Ništa mi neće ovi dan pokvarit

Ove bitke, ove rane
otkrit će ljepotu svu
kada budu stvari davne,
kad ne budu više tu.

Dobro je vala Asren reko to. I što bi Bora reko još: “Sve će to narod pomlatit”. Bio sam loš ovih par dana pravo. Međutim krenulo je nabolje. Pravo nabolje i jači sam nego ikad. Yeah baby, yeah! Zato me i nije bilo ovdje preko nekoliko dana. Al tu sam sad. Takvim sjajem može sjati.

I tako kako bilo da bilo joj e bilo me na sto strana ovih dana doslovno mislim pravo loše al evo jesen stiže dunjo moja ne miriše više cveće zumbul lale i jasmini. Utakmica je prošla tako kako je prošla jebiga desi se to i najboljima protiv tog se nemere. Šta je još bilo ovako zanimljivo za napisat? Neam pojma. Da eo recimo smješna jedna informacija al ujedno i korisna. Ima kod Željinog stadiona prodavnica odnosno granap sarajevske pivare gdje se prodaje šta drugo doli pivo. I na izlogu veliki natpis: “Ramazanski popust”. Na pivo. Kontate? Mislim nadam se da ste skontali. To samo može ovdje bit. Zato i volim ovu zemlju.
Šta još ima. Jeo sarme danas. Iako je fol nesmijem jest al gladna usta ne biraju. Šalim se naravno. Prva ovosezonska pa jebiga moro sam se omrsit. Pošto je i ova moja djeta neka vrsta posta za mene. Jimbov ramazan ga možete zvat. Pa se jebiga tako i ja danas omrsio. A i dobro mi je pravo dan krenuo pa onda jebem ga ja što se nebi ja počastio neče me ono malo riže unutra ubit. Pa jel.

Gledam fataju drotove u RH koji uzimaju mito. Evo još jedne blažene stvari u BiH. Ovdje se može sa cenerom podmitit policijot. Ma sigurno da može. Samo dobru socijalu mu treba prodat. Mi smo nedavno imali bliski susret s radarom koji je pokazao prekoračenje od 32km/h u gradu, kazna bi bila 40KM al smo se uspijeli izvuć sa 15KM. EEE. Kaže ovdje da hrvatski policijoti uzimaju po 500KN. Bože sveti nebi nikad policajca potkupio s tolko love. Prije bi se na sudu sto put izvlačio nego drotu dao pet stoja.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *