Sretan Uskrs

Pošle žene da farbaju jaja
Očel koja da ofarba moja?

Lijepo je biti kod kuće. Lijepo je sjediti uza Savu.
Ovo nisam ja reko. Al kao da jesam. Odnosno mogao sam kao i naša Kata konstatirat jednako.

Kulin, šunka, jaja, hren, mladi luk – dobitna kombinacija koja se veže za najveći blagdan kršćana.
Kao recimo cola, pečenka i francuska salata na Božić. Baklava na Bajram.

Danas sam sjedio s Vladom na kavi. To vam je onaj ekstentrični umjetnik duge brade što sanja o danu kada se će se moći voziti gitara i svirati bicikl. U isto vrijeme dakako.
Ne vidjesmo se dugo pa se prodivanišmo fino. Ispostavilo se da nam život u datom trenutku poprilično isto zgleđe. Njegov naravno u nekoj zagrebačkoj šemi, moj u sarajevskom fazonu.

Bili smo danas u Kauflandu zajedno također. Kraj Kauflanda su otvorili nekakvu… eh sad… jel ćevabdžinica, pečenjarnica il fast-food objekt… teško je točno odredit al ima elemente sve trojeg.
Uglavnom velika slova: “SARAJEVSKI SPECIJALITETI”. Ćevapi u somunu, sudžuke… fino vala… al gdje ću doć iz Sarajeva u Brod pa jest ćevape? To je kao da Vlado dođe u Brod na štrukle, zagrebački odrezak il tako nešto.

A imao sam ja jednom davno ideju u napadu alkoholizma da sa svojim cimerom otvorim burekdžinicu u Brodu. Pravu hard-core buregdžinicu sa burekom, buredžicima, sirnicom, krompirušom, zeljanicom, tikvenjačom i ostalim delicijama vješto smotanim u yufku. Jednom sam jeo čak i kebab u jufki (u Njemačkoj, gdje su najbolji ovosvjetski kebabi).

Međutim počeo sam o Uskrsu a završio na piti.
Sretan vam Uskrs svima kolko god da vas ima, oprezno sa šunkom i rakijom (paklena kombinacija za tlak iliti pritisak). Pažljivo se tucajte.. i to je to.
Sretan Uskrs još jednom.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *