Mene majka udala za brata!

Naslov, a bogami i slika koja prikazuje dvojicu in-breeded rođaka nema veze sa današnjim ovaj postom naravnom košto i većina stvari ovdje odnosno, naslova, slika pa i ovih uvoda pisanih italicom koji objašnjavaju naslov+sliku nemaju nikave veze s pameti. Baš mi se pravo svidijo naslov, jerbo je to nekakav narodnjak koji sam čuo od Bidona još nekad davno a nikako da si ga izbijem iz glave. Pičim ja tako recimo Bistrikom i pjevam “mene majka udala za brataaaaa…” a ljudi me čudno gledaju. Znaju oni da nemam ja brata.

E reko baš kad sam počeo s narodnjacima nekim, ja sam skonto sad najnoviji fazon a to je proboj na tržište Njemačke i Austrije, a može i Švicarske tamo gdje se priča njemački. Ukoliko se ona švicarska inaćica njemačkog i može nazvati njemačkim jel. E i tako ja dakle smišljam narodnjački hit na Njemačkom. Pola pjesme imam, al napisat ću vam samo prvi stih da me slučajno nebi ko pokro pa eto onda na mom nesaštićenom autorskom tekstu zarađivao novac.
Evo dakle ide prvi stih:
“Ich liebe dich, Helga meine sohnenschein….
Weil ich fahre meine LKW am die Autobahn…
TAN-DA-DAN-NA-NA-DAN”

Jel dobro? Ja mislim da bi ovo trebalo polučit hit na njemačkim stanicama bilo radijo, a bogami i TV. Zamislite recimo da angažiram najbolje njemačke pjevače i -ice da pjevaju ove turbo-folk hitove koji bi naravno instrumentalno bili inspiriranim već dosad ionako pokradenim i dosadnim (govanstim) bregovićevskim stilom. Mislim angažiro bi ja ove što to instrumentaliziraju kod nas i sve bi to bilo isto samo što bi tekst bio na njemačkom. I naravno jednako infantilan kao i “ćirilićne” inaćice.

Međutim, narodnjak ko narodnjak, na tom se pare mogu uvijek zgrnit, meni je sad bitno da dam godinu. Pa eto to je i glavni razlog što me nije bilo na Internetu ovih gladnih par dana a eto sad sam malo uhvatio vremena da nakucam neko sranje jerbo se i od učenja naravno nekad treba odmorit.
Inaće bijo ja baš na fakultetu podosta ovih zadnjih par dana nekakave rezultate iščekujem pa sad su i tu Bolognu uveli mislim to je jedna kata i strofa na našem fakultetu pošto oni neznaju dal u menzi trebaju bit plastični stoljnjaci il da meću podmetače pod kavu a kamoli o tom dal da uvedu Bolognski taj sistem školovanja na Fakultet, odnosno da se bolje izrazim, ne samo bolje, nego i preciznije na Univerzitet.

Mjesec Ramazana je počeo što je dobro mislim al nije dobro po mene. E sad zašto to nije dobro po mene. Zato što sam ja Atkinsovoj prehrani odnosno dijeti a radi se upravo o tome da grad miriše po ramazanskim somunima koji su fenomentastični. To ako niste jeli niste jeli ništa. Kaže Jergović u jednom svom romanu, kad je Dubrovčanka došla u Sarajevo pa probala somun nešto kao, kruh je kruh, al je somun jednostavno zaslužio da ima svoje ime. Znači nije to bilo kakava kruh to vam je so-mun! I sad još kako je osim što je i Ramazan, pa još je i jesen pa ima kestenjara a ja kestanje ne volim pretjerano al mislim jebo jesen bez kestenja. To je ko sarma bez soli. Kao poljubac bez brka. I eto kako bilo da bilo ja ni kestenje ne jedem. Ali zato iza mene stoje rezultati. A to je 18kg down since 1. august. E pa si vi sad mislite šta god hoćete.

Neki dan sam imao svoje Brođane u Sarajevu pa sam ih morao naravno najest, nakahvenisat i naravno odvest na crno-točeno u Pivaru. I onda sam ih kasnije vodio u “Bosnu” da si kupe pite da imaju za puta. E Bosno, Bosno… a ja apstiniram od pite. A kad sam vidio one buredžike… jebem ti! Ono prvoklasno meso kirurškom preciznošću i neviđenom strašću smotano u jufku, i na kraju znalački preliveno onom smjesom povlake i bijelog luka. Zarazno. Moj cimer bivši ima teoriju da u buredžike meću kokajin. Il herojin. Pa da se zato lahko navučeš. Vrlo vjerovatno da je u pravu. Ako sad nije u pravu onda je vjerovatno u stanu. Il možda u kafani nakvoj. Ko će ti ga znat.

E da porazna jedna činjenica, ako se neko sjeća mog konkuras sa Jimbloga od prije nekih tjedan-dva… na konkurs se javilo točno nula (brojem: 0) djevojaka. Pa eto reko. Šarmantan sam ja užasno samo što to niko još nezna. Al kad saznaju… neće moć doć na red od mene.

Tolko od mene za danas, sutra bi trebo radit za svoju matičnu novinsku kuću nešto pa možda poslije i nakucam nešto.

Weil ich fahre meine LKW am die Autobahn…

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *