Jimbo u tarabanu je jači nego kad Supermen pojede pola kile kriptonita s lukom

To je živa istina.
A kad Jimbo igra taraban? Pa kad god je dakako prilika.
Razlog mog podužeg izbivanja sa bloga (pet dana… nije strašno…) je bilo to što sam došao u SB, grad od sada i podobro vidljiv via Google Earth, gdje sam od petka pa eto se do danas, odnosno jučer jer je ponoć prošla morao slaviti mnoge stvari.
Prvo i najbitnije dakako je svadba sestre Vlade_cara, već ranije spominjanog i citiranog umjetnika ekscentrika što vozi bicikl, svira gitaru i sluša one sjevernjake što okreću grobove.

Pa otud dakako i naslov taj o tarabanu. Ko je šokac, zna šta je taraban a ukratko rečeno to je:
Tarabane Slavonije cvijeće
Nema onog ko te igrat neće!

Taraban je svakako inteligentan proizvod šokadije. To je jedini način da se dobro zabavi uz alkohol. Daklem taraban dođe nešto kao katalizator koji izbaci višak alkohola iz krvi. Popiješ malo, uhvatiš se u kolo, iznojiš se ko krmak i onda se možeš ijopet vratit pit. He. Bolje nema.
Svatovi su, samo da napomene, bili za deset. Pohvala na organizaciji, a naravno ovim putem da i javno mladencima zaželim sreću, a sebi barem upola ovako dobre svatove.

Danas je bio dakako i prvi maj odnosno svibanj kojeg smo mi već počeli slaviti tridesetog travnja odnosno aprila. Kako naravno i dolikuje.

Međutim da pišem o svatovima, pa o prvom maju… utisci su preveliki i znam da bi se izgubio totalno. Stoga evo jedne zanimljivosti totalno ne vezane ni za jedno ni za drugo.

Naime u jutarnjem listu, 09. travnja objavljen je članak: Kako SMS-om prepričati roman: Kratko, kraće, najkraće

Možete li sažeti sadržaj nekog romana u 25 riječi? Ili u 160 slovnih znakova? Upravo toliko, naime, znakova stane u SMS poruku, što samim time predstavlja rašireni standard u komuniciranju. Suvremena komunikacija traži da budemo koncizni pa u 25 riječi treba znati opisati kazališnu predstavu, knjigu, film ili jednostavno neki doživljaj.

Ekstremno sažimanje sadržaja uzima sve više maha, o čemu govore i neke internetske stranice koje donose radikalne digeste poznatih književnih djela iz pera dokonih internetskih surfera. Razumljivo, drastična redukcija književnog djela na prostor veličine haiku pjesme najčešće oduzima svu poetičnost originalnog djela, ali ostvaruje drugi cilj – donosi konciznu poruku o samom djelu.

(…)

Pitanje je vremena kada će se naći autor spreman nekoliko tisuća poznatih svjetskih romana ogoliti na 160 slovnih znakova i izdavač spreman tiskati “knjigu koja sadrži sve knjige” te samim time može postati i samostalni – bestseler.

Londonski dnevni list Evening Standard ironizira novi trend riječima: Ako vas zamara čitanje stotina stranica, možete se informirati zahvaljujući novim mini vodičima kroz klasike.

Pravi je paradoks u tome da koncizne sažetke mogu uglavnom čitati tek oni koji su pročitali i djela u originalu jer, izvan takvog konteksta, sažeci nemaju smisla. Najbolji je primjer za ovo sažetak poznatog Orwellova romana “1984.” čiji je sadržaj u konciznoj varijanti sveden na jednu cifru – 2006! Naravno, samo oni koji su pročitali djelo u originalu mogu shvatiti da je riječ o ubojitoj asocijaciji iz koje se izvodi da nas Veliki brat upravo – gleda!

Sadržaji nekih knjiga u formatu SMS poruke

U potrazi za izgubljenim vremenom (Marcel Proust)
Mladić se budi, jede kolačić, razmišlja o stvarima i postaje pisac.

U očekivanju Godota (Samuel Beckett)
Ne događa se ništa. Dva puta.

Ilijada (Homer)
Grupa muškaraca ratuje desetak godina za jednu ženu koja im ne pripada.

Tri sestre (Anton Čehov)
Tri sestre, Ruskinje, žele otići u Moskvu. Ali ne odlaze.

Zločin i kazna (F. M. Dostojevski)
Siromašan sam. Pokrao sam i ubio lihvarsko đubre. Živjelo umorstvo! Gubim razum i sve priznajem. Odlazim u Sibir!

Svaki roman Johna Grishama
Muškarac/žena otkriva mračne tajne odvjetničkog ureda/korporacije. Potom puno fotokopira.

Odiseja (Homer)
Čovjek se deset godina trudi vratiti kući iz rata, a žena ga prihvaća s neočekivanim razumijevanjem.

1984. (George Orwell)
2006.

Finnegan’s Wake (James Joyce)
…uhm…

Starac i more (Ernest Hemingway)
Prokletstvo! Kunem vam se, bila je ovako velika! Doista!

Gospođa Bovary (Gustave Flaubert)
Je li trava zelenija na drugoj strani? Mora da je. Joj, ne, nije.
Vrijeme je da umrem.

Gospodar prstenova (J. R. Tolkien)
Mali ljudi upadaju u velike probleme pokušavajući doći do ukradenog nakita.

Jutarnji List: Kako SMS-om prepričati roman: Kratko, kraće, najkraće

I uglavnom putujem ja tako vlako od Sarajeva ka Bosanskom Šamcu i već negdje u po’ frke oko Doboja sjetim se da bi dokolicu mogao razbiti pokušavajući sažeti neke blogove koje pratim u 160 znakova!
Nažalost svoj nisam ni probao i mislim da nebi mogao, naravno svi ste pozvani da probate, međutim sada ću s vama podjeliti svoje pokušaje minimiziranje nekih blogova koje pratim u SMS poruku.

VNUKBLOG (http://www.vnukblog.hr)
Gledo sam film ne valja im parking i titl kao da je pravio gluhonjemi altruist komšija kupio alfu ko moju al nije boxter alfa je strast piletina je bolja gotova

GITARA NA BICIKLU (http://vladocar.blog.hr)
Pjevali smo na zboru ja bio najglasniji kasnije gledo bicikle vozio brže od auta kasnije sreo bajicu u lisinskom svirali gitaru pili pivo mislim kupit novi bajk

JEDNO ZGODNO ZVUČNO IME – NEUTRINOV BLOG (http://neutrinohr.blog.hr)
Djeca u gani rade na plantažama za šaku riže u londonu prodaju sendvic za 85Ł a pjevaju na uho za 25Ł zvao ljude da mi stave tison
Jeste li poslali mejl krasu?

EVO FILE KO ZA FILU PITA… (http://bajica.blog.hr)
Izašli mi šokci da pokazemo zagrebcanima kako se pije svirali tarabe bili u lisinskom zavrsili u krcmi nasli zene ja joj reko nemoj da te bajica uci virovanje

INATI SE SLAVONIJO!!! (http://bob.blog.hr)
Bili u gradu pili pivo zene jebo ih ja doso kum pili gemist osli u pivnicu bog te jebo bio strizibuba pustali inati se slavonijo bog te jebo eksali pivo mamuran

Pa eto… probajte vi mene skinit…

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *