Reko 6, mrkva mu napamet pala nije?

Naslov i slika kako šta gdje pitate se sigurno moji vrli čitatelji? E pa ja rješavo test nekakav na interwebu što bi reko moj drug Ninja, odnosno parafrazirao Ozzye i Engleze, uglavnom tamo nekakav test oko broja 6, pa brzo pomisli na neko povrće i kao 98% ljudi pomisli na mrkvu. Bogami pomislio i ja al moj sada već ex-cimer nije. Možda se taj test mora rješavat pismeno? Uglavnom kako bilo da bilo… mistery?!

Đe ste lipi moji. Eto mene nazad u šeher Sarajevu i tako svašta nešta sve je super i sve je OK. Kad si muško i voliš Internet. Nego ukratko putešestije svoje da objasnim u posljednjih par dana čisto onako ako nekog zanima šta sam radio i đe sam bijo.

8. novembar iliti studeni.
Krešo i ja moćnim Pežolom krenili u šeher Bosna Sarajevo. Stali u Maglaju na kavici. Klasično već. Stali do Sarajeva samo jednom. Da pišamo. U Zenici. Nije nas pratilo pe’-šes’ drotova. Kresnio nas novi Mercedes E klase kod Alipašine džamije. U karambolku iliti branik stražnji. Štete ni kod nas ni kod njega. Cigani tražili od šofera mečke 100 marki za štetu. Mi nismo ništa tražili. Osim mira u svijetu i socijalne pravde za sve.
U kasnijim događanjima… popili sto kava i bili kod Zmaja na ćevapima. Prespavali kod Gadure.

9. novembar iliti studeni.
Za doručak vodili Gadura i moja malenkost Krešo na pače od glave. Za doručak. Svidilo mu se. Bogami i meni. Čisti proteini za seks mašine. Popio sto i jednu kavu. Ne sjećam se šta je dalje bilo. Čini mi se ništa zanimljivo. If zaboravijo ja. Pa bijo u Novom Travniku. Išo kod drugarice na rođendan prije toga bili u FIS Vitezu da joj nešto kupimo. Ja seb kupijo dvije maske za mobtelca. Jednu crnu. Fašisoidnu. Pravo dobra.
Usliko sam mobitelom i jednu pravo smješnu sličkicu u FIS Vitezu međutim iz nekog nepoznatog razloga nemerem se spojit bluetoothom na konfuteralo neam pojma zašto a bogami ni kako jebemu. Sve. Probat ću opet. Restarto sam phone. Samo da se upali pa ću probat.
Unable to connect. Jebaj ga ne radi.
I eto uglavnom onda smo bili u Novom na večeri i bilo nam je pravo fino.

10. novembar iliti jučer.
Neznam šta bi se mogao izdvojiti kao highlight dana osim što sam po magluštini u 23h išao u Kreševo sa svojim sada već ex-cimerom. I da imam novog cimera kod kojeg sam se preselio u sobu. Cimer from Rama that likes shooting wild pigs. Hogs takoreć.
Navečer bilo predavanje o EU. Prvo veče u nizu 4 večeri. Vrlo edukativno i jako dobro. Ja zadovoljan.

11. novembar iliti danas.
Na fakultetu obavljo neku papirologiju. U 12h u nedjelju imam audiciju na radiju. Dobio ponudu da sa provincijalom Bosne Srebrene i nekim predstavnicima Federalne vlade idem u Jajace u nedjelju ujtro. Ipak idem na audiciju. Dobio ponudu da idem od 24. – 27. na seminar u Brčko. To nisam odbio. Idem. Plačeno sve naravno. Suočavanje s prošlošću.

To su ukratko u crtama rečene pizdarije koje sam radijo ili koje su mi se izdešavale u posljednjih nekoliko dana. Naravno eto tako vam je to dobro jako.
Nego jeo sam opet danas piletine po ko zna koji put i naravno da još nisam dobio ptičju gripu.
Uglavnom ja sam zadovoljan. S komplet situacijom. Više manje. Mislim eto faktor zadovoljnosti na nekih 85%. Vrlo dobrih 85% da napomenem. Jerbo mislim si ja dugo nije faktor zadovoljenosti bio toliko procentualno visok. Dabome.
I eto to je to.

Neznam kaj bi vam više štel retji.

Bok Štef.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *