Gaće

U svakom kutu Balkana na kojem obitavaju ljudi, Balkanci, od sela do gradova preko zaselaka, mahala, varoši, sokaka, salaša, ulica i uličica postoji nešto što bi se moglo nazvati «jeftina prodavačica ljubavi». Najčešće su to hiperbolizirane pričice o ženama koje se iz ovog ili onog razloga podaju za jeftin novac konzumentima takvih vrsta usluga. Realnost je ubiti da većina tih žena nisu prostitutke, međutim balkanska sujeta poznata je po tome da razara tuđe živote… Nazivaju ih nimfomankama, kurvama, vegetarijankama… to su žene koje uvijek golicaju prljavu maštu muškaraca…

Meni osobno najdraža takva jedna mahalska priča je vezano za neku djevojku, navodno sa Kupresa koja je za svoje usluge tražila ni manje ni više nego – 12 kuna (slovima: dvanaest kuna). Navodno je čak i vratila kusur od 2KM kada je zadovoljni konzument hadžijski izvalio petaka.

Naša priča za koju sam dobio autorska prava da je prezentiram na blogu je istinita, međutim zbog zaštite sudionika odlučio sam promijeniti neke detalje, imena i mjesto događanja. Ostalo je, uz naravno autorsku slobodu, sve istina.
Radnja ove priče događa se u Bugojanskom kraju, gdje je živjela jedna djevojka koja se zvala Amra-Petaka. Po pričama mahale, nudila je seksualne usluge po cijeni od 5 maraka, i time zaslužila taj nadimak. Dali se ona fakat podavala po toj cijeni, ili što je još bitnije dali se uopće podavala, nitko zapravo nije ni znao. Ali mahalom je kružila priča….
Dvojica braće, Goran (22) i Marko (19) živjeli su u tom kraju (i dan danas žive) i čitavo vrijeme su radili na kući koja je nastradala u prošlom ratu.
Počeli su raditi struju za kuću koju im je radio jedan majstor iz Donjeg Vakufa. Kako majstoru nije bila potrebna pomoć Gorana i Marka, braća su provodili slobodno vrijeme ispred lokalnog dućana gdje su najčešće ispijali pivo sa svojim prijateljem Zoranom koji je tada imao 16 godina i bio je najmlađi u raji.
Pubertetlijama na pameti je naravno samo jedna stvar, odnosno dvije a to je seks i «ono» («a da nema onoga, šta bismo jebali bogati?!») i tako su se naši veseli junaci ove priče počesto šegačili na račun mladog Zorana.
«Zoka, jarane… hajde da ja tebi dam petaka pa da ti odradiš Amru… a? To bi bilo super. Da vidiš kako je to. A meni bi to bio sevap.» – govorili su mu Goran i Marko.
Nakon par dana kada je majstor završio posao, Goran i Marko sjeli su u auto da odvezu majstora u Vakuf. Ispred trgovine su pokupili i mladog Zorana.
Prolazeći kroz Bugojno, ugledaju ni više ni manje nego mladu Amru kako šeta s jednom djevojkom gradom.
«Eno Amre, Zoks! Ej, bolan! Imam ja cvanvcigu, dat ću ti ja da je odradiš 4 puta! Mlad si čovječe, tebi se ionako nikad ne spušta! Mogo’ bi ju gudlat 2 dana!» – reče Goran
«Bolan Zoka, dat ću i ja cenera, samo da ti skinemo junf!» – doda Marko.
Majstor električar se također ubacio u kajlanje mladog Zorana: «If, sine, za trijest maraka ja mislim da joj moš i jaranicu odradit!»
Zoran, mlad i nadobudan, nije se ljutio na nevino kajlanje trojice suputnika nego je prihvatio šalu.
Bijela Škoda 150L grabila je nevjerojatnom brzinom od 80 kph magistralnom cestom koja povezuje Bugojno i Donji Vakuf. U Vakufu su ostavili majstora i zaputili su se nazad.
«Zoka bolan… ajd sad kad dođemo u Bugojno, Goran i ja ćemo se ispalit na kavu a ti fino uzmi Škodu, zadnje sjedalo je tvoje i ožeži!» – obrati mu se Marko sa suvozačkog sjedala, a Goran samo nadoda: «Samo mi nemoj uflekat sjedala. Kad budeš radio jel… o đes….»
«Zar bi ti bilo žao presvlaka kad bi ga ja napokon pristavio?» – mladi Zoran se obrati vozaču, a ovaj se samo šeretski nasmiješi.
Put od Vakufa do Bugojna, očekivano prošao je cijelo vrijeme u priči o seksu i zajebanciji na račun mladog Zorana.
Bijela Škoda 150L uplovila je u Bugojno, veselo škripući zbog neispravnog remena. Veseli zvuk koji zapravo nije bio ni malo veseo, od Škode je napravilo atrakciju u tada već uspavanom poslijepodnevnom Bugojnu okupanom srpanjskim suncem. Ljudi na terasama su se okretali i pogledavali čehoslovačko, onovremeno čudo tehnike.
Okrenula se za Škodom i Amra koja je još uvijek šetala bugojanskim ulicama, a Goran spusti nogu na kočnicu kao da će stat i reče: «Evo je jarane, zapamti ovo dobro! Danas skidaš junf.»
Naravno da Goranu nije bilo na kraju pameti da stvarno stane i da pita djevojku za seks, pošto na kraju krajeva nitko nije ni bio siguran dali je ona stvarno prostitutka. A i opet, pa gdje ćeš od bruke to pitat!
Međutim mladi Zoran, vidjevši da ovaj staje, vidio je… odnio vrag šalu, pa se uhvati čvrsto rukama za naslone prednjih sjedala i glasno uzvikne:
“NEMOJ, BOLAN, NEMOJ, NISAM GAĆE PRESVUKO!!!!”

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *