Ma đe si vidio komunistu da ide u crkvu

A jes mi ružno ispala ova sličica lijevo. To ti je kad nemaš nekog normalnog alata za manipulaciju digitalnim fotografijama i tako pa onda resajziraš u nekakvom majkerosoftovom alatu kojeg je neki neuki inženjer što živi u kampu u Redmontu, a živi od kikirikija i cole.

Zanimjivo svakako. Majkerosoft zasigurno vrbuje najbolje softveraše na svijetu a prave smeće od softvera. Ja jedva čekam da Google izbaci svoj OS. Šta Google napravi mora da valja. Kod njih nema zajebancije.

No kako bilo da bilo, ovaj post nisam mislio posvetiti majkerosoftovim inženjerima, međutim kad bolje razmislim mislim da ga nisam tjeo nikom ni posvetit.

Nedjelja je danas što samo po sebi i nije čudno al je dosadno.
Nedjelja je dan kad se ide u crkvu, osim mene i komunista. A baš sam se sjetio da sam neku noć, morebit i sinoć razgovaro sa svojim cimerom o čarima socijalizma, komunizma, titoizma i ostalih izama koji se tiću “onog” vremana.
Ja sam nekako to ovako rezimirao: “Jebote, mi smo onda bili moćni. Imali smo dobru privredu, vojsku koja je nešto značila, svašta nešta. Za nas se znalo u svijetu. Nismo bili isprdak. Nekakav… al nedo Bog više onih vremena!”
A cimer se samo nadodo: “I ja kažem… nedo Bog! Zamisli da se ja i ti teleportiramo u sedamdesete! Završili bi u zatvoru u sekundi. Ja bi nešto izlajo a ti bi nešto napiso.”

Tako da eto jest da nam je bilo dobro onda i tako svašta nešta al nedo Bog onih vremena opet.

Opet kad nešto razmišljam o komunizmu, nemogu a da se ne dosjetim jednog paradoksa. U Hrvatskoj je komunizam srušio HDZ, pala je Partija pa se KPH preformirao u SDP. I onda se dogodio upravo taj paradoks da je od 2000. SDP uvodio kapitalizam u Hrvatsku. SDP kao nasljednik KPH. Paradoks žešći.

Evo još jedan paradoks recimo… privredni socijalizam. To je kolko sam ja skonto ono: štedimo, radimo, razvijamo se, privređujemo pa da jednog dana možemo uplovit u komunizam koji bi bio doslovno raj na zemlji kad ti se puši odeš i uzmeš cigarete iz trgovine nemoraš ništ platit, odnosno bolje rečeno nema trgovine nego odeš u nekakav magacin, skladište, koji kurac već.
Treba ti auto, uzmeš auto, napuniš ga gorivom a sve to đaba. Utopija lijepa nema šta.
E sad super je to sve međutim u tom privrednom socijalizmu mi smo kod ovih zemalja što su furale “privredni” kapitalizam uzeli mnogo para. I sad jebote mi uđemo u komunizam onako jedan dan a treba vratit kredite?! A kako ćemo ih vratit kad nema u komunizmu para? I kako i doć do komunizma kad se stalno zadužujemo a privređujemo kurac, da prostite.

Komunizam na Balkanu jebote. To nebi nikad uspjelo. Mislim i nije. To bi mogli u Švedskoj napravit.. al ovdje kod nas? Nikad…

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *