HRT versus Nova TV

Nekad prije dvije godine u Slavonskom Brodu dogodio se mafijaški obračun o kojem sam čak ja i pisao na blogu. LINK. Cijeli taj događaj je nebitan za nastavak priče koliko je recimo bitna bila, barem za mene, medijska popračenost tog događaja.
Naime na RTL-u i Novoj (za koju mislim da je tada bila Nov@, a ne sa sfrnutim “n” kao danas) vijest je bila malo provokativnije popračena, dok je na HRT-u vijest tek bila MUP-ovo šturo priopčenje za javnost sa popratnim snimkama sa mjesta događaja.

Moram reći i to da mi je recimo i usprkos svemu draži HRTov Dnevnik. Nekako je profesionalni, malo konzervast nako, al profesionalan, pa još kad ludi Milić vodi (kojeg prije nisam volio a i o tome sam pisao na blogu) zna i pokoji štos izvalit.
RTL-ov Dnevnik, vijesti il kako se zove, Bože me prosti al izgleda kao da ga uređuju novinari Glorije i Imperijala. Šlampavo, seljački i za široke narodne mase. Ko je šta gdje jeo, ko je gdje koga jebo, ko je vozio u rikverc u tunelu, pošto sir i kajmak kod kumica na placu, treba li nam sir i vrhnje u EU, hoće li biti tsunamija u Hrvatskoj i tako nekakva sranja…

Nesrećom il srećom, al u svakom slučaju zbog spleta okolnosti nisam u stanju patiti hrvatske TV kanale, a moram priznat da jako slabo pratim i bosanskohercegovačke TV kanale.
Ali ipak koliko sam gledao… dakle od OBN-a, NTV Hayat, Federalne Televizije, BHT1 i RTRS-a… glasam za Federalni dnevnik svakako… vrlo je dlaka-na-jeziku-free (znam da glupo zvuči al jebiga).

Uglavnom kako slabo pratim centralne informativne emisije naših vrlih televizija s nacionalnom koncesijom, pa kada smognem vremena za vrijeme boravka kod kuće volim pogledat popratit.
I danas sam eto smogao vremena i snage prvenstveno zahvaljujući tome što mi je bilo užasno mrsko ustat s kauča da se protegnem do kompjutera nebili zasjeo na internetskim valovima blogosfere i wikipedije (presto sam guglat, sad samo vikipediram). Bilo mi je mrsko i užasno me boli noga (naime pao mi šampon od po’ kile na nogu dok sam se tuširao sa otprilike dva metra visine na stopalo i to nekako nezgodno i boli me noga užasno već tri dana) tako da sam okreni Novu na kojoj je baš išao njihov Dnevnik il kako se već zove. Rekoh sam sebi hajd da probamo i tu varijantu.

Uglavnom dođe jedna vijest zanimljiva koja je podrobnije okupirala moju pažnju a to je vijest da je danas 15. obljetnica oružanog otpora srpskom agresoru na prostoru Gline, 16. obljetnica osnutka Antiterorističke jedinice “Lučko” i 15. obljetnica osnutka specijalnih jedinica policije MUP-a RH..
Dakle u Glini je bilo svečano postrojavanje jedinica ATJ Lučko, ratnih veterana specijalnih jedinica MUP-a RH… Uglavnom nakon što su se svečano postrojili zapovjednici su održali govore, međutim dogodilo se i to da su se pojavili političari kojima je ovo idealna prilika za skupljanje političkih bodova. Reporter Nove TV posebno je istaknuo Marinu Lovrić, županicu Sisačko-moslavačke županije koja je držala poduži govor koji uopće nije bio planiran po protokolu.
Uglavnom dok su se govornici izmjenjivali na stageu koji je bio natkriven, veterani, pripadnici ATJ Lučko i ostali postrojeni padali su u nesvijest, a mnogi su na kraju i sjeli, legli na travnjak sportsko-rekreacijskog centra “Banovac” što je sasvim razumljivo jer je trebalo stajati satima na onom zvizdanu! (neznam kolika je temperatura izmjerena u Glini ali pretpostavljam da je bila oko 30C).
Snimatelj Nove TV je zabilježio kako su sa strane interevenirali ljudi koji su trčali s vodom da okrijepe postrojene.
Na kraju kada je na stage izašao Mr. prezident of Sabor, Sheky Sheks, koji je počeo govor ovako nekako:
“Ja neću dužit…”
Što je izazvalo ovacije od strane postrojenih i publike.

Kada završi dnevnik na Novoj, započne na HRT-u i tako se ja preštelam na HRT.
Na HRT-u je vijest bila gotovo istovjetna onoj na webu. LINK
Na kraju krajeva prilog možete vidjeti i zahvaljujući superfantastičnom tehnologijom.
Uključujemo se putem evrovizije.
Videozapis iz Dnevnika u 19.30 sati
Dakle ako ste pročitali, odnosno pogledali&poslušali vijest onda možete vidjet da nije spomenut ovaj detalj o skupljanju političkih bodova, padanju u nesvijest, držanju kastrovskih govora.

Na kraju krajeva, možda je taj detalj i nebitan… međutim za mene je i to vijest.
Pogotovo kada se skupljaju politički bodovi na ljudima koji su prvi išli braniti domove.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *