Dobojski licimuri i pederi!

Kupim ja kartu jutros za Sarajevo, krenem ja, metnem torbu u bunker i taman u Doboju me istera iz autobusa u drugi autobus za koji nisam ni kupio kartu!
E to vam ja autobusni prijevoz u B&H. Neznam šta bi vam rekao. To je jako tužno. Uvijek se netko mora naći pametan u tom autobusu. Danas je bio lik koji je prošo sve frontove od Mostara do Staljingrada i oće izgrađivat bratstvo-jedinstvo jer to je Tito dobro radio iako mu je to Moskva vjerovatno govorila da tako treba. I on zna popravit staklo na svakom autobusu s komadom silikona i jednom žlicom vegete. Mislim stvarno.
Srećom pa je putovao Doboj-Maglaj jer ne bi ga mogao ni do Žepča dalje slušati o tome. O tome kako si 1993. kod momka iz Niša mogao kupiti svaku kategoriju u vozačkoj. Ide Nišlija (ili Nišanin?) po srpskim linijama i dijeli pijanim naoružanim nakupinama za 200 maraka po kategoriju.
– “Pomoz Bog junače, de mi danas za tramvaj štembilj!”.

Jednom je putovao u busu predak onoga lika s Divljeg Zapada što je prodavao svakojake lijekove. Zaboravio sam mu ime. E ovaj nadriliječnik je liječio sve. Od gangrene do raka guzice. I za sve ima kremu. I sve je na 100% biljnoj bazi i super je zdravo samo 60 milijardi maraka po gramu. Al nekad sam pisao o tom liku već prije čini mi se…

Vlak je zakon… uvijek neki freakovi alternativni se voze koji nisu dosadni neg su užasno smješni. Eto jednom je neki lik išao samnom, a baš je i bio Dobojlija koji je pričao kako su nekad šestari bili užasno skupi a danas nisu. I kako u VF-u moš kupit za tri marke set šolja i da on onda može mirne duše razbit šalicu o pod kad god popije kavu.

Ili recimo Holandez koji putuje po svijetu pa mi je pokazivao slike po laptopu. Pa na slici on i Leh Walesa.
Pa onda ona Japanka što se prihvatila mene kao da sam joj japanski bog sunca samo zato što sam joj pomogao da kupi kartu i bocu vode. A pijani ročnici iz Čapljine su mislili da sam ja bogati redatelj (jer sam imao drkadžiluk za ključeve oko vrata – Sarajevo Film Festival – i torbu koja izgleda kao torba za notebook) koji ima svoj gejšu koju guzi po Europi.

Srećom pa su ovdje ukinuli vojsku pa više nema pijanih kretena vojnih. Vazda su bili pjani i vazda su se nešto derali.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *