas elijeni napadju već je klasična koljaža oni sisaju ljude i špricaju ih ko gnojivo po okolini a ljudi bježe. Klasičan scenario filma katastrofe iz 50-ih snimljen 50 godina kasnije. Dakle nema tu nikakve filozofije velike. Što je dobro po meni.
Uglavnom Tom Cruise je to men filno odglumio, a vjerujem da je film u kurcu gledat na kompu i ili TV-u već je kino tu bitan faktor pošto Steva voli te efekte. Naravno kino sa certificiranim Dolby soundom. Pa kad ono opali da se streseš pravo.
Znači film je ludilo za gledat u kinu. Puno ima krvi i tako Steva je to pomeni jako dobro snimio.
Scene kad vojska napada elijene je napravljen men prvoklasno. Ma film je pravo dobar za pogledat u kinu. Baš je loood.
Pravo se nabriješ kad ga gledaš ima i strašnih situacija, čak se čulo i dijete u kinu koje je u pola frke reklo: “Mama, jel me ti voliš?” Gwahahhahaha.
E pohvalna je i gluma kćerke lika Toma Kruza (Dakota Fanning). Djete je to pravo dobro odglumilo.
E sad Vnućko je imao opaske na neke nelogičnosti kao što je kad je opalio EMP a lik snima kamerom elijene. E pa Vnućko dragi, jes ti vidio da je to Sony kamera? E pa vala jest. Sony je otporan na trešnju, vlagu, udare VBR-a i EMP. To ti svako dijete zna u Japanu. Tako da je to i reklama za Sony bila mala.
Ja na prijevod nemam nikakvih zamjerki pošto je bio srpski a dobro su to meni Srbi preveli nema šta nije bilo riječi tipa sitnozor, al je bilo zato: “Ray, bre, nemožeš da se skrivaš! Bre!”
Uglavnom ako ne tražite filozofiju od filma nego koljačinu i dobre efekt, trk u dobro kino i pogledajte ovo.
Jedino je crnjak što je Tom Cruise preživio. Al imati će vjerovatno traume cijeli život.

Barbershop (2002)
Redatelj: Tim Story

A ‘black’ film with a soul. It can be done 
Kažu komentari na IMDB-u. S čime se ja mogu slobodno složit. Ovaj film sam dakle gledao na VHS-u, a uzeli smo ga u videoteci tako što smo vidjeli da je izašao i drugi dio pa smo skontali da je onda prvi dio morao zadovoljiti minimum kvalitete kad se krenulo u snimanje drugog dijela.
Barbershop iliti brijačnica po naški bi se mogao okarakterizirat kao crnački “Dim”.
Nije klasični crnački fil đe se psuje na sve strane, već je kao što su i gledatlji rekli: “Crnački film sa dušom”.
Radnja ukratko. Neki lik je nasljedio brijačnicu od ćaće koji to nasljedio od svog ćaće. Njemu se to neda radit pošto je posao nerentabilan, prodaje ga lokalnom mafijašu da bi onda skonto šta barbershop znači za loklanu zajednicu. To je mjesto okupljanja ljudi, gdje se razmjenjuju ideje, gdje se razgovara….
Nama je to možda i čudno za shvatiti s obzirom na našu kulturu kafana kao takvih okupljališta raje.
Solidan film. Pogledat ako vam se dadne. Malo za promjenu od klasičnih crnačkih filmova.

Cellular (2004)
Redatelj: David R. Ellis

Dobar film nekakve B-produkcije. Ubacili Kim Basinger da pokupe nekakvu gledanost. Ipak dobar je film. Pravo. Vidi se kolko su mobiteli značajni u današnjem svijetu.
Radnja ukratko. Neku žensku otmu neki likovi, ona sklepa telefon pokidani i slučajno nazove nekog lika na mobitel i on nju izvlači iz govana. Pa tu imamo korumpirane policajce, dobrog policajca koji treba u pemziju, trka u porscheu i nevjerovatno prisustvo Nokija u cijelom filmu. Obavezo pogledat.

Tolko od mene. Eto tri filma. Sva tri gledaljiva. Poprilično.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *