Ubio sam napokon starog Jimija

– “Reži.”
– “Kako ti nije žao?!”
– “Reži, kurvo, reži!”
– “Ali zašto”
– “Šuti, kurvo, šutiii i reži!”
– “Cmiiiii, al tako lijepa i fina i duga kosa…”
– “Ha ha! Ja sam vojska… ja sam fakin vojska!”
– “Al ja to nemogu!”
– “Šuti kurvo i šišaju ju! Gotovo je sad!”

Svako ubije nekoga koga voli… neki to poljupcem čine a hrabri udare mačem! Kaže Dr. Karajlić. Ja sam ubijo jednog lika škarama. Ubio sam sebe u biti. Da budem preciznije. Starog sebe. Ol bastard Jimija. Bio mi ga je pun kurac. Nije bio smješan više. Nije imao više 17 godina. Ofuco se. Ubijao sam ga dugo… od onog dana kada sam otišao u Sarajevo. Ali jučer sam ga odlučno ubio.
Dakle ošišo sam kosu. Onu kosurinu koja me je držala tamo na psihičkom nivo oko 16.-17. godine. Iako sad izgledam relativno i mlađe osječam se i bolje.
ex-cimer mi je rekao: “Sad si čoek!”
I osjećam se tako. God damn osjećam se jebeno dobro!
Za ovo je trebalo fakin hrabrosti. Jebiga i Dalila je Samsonitu (po kojem su aktovke nazvali Samson… i duvan onaj što se mota) odsjekla kosu a on je izgubio moć. Sarajevske feministkinje kažu da je zato dobio na spolnoj moći. Ja neznam. Samo znam da se osjećam mnogo dobro. I nije mi sekunde žao. Iako sam mislio da će mi biti. Sekunde.
Izašao tako ja jučer iz tuša i gledam onaj jadež svoj od kose. I kontam si onda… Ako je Strizibuba mogao… JA SAM VOJSKA!
I onakav mokar sam se obukao i po onoj zimulji izletio na sarajevsku zimu i otišao do prvog frizerskog salona, sjeo u stolicu i rekao: “Reži!”
Njoj je bilo žao. A i meni je na trenutke bilo. Kao da mi je cijeli jedan život s onim dlakama padao po pločicama frizerskog salona. Ja sam vojska! Novi život vita nova! Homo novus!
Moram još i napisati da je moja nova zurka izazvala šok kod mnogih ljudi. Gotovo kod svih. Jer nikom nisam najavio svoju metamorfozu.
A ja sam vrlo zadovoljan. Jer bolje izgledam nego s onim dugačkim sranjem. Neznam ni koji sam kurac izigravao. Mislim stvarno. Pa nije mi fakat više 17.

I eto tako new life begins sad. Nova era. Poslije i prije šišanja. Novi Jimbo će se mnogima svidit ja mislim. Djevojke stan’te u red: desno tu negdje imate i mejl pa se javite slobodno, pošaljite CV a ja ću vam naravno odgovoriti kad budem stigao. JA SAM VOJSKA!

E da skoro zaboravio… odvelo Antu Gotovinu u aps.
Tolko od mene. Za danas

JA SAM VOJSKA!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *