Paradigma geopolitizacije neobranog bostana u jutra rana sabahom na uranak

Mujo kuje konja po mjesecu,
Mujo kuje, a majka ga kune:
“Sine Mujo, ziv ti bio majci,
Ne kuju se konji po mjesecu,
Vec po danu i zarkome suncu!”
“Mila majko, ne kuni me mlada,
znas kad meni na um padne draga!
Ja ne gledam sunca nit’ mjeseca,
Nit’ moj djogo mraka nit’ oblaka,
Nit’ moj djogo Drine, vode hladne!”

Mujo kuje konja po mjesecu, sevdalinka

Mujo je prvi astronaut na svijetu koji je poveo i prvog konja na zemljin jedini prirodni satelit. Konj je neznani junak jerbo se u sevdalinki ne spominje imenom.

Dal vas je ikad spopala neodoljiva želja za cedevitom ili sokom na razmućivanje zvanim odmilja brlja? Maločas sam upravo očajnički tražio mr Boba da mi proda il soka na ramućavanje il cede za cifru neku pošto sad apsolutno ne radi ni jedna trgovina koja bi utažila moju nevjerovatno apsoštrumfnu žeđ za cedevitom ili brljom. Strizibuba je u nevjerici samo upitao:
“Koji je tebi kurac? Jes trudan? Sad češ još i trešnje tražit!”
A ja tako nisam utažio svoju nevjerovatnu žeđ brljom ili cedom, a naša pačenička brigada koja se sastojala od nas četvorice pačenika se upitila našim skromnim domovima podnom neba slavonskog. Napiso bi ja podno neke planine al kod nas nema planina jebiga. Sve je ravno u božju mater. Tako ja volim reć da nema planina jerbo su sve odvalili da mene naprave.
Nema planine i to je pravo onako baš zaista. Za vrijeme vedrog dana ja recimo mogu vidjet počasno podizanje mađarske zastave na zgradi Parlamenta u Budimpešti. Naši stari kažu da se i prije dok nije bilo smoga mogao vidjeti i vrh crkve Sv. Vasilija u Moskvi. Tolko vam je ravno kod vas. Minhauzenski ravno.
Tu je nekad navodno bilo more nekakvo. Panonsko. I sad eto silom prilika ili bolje da kažem neprilika to more je jednostavno nestalo uslijed poslijednih tenzija na geopolitičkom planom za vrijeme hladnog doba. To je bilo još i prije hladnog rata. Uglavnom more je to nestalo i ostale su samo polja nepregledne ravnice. Al da je bilo more ima dosta naznaka. Recimo učestalo je u Slavoniji pronać sidro zaostalog tankera iz tog doba. Kada su dinosauri vladali zemljom. A čovjek je živio u pećini i imao auto s pogonom na guranje. Za vremena Freda Kremenka. Ili kao što bi braća Srbi rekli Kamenka. Međutim Kremenko je ispravnije. Jerbo se on u originalu zove Fred Flinston. Flinstone je kremen. A i Njemci su ga preveli kao Fred Feuerstein. Što je također Kremenko. A Kamenko bi mogo jedino eventualno bit Rocky famozni boksaš. Stein neki švabo. Recimo Einstein bi bio Jednostijen. Jednostijenić. Tako bi mu bilo pohrvaćeno prezime.

Dok Muje kuje konje po mjesecu, a sad je mjesec jer ima noći ja igram San Andreas najbolju igru dosad ikad napravljenu.
Sieben, acht? Gute nacht!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *