Piramide, Balkan i Intergalaktički rat

Kod nas [u Slav. Brodu] -10 i pada snijeg
Pisalo je na zaslonu mog J300i jutros, SMS od gospođe Majke.
Pogledam kroz prozor, vidim ima nekog sunca a snijega nema. Doduše jutro je bilo a još nisam izvadio ni iz očiju krmelje veličine zlatnih grumena iskopanih u Eldoradu.
Nema snijega i mal je minus. Dakle dobro je.
Odgovorim na poruku, obučem se i nabacim svoju Fidel Castro kapu na glavu i izađem van na moj procijenjeni «mali minus i nema snijega».
I sam se pitam gde mi je pamet
Pa da izadjem na ovaj kijamet

Opjevao je Bora Čorba nekad davnih 80-ih, a ja u januaru/siječnju 2006. Točnije maločas. Jebote patak hladnoće.
Zajebali Rusi klimu, mesto leta šalju zimu
Opet Bora Čorba, napisao nekad krajem 80-ih, a ja se maločas uvjerih da su se braća Rusi fakat zajebali. Hladni val je došao i u naše krajeve brdovitog Balkana. I tako hodam ja Grbavicom, obasjan onim zubatim suncem i razmišljam nešto kako bi bilo lijepo da nas sunce malo ugrije a ne da bliješti ovako blesavo. Sunce, sunce, i pada mi napamet bosanska piramida sunca….
Sjetih se odmah jedne misli što mi na um padne prije par dana a vezano je za otkriće postojanja drevnih piramida u Visokom… pa da podijelim sa vjernim čitateljima…

Piramide u Egiptu koje su proglašene za jedno od svjetskih čuda svakako su zaslužile da nose tu titulu. Kineski zid, recimo, koliko god bio impresivan, a impresivan je sa svojih 6350 km dužine, ipak nije čudo svijeta po meni. Lako je Kinezima bilo sagraditi takav jedan zid, mislim lako… lako je relativno ovdje, definitivno im nije bilo lako ali nije bilo nemoguće. Kineza ima ko’ Rusa i još više pa im nije nedostajalo radne snage da se upuste u jedan takav projekt. Danas je recimo također moguće napravit takav jedan zid. Tehnološki je moguće, međutim teško da bi se mogla mobilizirati tolika radna sila. Jerbo bi se odmah pobunili sindikati, pa zašto bičujete radnike, pa onda kako dopuštate da rade 18 sati dnevno, na kraju bi se i Green Peace pobunio jerbo se uništavaju nekakve ekološke zajednice. I Amnesty International bi našao nekakvu nepravilnost oko zatočavanja neposlušnih i nelojalnih radnika i uglavnom sve te masonsko-komunističke-fašističke-liberalne-konzervativne organizacije koje upravljaju svijetom i našim umovima bi svjesno sabotirale izradu jednog takvog zida.

No da se ja vratim na piramide. Keopsova piramida, koja je ujedno najveća od Egipatskih piramida, visoka je 150 metara i sagrađena je od oko 2.5 milijuna kamenih blokova. Navodno je sagrađena oko 2560 god. prije Krista. Po nalogu egipatskog faraona Keopsa. To je naravno glupost. Kao prvo, da odmah razjasnimo egipatska kultura, civilizacija i sve to ostalo je bila napredna. Međutim ne toliko napredna da bi napravila piramide u Gizi.
Gore sam već napisao da je tzv. Keopsova piramida sagrađena od 2 i po’ milijuna kamenih blokova. Jedan granitni blok je težak 200 tona! Danas, dakle 4500 tisuće godina nakon što su piramide navodno sagrađene mi nemamo tehnologiju da bi baratali sa 200 tona tereta, pogotovo ne na visinama do 150 metara!
Teško da su Egipćani, koji jesu poznavali recimo metodu balzamiranja, al teško da su poznavali fiziku kakvu recimo mi danas poznajemo. Ovu sa kvantima i tako to.
Jedva možemo pobjeći gravitaciji, a kamoli nekom kometu. Veli u posljednjem mejlu moj drug CB Ninja, a to nažalost pokazuje našu ograničenost dan danas kada mislimo da smo tehnološki toliko napredovali da, bože me prosti, možemo boga uhvatit za jaja.
Piramide su postavljene tako da pokazuju nekakve astrološke pizdarije, položaje zvijezda i tako svašta nešta. Kažu da su Egipćani dobro poznavali astronomiju, svakako, pa naučili su to od piramida. Jerbo su piramide tu još od prije njih. I kad je zli Faraon pustio malog Mojsija niz Nil a ovaj se nekako spasio, odveo je preko Crvenog Mora svoj narod u Izrael, pa bio kralj David, pa ih protjeralo, pa došao Hitler, pa ih pobio, pa se vratili opet u Izrael, pa okupirali Egipat i osvetili se faraonu.
Dakako analiza o starosti granitnih blokova pomoću metode C-14 otkriva da su ti blokovi mnogo stariji od 4000 godina.
Nadalje, naravno, moramo uzeti u obzir i to da granitnih blokova nema u krugu od sto milijardi kilometara od Gizeha jer to je Afrička pustinja!
Baš me zanima kako su stari Egipćani na onim jadnim lađicama od papirusa prevozili 200 tonske granitne blokove!

Također moramo uzeti u obzir i postojanje piramida u Srednjoj Americi, koje su podosta slične ovim egipatskim. A i Inke i Maje i Asteci koliko god su bili napredni, a ta njihova naprednost se manifestirala u tome da su pili čokoladu i pušili duhan, smatram da opet nikako nisu mogli sagraditi piramide.
Postoje i piramide u Kini o kojima se naravno malo zna jerbo Kinezi za sve neobjašnjivo imaju komunističko rješenje. Ako se nešto ne može objasnit, to ne postoji. A ako ne postoji ne postoji ni problem. Kako mrtav čovjek može svjedočit? Živjela Narodna Republika Kina i Komunistička Partija Kine! Živjeli.

Kroz cijeli dosad gore nakucani tekst htio sam reći da ondašnje kulture nisu bile u stanju sagraditi piramide. Ne mislim degradirati ni jednu kulturu i priznajem njihove doprinose čovječanstvu, međutim NEMOGUĆE je bilo onda sagraditi piramide.

Pa dobro onda, tko je sagradio piramide?
Ovo je pitanje na koje je nažalost nemoguće odgovoriti, međutim možemo ponuditi neka rješenja.
1.) Civilizacija prije naše (ATLANTIDA). Ovu je naravno fiktivno rješenje, međutim kako i sam Albert Einstein kaže bez imaginacije nema znanja, a kada izgubimo svaku logiku u rješavanju zadanog problema, trebamo se prikloniti i onim manje logičnim čimbenicima.
2.) Vanzemaljska civilizacija. Iako postoje mnoge dvojbe oko postojanja drugog inteligentnog oblika života u svemiru, smatram da je krajnje ignorantno i egoistično smatrati da smo sami u ovom svemiru. Kumova slama iliti Mliječna staza, dakle naša galaksija se sastoji samo od 200 do 400 milijardi zvijezda! A koliko li je samo galaksija!

Ja ću se dakle prikloniti teoriji drugoj da je neka vanzemaljska civilizacija sagradila piramide.
Gore sam spomenuo postojanje piramida u Africi (Egipat), Americi i Aziji (Kina). Dakako nedostaje nam od kontinenata Australija i Europa.
Sad koliko je Australija bitna za postojanje piramida, pošto znamo da ne postoje piramide u Australiji. To što mi ne znamo za postojanje piramida u Australiji, nužno ne mora značiti i da ne postoje. Ne smijemo isključiti mogućnost da ne postoje isključivo za to što ih mi ne vidimo. To bi bilo krajnje glupo.
Dakako opet možemo uzeti u obzir i to dali je Australija predstavljala vanzemaljskoj kulturi koja je izgradila piramide kontinent, kao nama, ili pak veliki otok. Pošto je Australija najmanji i najmlađi (najkasnije otkriven) kontinent.

Ne postojanje piramida u Europi moglo se do nedavno objasniti postojanjem piramida u Aziji, i jedinstvu Euroazijskog kontinenta koji nisu odvojeni morem, nego Uralom.

Do nedavno… U travnju 2005. Semir Osmanagić, američki istraživač bosanskog porijekla izašao je u javnost s znanstvenom teorijom o postojanju piramida u Europi i to nedaleko od grada Visokog (BiH).
Korištenjem satelitskih izvora (NASA LANDSAT-7, Radarsat, Hyperion i Orbview/IKONOS/Quickbird) visoke rezolucije potvrđena je mogućnost postojanja piramida. Ova otkrića zainteresirala su svjetsku znanstvenu javnost tako da će se uskoro početi na daljnjem istraživanju.
Uskoro će se za glavni grad BiH govoriti Sarajevo pokraj Visokog.

Sada jedna moja teorija. A to je rat. Nažalost rat. Kao što je već poznato na Balkanu rat izbija svakih 50 godina. Za to nije potrebno nikakvo posebno znanje, to je jednostavno geneza balkanskih ratova. Postoje teorije da je u pitanju duboko ukorijenjena etnička mržnja među balkanskim narodima/narodnostima/plemenima, što je naravno glupost. Balkan je jednostavno uvijek bio bure baruta zato što ovdje dolazi do sukoba interesa velikih sila.
Antemurale Cristianitatis, rekli bi mi Hrvati.
Prvi svjetski rat počeo je na Balkanu, i to u Sarajevu (atentat na Franza Ferdinanda) koje je od Visokog udaljeno nekih 30-ak kilometara. Koincidencija?
Drugi svjetski rat je počeo u Poljskoj, ali svakako Balkan je zaslužan za preokret rata. Istupanjem Kraljevine Jugoslavije iz osovinskog pakta primoralo je Hitlera da izvrši invaziju na Jugoslaviju čime je izgubio pogodan termin za napad na SSSR. Što je dovelo do Staljingrada… i tako dalje i tako bliže.

Od zadnjeg rata na Balkanu (1995. i potpisivanje Daytonskog sporazuma ćemo uzeti za zadnju godinu rata) prošlo je 10 i po godina. Dakle do sljedećeg rata imamo još nešto manje od 40 godina. Svakako u tih 40 godina doći će do otkrivanja piramida.

Sada malo da se vratim na egipatske piramide. Egipatske piramide, slobodno mogu reći tisućljećima stoje gdje stoje. Ni jedan rat ih nije uspio uništiti.
23. srpnja 1798 veliki francuski imperator Napoleon Bonaparta, mali onaj što je patio od čira na želucu, rekao je svojim vojnicima: «Vojsko! Sa ovih građevina gleda vas 4000 tisuće godina stara kultura!» lli tako nešto. Doduše svašta je Napoleon i laprdo. Navodno je jednom rekao poslije flaše vina: «Dajte mi tisuću Hrvata i osvojit ću svijet!»
Kako bilo da bilo, egipatske piramide su preživjele sve ratove… bojim se da se da bosanske neće doživjeti istu sudbinu.

Posljednji rat nam pokazuje da vojskama na Balkanu ništa nije sveto. Ni džamije, ni crkve, ni mostovi stari 600 godina. Bojim se da će u sljedećem ratu opet biti nekakav Slobodan Praljak ili Karadžić koji će smjelo srušiti piramidu. Ka-bum.
A onda… na Balkanu će početi prvi Međugalaktički rat. Doći će stara izvanzemaljska kultura vidjeti što se to događa sa njihovim piramidama.
A mi do tada moram samo moliti dragog Boga da izmislimo Warp pogon i da nas otkriju Vulkanci… u protivnom… najebali smo ga!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *