Blogovi na B imaju problema tehničke naravi

Nema ni bidona ni bajice a bogami ni boba zvanog bob fly. Nema zašto vjerovatno rade rekonstrukciju blogova nakvu i to po abecednom redu. Jel da rade azbučnim redom onda blogovi na “z” nebi radili. No kao bilo da bilo onda se uskoro može očekivati i pad jimbloga kada se dođe do slova đ. Odnosno j, pa jel? Eto tolko za uvod pisan italicom. Evo i slika kako to izgleda kad nerade blogovi na slovo “b” u minifavs ovom kurčiću neznam kako bi ga nazvo. Fala ljepa na pažnji.

Jestel pročitali na internetu kako smo mi Slavonci socijalno najbliskiji od svih Hrvata na kugli zemaljskoj zvanoj RH. Kaže da smo naglo zavolilo Slovence, Crnogorce i Bošnjake, Srbe (ne)volimo jednako ko i prije. A kaže dalje da su Dalmoši najzejbaniji i da nevole nikog. A ovi tamo iz Gorskog Kotara i Like oni su zamrzili sve komšije još više. Ma reko sam ja mi Slavonci smo čudo. Boli nas uvo.

Pričo mi jedan jaran vamo iz Sarajva da je bio gore u Osijek na nekom skupu socijalnih radnika i da su ih pravo fino pogostili ono čudo jedno kaže i da je klopa bila super i sve kaže jedino da mu nisu bile jasne palačinke (palačinci) sa sirom. Reko pa šta ti tu nije jasno? Utrpaš svježi kravlji sir u palačinke, zaliješ ih kajmakom (vrhnje/povlaka) i zapečeš ih u rerni. I eto ti prvoklasne poslastice. Bosanci se ježe na to.
Onda sam im ja pričo kako je meni majka kad sam bio klinac svake subote donosila sira i kajmaka s pijace, domaći sir i kajmak i mislim svega je tu bilo al desert je bio naravno kad pospeš šećerom sir ovaj i onda to jedeš kao sladoled. Oni su se zgrozili na tu moju priču. A nemaju oni pojma, šta oni znaju šta valja. Oni za svoju rakiju kažu da je najbolja. Bože dragi.
Pita, ćevapi i tako to to priznam to mi u Slavoniji neznamo radit al rakiju mi brate ne diraj ja kad sam donjo jednom rakiju, moju domaću, oni su prvo vječali 2 sata dal je to štok il konjak. Rakija brate, rakija!! Kažu pa kako je tako žuta? Hrastovo bure jarane, hrast je to nemoš to seljački ispeć pa onda metit u flaše, odnosono pletenice. Ima sve svoje kako se pravi a valjda mi Slavonci znamo pravit rakiju.

Već sad kad sam kod pečenja rakije i ostalih etnoloških fenomena brdovitog nam Balkana i ravne nam Slavonije moram pripomenit i da sam pozvan na dva klanja krmadi ove godine. U Ramu i ovaj u Novi Travnik. Pa če bit: “squil pig, squil!” Nisam bio na klanju ne pamtim. Od stoljeća sedmog. Ja ne volim to. Mislim klanje krmadi i to. Ja se volim na kraju fino najest kulina pa slanine, pa svašta nešto mislim jooj. Al ono tamo krv i svašta nešta grozim se ja svega toga. A mislim eto tako je to. Baš me živo zanima dal bosanci/hercegovci prave krofne za svinjokolju. Mislim pošto je to kod nas u Slavoniji običaj. Uglavnom izvjestit ću vas pravo valjano putem ovog medija.

E sutra odo kući. Najvjerojatnije. Mislim jebiga tako je to ovaj sutra bih ako Bog da trebao srediti uvjet/uslov pa onda idem kući i to ni više ni manje nego aftom. I paz sad ovo ko zakurac sutra zatvaraju most u Brodu do utorka. I to od 7 ujtro do utorka u 7. Peh. Mislim to se meni može dogodit. U 7 il kolko već godina od otvaranja starog-novog mosta nikad ga nisu zatvorili i sad ga zatvore. I sad je alternaitva Bos. Šamac/Šamac i Stara Gradiška. Pa eto ako i neko putuje sutra negdje izvan BiH da zna da se nemere u Brodu prekopicnut preko Save. Problemi tehničke narave. Ko i blogovi ovi. Na b.

Zdravo.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *