Živio nam maršej Tito, Tito, Tito, Titooooo!

Jestel gledali onaj clip “Deca DNR Koreje Titu 197 i neka?” Zakon je. Jedan od boljih clipova koje sam ja gledao u ovoj godini. Jest da je godina tek počela kalendarski što’b se reklo al je fakat dobro počela. Što se tiče besmislenih video-clipova… što se tiče druge strane… no to so good al jebeš mu mater… ako počne dobro onda če se usrat na sredini, pa jel? Ovako kad usrano krene to je dobro. Jer možeš ju poboljšavat kako idu mjeseci. Vječiti sam ja optimisit pa jel. Elem, da se vratim djeci DNR Koreje. Clip je zakon. Ako ga niste gledali, javite se na Jimblogv mejl ja ću vam ga rado poslati. Težak je nekih 6MB. Jebiga nemam nikakvog serverskog prostora da ga okačin na Interplet. Al bit će i tog. Jes vala.

Eto mene nazad u Sarajvu. Nikad neznam kad dođem u Sarajvo jel sam došo kući il šta. Ista stvar i kad dođem u Brod. Mislim jebaj ga, baš sam pričao s Bajicom o tom. Pa nako ko ni na nebu ni na zemlji. Sve nekako lepršavo. Iako se meni više čini da sam ovdje ko kod kući. Ko riba u vodi. Ko špelvrcna na cincilatoru. Kontate?

Nego eto kako bilo da bilo došao sam u Sarajevo autom odnosno sa Krešom i slavnim Generalisimusom koji je svoju zadnju platu/plaću uz alkohol odlučio i potrošiti na nešto da se obuće tako da smo bili i u Fis Vitezu. 
Al prije toga naravno moja ideja je bila da ako idemo u Fis Vitez da moramo ići i u Travnik da jedemo najbolje ovozemaljske ćevape. Pa smo elem tako i sva trojica obrstili po dvadesetku s kajmakom i pili Lutvinu kahvu na plavoj vodi. 
E a u Fis Vitezu kad smo bili ja sam od Generalštaba dobio naređenje da i sebi nešto kupim pa ja sam se naravno odma odlučio za hlače. Međutim kako imam već dva para sandžačkog lewisa ja sam sada tražio neki drugi model lača nebili ljudi pomislili da ja jel kupujem samo jednu vrstu lača il nedaj bože da imam samo jedan par hlača, pantola ili lača. Međutim znate kako kažu stari Bunjevci, ko se mača lača, la kuka-rača, a kuka rača inače znači žohar na bunjevačko-meksičkom jeziku. Poznatom još kao i španjolski a još poznatiji i kao španski.
Elem, nađem je sad lače koje su bile pederske nešto što bi samo Generalisimus nosio. Valjda moja sujeta što sam samo maršal il šta ja znam odlučim se ja da kupim sebi pederske lače. I taman ih ja ubacim u kolica kadlil žao kobili nado se nešta nešta, Generalisimus ubacuje dva para najpederskijih hlača koji je naš neskormni univerzum vidjeo. Jedne pederske, stil 90-ih, a druge iz 80-ih tolko pederske da ih nebi ni George Michael nosio u najgorim napadima pederluka.
Ja sam se nato samo postidio. I rekao: “Generalisimuse, još jednom si opravdao svoj čin!”
Čini mi se da je bio sretan.

Šeher Bosno Sarajevo. Došli mi u Saray-city i našli se sa starim jaranom Gadurom, bili u HS-u na pivi, odnosno kavi/kafi/kahvi. Pa bili u KPM-u našto je Generalisimus slavni samo rekao da je sreća da on ne studira u Sarajevu smenom. Nijedan ni drugi nebi pozavršavali fakultete. Složio sam se s njim u potpunosti.

Znatel onu pjesmu Vranac?
Al’ ‘ko će sada našeg vranca šorom jahati/ ‘ko li će ga sad na kirvaj cvijećem kititi/ ako ga na sajmu otac prisretne/ star je pa se bojim da mu srce ne pukne. 
Elem, kad smo se vozili prema Sarajevu nismo imali Inati se Slavonijo da slušamo pa smo slušali Dukate. I sad svira Vranac jebaj ga kadli ova pjesma i sad kako smo se mi vozili nisam ja baš najbolje riječi skonto, pa sam sad tek skontao da su prodali konja zato što je burajz otišao u grad na fakultet.
Al kako ja nisam najbolje riječi skonto okrenem se ja prema Generalisimusu, koji je spavao, i pokušavam ga probudit:
– Bobe, Bobe… alo!
– Šta oš, bog te jebo?! – vidno uznemiren što sam ga probudio
– E, što su oni konja prodali? – upitam ga ja smireno jel
– Pa usfalilo im para! – reče, i okrene se spavat
Ej reko… šta ti je šokačko objašnjenje. Iliti inat. Šokački. Usfalilo im para. Jebote objašnjenja.

Kratak mi post nekako kad gledam ovaj slider. A tjeo sam baš sad završit. Pa ajd da još koju misao kažem. Uvelo PDV u BiH. Nisu neke sad razlike, kruh poskupio na 60 sa 50 pf, kifla sa 10 na 20pf (to je 100% a ne 17), ostale pizdarije su malo poskupile. Cigare su trebale pojeftinit za ovaj 3% al država kaže da im preskupo štampat nove markice za 3 procenta. A da trebaju poskupit 3% štancali bi ih oni, reče Bidon baš maločas kad sam kahvfenihso šnjim.
Najsmješnije je svakao poskupljenje SMS poruke sa 10 na 11pf! Vjerovatno onda da je i prema inostransvu oliti inozemstvu vrlo vjerovatno 22pf. Sve he to lopovluk žešći. Sve bi ja njih gedorama šarafo. Dabome.

E ja više neznam šta’b srao! Zato odoh spremit sobu i jest nekakvih sranja. 

Čitateljima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, odnosno svim pravoslavcima i grko-katolicima želim Sretan Božić uz najbolje želje uz pozdrav: Hristos se rodi!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *