Neko nedavno na TVu reče da je liječenje postalo luksuz a ne pravo

Brodska bolnica je spremna pružiti uslugu na razini bogatih zapadnoeuropskih zemalja ….
http://www.bolnicasb.hr/dogadjaji.html

Ovo je copy-paste nađen službenoj stranici Opće Bolnice «Dr. Josip Benčević», Slavonski Brod. Gore je i link.

Međutim u proteklom periodu na svojoj sam koži iskusio da poneki zaposlenici bolnice nisu spremni pružiti nikakvu uslugu. Na nivou nikakve zemlje bila ona zapadnoeuroska, isočnoazijska, sjevernoameička il jugoafrička.
Naime već sam pisao o tome ovdje.

Moja borba sa aždahom nastavila se i ovaj tjedan. Jučer sam bio upućen na redovitu kontrolu kod specijaliste i nakon toga kod drugog specijaliste, gdje je administrator (onaj koji rješava uputnice i općenito papirologiju) aždaha, ranije spominjana u gore linkanom postu.
Uglavnom oko pola 11 dođem ja kod aždahe: dobar dan, dobar dan, ja došo na kontrolu kad ona meni ni pet ni šest ne možete sad trebate doći prije 9.
Scenarij koji se već ranije desio. Taman da ja arlauknem kad ona meni: «Nema doktorice.» Hajde kad je nema neću ja ni pravit belaj sad. Opet. Doći ću sutra. Dobro. Doći ću sutra. (Zvučim ko’ Sava iz Kikinde)

Dođem ja danas. Prije 9 (nekad oko 8.30). Red dugačak. Gledam ljude kako se saginju na onaj šalter. Već sam ranije opisivao šalter – duplo bullet proof zamagljeno staklo, 15 četvornih centimetara ne zamagljenih, i mali kurton dolje za dobacit recept na koji se ljudi saginju da čuju aždahu. E neš kolega!

Dođem ja na red, predam papire. Vidim ja negodovanje aždahe, pruža mi papire nazad i nešto priča, naravno ja ju ne čujem jer se neću ponižavat i saginjat se dok mi ona sere i pizdeka. Uglavnom kad je ona završila svoj kraći monolog ja sam samo rekao: «Dobro pa u čemu je problem?» Na to je ona popizdila što je ja nisam slušao, odnosno nisam je čuo a mogao sam je slušati da sam se sagnuo… E neš kolega! Ja se ponižavat neću.
Sad je već počela u svom maniru derat i onda izjavi: «Na kontrolu se dolazi prije 8!»
I meni je opet došlo do prekida filma. Ovo je dakle ko’ zna koji put da me tako jebe. Prije 9 pa prije osam… najbolje bi bilo da kampiram pred ambulantom sigurno bi nakon nekog vremena potrefio vrijeme za kontrolu…
Uzeo sam papire i stero’ je pred svim onim ljudima u pizdu materinu.
Od mene majmuna nećeš pravit’. Nažalost zaposlenici bolnice ne nose pločice s imenima, jer bi se u protivnom svakako obratio upravi bolnice.
Doduše to sam mogao i bez imena međutim dosta mi je jurišanja na HZZO-ove vjetrenjače.

Na putu kući razmišljao sam da pošaljem mejl bolnici glede njihovih šaltera, a da mejl proslijedim i Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. Odustao sam i od te ideje.
Prije dvije godine sam se i dekanu FPN-a prijetio Visokim predstavnikom u BiH pa me niko nije jebo ni po posto. Čini se da u Hrvatskoj (a i BiH) jedino Kraš odgovara na mejlove.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *