Bunny suicides

Kliknit vamo. Čitao sam nekad o ovome u jednom od prošlih brojeva Starta BiH (barem mislim da je Start bio) i uglavnom jučer sam preko stumblea naletio na ovu boleštinu. Jest bolesno al je pravo smješno. Klikni pa vidi.

Čitam kao Duje otišao plivat za Katar. Dali mu državljanstvo i sve. I sad drvlje i kamenje po njemu. Bezveze. Pa kolko samo ljudi ide radit na Tzapad? Puno. Koliko ih ostaje na Tzapadu kad dobiju državljanstvo. Puno. He jebemu. Ne živi se od gledanja u zastavu. Ni od patriotizma. Od keša se živi. Jebiga tako ti je to. Go Duje go itz your birthday.

E danas je Tadiji stoja godina. Nije neki dan kako sam se ja zajebo. Eto kolko je književni lobij jak u RH. Kad su oni uspjeli napravit Titu od rastuškog pjesnika.

Tadija je svalio velik dug na hrvatsku kulturu. Svaki njegov rođendan prava je svetkovina – tiskaju se nove knjige (ove godine, primjerice, Rab se odužio Tadiji tiskanjem knjige »Rabske pjesme«, izbora pjesama nastalih na otoku Rabu), priređuju se svečane sjednice, bruje od poezije književni klubovi, kliču osnovne škole… Nije sve to samo obljetnički, sve to izgleda i mitski, jer malo je koji hrvatski umjetnik, izuzev Račkoga, doživio stotu i nadživio čak i vlastito djelo. A ovogodišnje obilježavanje stote bit će poput gradskoga orkestra – uvertira se događa u HAZU, (Tadija je, poput dirigenta, najstariji član Akademije), potom slijede izložbe (primjerice, u NSK), koncerti, svečana primanja, brojne posvete (ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je Tadijinoj stotoj), brojne manifestacije u gradovima i selima, selima i zaseocima, jer dragi je Tadija fizički svenazočna, a duhovno sveprisutna vrijednost hrvatske kulture.

Vjesnik Online

Da sam ja učiteljica. Nosim sve torbe a nisam magarac. To su neki Tadijini hitovi koji su parali a vjerojatno još uvijek i paraju u osnovnoškolskoj, odnosno pučkoškolskoj odnosno devetogodišnjoj školi. E jel traje sad i kod nas osnovnjak 9 godina? Neam pojma nisam uspio saznat na službenim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, odnosno sporta.
Al eo nešto sam smješno vidio:

Sad nek naprave i sportaše istu zajebanciju.
Nego eto tako bruka sportaša prijavita u Monte Carlu. Da izbjegnu plačanje poreza. Jebote. To je recimo bezveze. Država ti da para a ti plačaš porez nekoj drugoj tamo. Bezveze. To je isto kao i ono glasanje kod nas. Dijaspora fazoni. Ja sam reko ko plača porez a nositelj je RH državljanstva more glasat. Znači RH državljani plača RH državi porez more glasat. Šta će meni tamo neko iz Kanade glasat pa preko ljeta diza Budaku spomenik. Marš tamo u Kanadu pa tamo radi sranja. Jel tako, tako!
Il Hercegovci gdje glasaju i mrtvi i živi. I sve to za HDZ. Zna se.

Odoh ja. Ajte bok.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *