Najava ljetne sheme Jimbloga (kratak morebit info)

Prošle godine u ovo doba ja sam se borio protiv Rusa. Ko ne vjeruje dabog da mu djeca bosa spavala. A ako neko i dalje ne vjeruje… evo linka majka mu stara.

Ovo je inače apsolutno/apsoštrumfno čudno vrijeme za mene. Zadnji dani ispitnog razdoblja. Prošle godine je bilo pravo loše men se čini. Evo baš gledam postove iz tog vremena… prala me neka depra luda pravo dobro.
Ali evo recimo opet se iste stvari događaju a to je da se svi studenti povlače kućama i sve manje i manje ljudi ostaje u Sarajevu. A ovi koji su ostali brate pizde kao da je propast sveta ili kao da će bit propast sveta. No sikiriki kikiri men je sve ok jebiga.

Nego ljetna shema Jimbloga, kratak morebid (jel se kaže morebit il morebid?) info glede mede ljetne šeme Jimbloga. I da… dal se kaže SHEMA il ŠEMA? Ni to mi nikad nije bilo jasno.

Dakle prošlo ljeto Jimblog je bio temporarly ugašen odnosno nije bio ugašen nego je bio u HRT ljetnom modu.
HRT ljetni mod je, za one koji neznaju, mod taj kada svi novinari odu na godišnji pa na TV-u možete gledati samo neke pizdarije prastare.
E tako je na Jimblogu bio dostupan samo stari materijal napisan u godinu dana unazad. Međutim skromni vlasnik Jimbloga, stanoviti Jimbo (visok, lep&plav wink) nije otišao natapat svoju XXL šokačku guzicu na Jadran, Bahame ili Karibe (dobro bio sam jedan dan u Gradacu na kupanju, ali to je jedanko kao da na Baščaršiju dovedu more) nego je u Sarajevu izgrađivao, pazte sad ovo, građansko društvo u Bosni i Hercegovini.
Da to nije neka moja isprazna budalaština, mogu potvrditi i eminentni bh mediji.
Intervju u Oslobođenju preko cijele stranice i intervju na dnevniku NTV Hayat i to u prime timeu i to subotom! Da, da…

Međutim dok sam ja izgrađivao BH građansko društvo, promovirao temeljne vrijednosti humanizma i ostalog što dolazim s otim, nisam imao pristup Internetu. Fascinatno jel. Tako da je moj plemeniti quest za izgradnju bh građanskog društva, osim intervju za Oslobođenje und Hayat, ostao bez medijske pokrivenosti. Kroz Jimblog.

Ovo ljeto Jimbo ne izgrađuje bh građansko društvo… Jimbo naime… tan-tan-tan naaaaaaa (gromoglasni bubnjevi&fanfare) JIMBOOOOOO GOES AMERICAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! 

Da, vjerni čitatelji… ovo ljeto će te na Jimblogu čitati zgode&nezgode skromnog Jimba (visokog, lepog i plavog) u USA.
Da ovo nije zajebanija, patak/patka ili nešto treće svjedoči moja viza u putovnici i rezervirana karta za USA. Dakle sve je gotovo i već od 27. ovog mjeseca pa narednih mjesec dana moći ćete čitati Jimblog goes US of A edition.

Ako može Goran Milić, vala mogu i ja!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *