Washington DC

Yo. Upravo smo vecerali kinesku hranu, original kinesku, pravi kinez i kineskinja rade u restoranu (original kazem vam, narudzbu pise onom njihovom kineskom cirilicom) i uglavnom kako to biva uz to dobijes i tzv. “fortune cookie” ili kako bi mi to Hrvati preveli “kolacic srece” ili kako bi ja to rekao “talicni keks” ili “berichetni slatakch” (tako je bezvezno rec kolacic srece… “ja sam kolacic srece… mene belaj nece…”) i uglavnom ja sam dobio:

a s druge strane koje lotto brojeve da igram, medjutim to je sad nebitno.
Dal’ se pod “far & wide” smatra let preko Atlantika?

No dobro…
Danas su me moji vrli domacini (sestra&zet) vodili u Washington DC.
Washington DC je glavni grad SAD-a. DC znaci “District of Columbia”, federalni distrikt u kojem se nalazi Washington. Dobio je ime po prvom americkom predsjedniku (Georgeu Washingtonu).
Ako vas zanima vise – Washington on Wikipedia

A da ja ne serendam previse (iako mi serendanje ide dobro…) evo fotoreportaze. Uzivajte. Ili enjoy kako kazu u Coca-Coli

I Washington ima svoje Vilsonovo. Jest da nije kao u Sarajevu… fali Miljacka….


Bijela kuca. Prednja strana. Glavna strana. Ona koju nikad ne prikazu na TV-u. Zanimljivo jel. Al tu je glavna kapija, i tu se ulazi. Tu je i danas Tony Blair usao. Da. Tony Blair je danas bio kod mr. Prezidenta.
Hej da a jel vidite ciku na krovu presednikove kuce?

Evo ovdje sam ga malo bolje uzumao. Ima dvogled. Morao bih napomenuti da tu odma na ulici ispred Bijele kuce lik iznajmljuje Segwaye (to vam je ona pizdarija… ma evo linka). Vise turista je gledalo hrabre na Segwayu (svi su potajno ocekivali da ce se neko raspizdit s te naprave kao i sam mr. prezident prije nekog vremena) nego Bijelu kucu. Vjerovato je i ciko njih gledao.

Evo “prave strane” odnosno avlije. Moram priznat da lijepse izgedat ovako. Izvjesena zastava znaci da je gazda kod kuce.

Washington Monument. U cast Georgeu Washingtonu. Najvisa gradjevina u gradu. Vece nema. Nit ce ikad bit. Zakonom tako odredjeno.

Alles ist relativische.

Vietnam memorial. Ovo je zid na kojem su ispisana imena svih poginulih americkih vojnika u Vijetnamskom ratu. Imena su poredana kronoloski (od prvog poginulog do posljednjeg) i katalogizirana u posebnim katalozima pomocu kojeg mozete naci bilo koga. Kada ga nadjete na kojoj je ploci od dezurnog volontera mozete zatraziti papir (na kojem pise “Vietnam Memorial”) i grafitnu olovku s pomocu koje mozete na taj papir preslikati ime trazene osobe. 

Ovako to otprilike sve izgleda.

Ovo je vjeverica. Jede nekakav ceser il tako nesto. Vjeverice slobodno pice parkom, i ne samo to… eto neki dan sjedim ja u dnevnoj gledam Star Trek kad evo ti vjeverica se sece po trijemu! Malo zato evo i zeca!
Uglavnom zivotinja ima svakojakih ovdje. I tako slobodno se slobodno zajebavaju. Ja neznam dal sam ikad i prije vidio vjevericu uzivo u Europi. Sumnjam nacisto. Carsijsko dijete, jebiga.


Ovo je spomenik iz Vietnam Memoriala. Palom borcu.

Lincoln Memorial. Sjecam se da se tu Nixon prepirao s djecom u istoimenom filmu Olivera Stonea.
I’m not the crook.

Unutar Lincoln memoriala… nalazi se Honest Abe.

Pogled na monument s ulaza u Lincoln Memorial. Kad vjetar ne puse, monument se odrazuje o vodu kroz koju je trcao Forest Gump.
JENNY!!

Onaj s nausnicama je Klinger.

Hawk Eye je onaj sto iza sto umjesto puske nosi martini.

Danas nista nije dzabe.

Svjeze.


Ako je netko bio u Batini, onda zna da ovakvi reljefi postoje i tamo (prizori iz Batinske bitke izmedu Crvene Armije i Njemacke vojske). Ovdje ima svakakvih motiva… padobranci, u rovu….

D-day govor by Eisenhower.


General Ulysses S. Grant. Ujedno i 18. americki predsjednik.


Ovo je Capitol. Senat s jedne, Kongres s druge strane. Fina gradjevina, ljepsa od Bushove kuce. Vece. Grandijoznije. I na brdu je. Za to i je Kaptol.

Opet lude vjeverice.


“Kolumbo jebem te radoznala”

Coming on next: National Air and Space museum.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *