Ovo je moja Lada za ić u gljive

U biti nije, al bilo bi fino imat ovaku Nivu parkiranu pred kućom pa kad ti neko dođe u goste da te pita: “Za čeg ti je ovaj ku*ac?!”, a ti mrtav ladan odgovoriš: “Pa za ić u gljive”. I fakat subotom ideš lovit šampinjone prečnika velike zepter tave kakve rastu u šumama oko Jablaničkog jezera. Mistery?!

Ja do uvjet/uslov. Bravo ja. Fala fala. Eto to su novosti. Nema više novosti. Odo kući uskoro čim rješim papirologiju oko upisa u slijedeću da ne kažem, a reći ću, višu godinu.
Šta još ima. Nema ništa. Ptice se porazboljevale u RH. E to sam pročito. A ja danas baš ko za kurac jeo piletinu. Iako pravo mi je smješno kaže kao nemoš se razboljet ako jedeš kuhanu ili pečenu piletinu. E reko vala jebiga. Ja baš za doručak volim požderat jedno prijesno pile onako još neočerupano. Pa uzmem glavušu da žvačem umjesto Orbita kad idem na faks. I pljuckam putem do faksa dijelove krijeste. Bože mili kud sam zašo noć me snašla u tuđini.

Nego eto mislim si Parni Valjak od nove godine više neće svirat. To je recimo jedna vijest koju bi ja proslavio. Još da se i Prljavci maknu sa scene kupio bi i litar dobrog viskija i pjevo: “Boje vene, boje Duanava… a jaaaa, ja nemogu brež njeeee…”. Nikad nisam volio ni prljavce ni ove valjkaše. Pravo debilna men to mjuza. Onako nekako… bezveze. Mislim imaju oni dobrih stvari al su mi bezveze. Bolji je Adolf Topić i tako ti neki rokeri ludi. Atomci recimo. Il neam pojma tako neki bendovi koji nisu nastali kroz patetiku osamdesetih i onaj užasni novi val. Novi val je valjda apsolutno najgori… najgori jebiga kako to i nazvat, epohom? Uglavnom novi val je baš sranje, diže mi se kosa na glavi kad mi neko kaže novi val. Ima tu nekih bendova i stvari al je to generalno patetično smeće osamdesetih nojn u nojnciš luft balons i ostale šeme. Užas. Vidi se da je Neue Welle baš njemačka furka. Užasno ružno. Ameri su u osamdesetima bolje prašili. Što jest jest.

Alkohol. Alkohol je tema o kojoj se vazda može suvislo razgovarat. A mene potakoNikola na temu alkohola. Kaže on u prošlom svom postu da nevelja pit. Fala bogu. I baš zato treba. Zato što nevelja. Kaže Homer Simpson da je alkohol rješenje i uzrok svih problema. Upravo tako. I par tajni. Kažu neki pij votku, nemoj pit obojano piće zbog mamurluka, nemoj mješat bit će ti loše, uzmi tablete s artičokama da izbjegneš mamurluk… Ja kažem ne! Treba što više mješat i što užasnijeg alkohola pit i to ofarbanog najgorim sintetičkim bojilima. Jer ako se ujtro probudiš nakon pijanstva, a ne požališ što si se napijo, e vala jarane onda nisi ni pio. Nisi pio, ako ujtro nisi požalio! Tako to treba. Kvaliteta pijanstva se po mamurluku mjeri.
I ja sam skonto još par stvari. To ujtro kad boli glava i ti ostali fazoni pa najradije se nebi digli iz kreveta i tako… Krevet predstavlja safety-net. Jer dog god si ti u krevetu on je kao stakleno zvono koje ti daje natpis na čelu “ne diraj me pjan sam”. Al kad ustaneš iz kreveta…. Nije tu samo vrtoglavica, bolovi u želucu etc… Najgore se suočiti sa pravim svijetom nakon kvalitetnog pijanstva. I to mamuran što je najgore.
Tako mislim jedna zanimljiva anegdota sretoh jedno jutro jarana, držeći se za glavu i podbuo hoda polako i ja ga pitam: “E, jaro šta je bilo?” A on mi reče: “Ma nalio sam se sinoć, pa se sad idem redom ispričavat… jel se tebi trebam ispričat?” Nije trebo.
Daklem zapamtite “Nisi pio, ako ujtro nisi požalio!”

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *