Amerika to je rad i znoj lago li si Stulicu jebo li te onaj stih tvoj!

Vec neko vrijeme nailazim na blogove koji pocnu post ili, Boze daj, novi pasus s ovako velikim kapitalnim slovom. Imao sam ja razlicite isfurancije za pocetak posta, od nekakve pjesme sto mi je dan obiljezila ili nenadjebivog SUPI-a (superiornog uvoda pisanog italicom) medjutim sve se isfura pa ja onda kao i holivudski producenti jednostavno izmislim neki novi reality show. Odnosno kopiram ga. Tako cu sad malo furat veliko kapitalno slovo. Pogotovo sad za mene koji sam neuk za HTML ili UBB kod pa su nam veliki vlastodrzci blog.hr napravili ovo “T” sa strane koje kliknes pa mozes mirne duse mjenjat velicinu fonta il pa cak i koloraciju istog.
Da ne zaboravimo i crazy smajlice. party

Onomad sam kod Herr Neutrina citao kako mu je uletjela lisica u avliju njegovog londonskog doma (link do upravo tog posta na kojem je lisica ovjekovjecena putem digitalnog fotoaprata kliknite upravo ovdje).
Vec sam pisao o ludim vjevericama (squril po ovdasniji) koje vladaju parkovima DC-a, a bogami i ovdje po trijemovima toplih Virginijskih kuca. Ovdje gore na slici naime vidite zeca kojeg sam relativno uspjesno uhvatio u travi backyarda trenutnog doma svog medjutim zec je mudra bestija, izasao je na svjetlo dana kada je to svjetlo bas najsjebativnije odnosno u sunset iliti sumrak.
Da ne spominjemo vjestu sposobnost iste bestije da se kamuflira u travi.
Tako da je slika jadna iz vise razloga (kamuflaza, sjebano danje svijetlo i maksimalni upotrebljeni opticki zoom na idiot-digitalcu.)
Medjutim neiskusnom fotolovcu na fotosafariju danas mi je uteko mnogo veci plijen.
Naime dok sam se ja pripremao za odlazak na bazen iliti pool po ovdasnji, sestra me je zovnula s neskirvenom dozom euforije da brzo dodjem na trijem.
Iskocim ja na trijem kadli tamo mama srna vodi dva bambija kroz avliju!
Ni na 5m od mene! Trknio sam po fotoaparat i onako, sad ja euforicno, iskocio na trijem i dreknuo na fluntnom hrvatskom:
“Alo Bambiji, ajmo slikica!”
Mlada divljac vidjevsi Jimba The Barbarina vicuci na nekom stranom i nepoznatom im jeziku utekose u obliznje grmlje, vjesto se kamfulirajuci i utekose dalje… ko’ zna gdje.
Jebiga.

Na Zapadu je izgleda normalno da zivotinje tako naokolo lutaju. Lisice i zabe po Londonu, kornjace, zecovi, vjeverice i srndaci ovdje…
E sta ti je demokracija. Mi tranzitasi (mitel/ost/central Jevropa) bi odavno odsrijeli takav trofej da nam se nesto nadje tako da ugrozava suverenit nasih avlija. A za kaznu bi zavrsili u kakvom cobancu.
Da.

Danas sam bio na bazenu. Javnom jel ovom comunity poolu. Zanimljiv natpis je bio u WC-u (nisam usliko jerbo nisam aparat nosio, a zna se ko nosi aprat na bazen. Fuj.). Pisalo je nesto u stilu: “Djeca koja nisu naucena na koristenje WC-a (pod tima mislimo na onu kojima se zna dogodit “nesreca” kod kuce) moraju obavezno nositi plivace pelene. Pazite da idete cesce na pauze da djeca mogu korisiti toalet.”
Nekad sam cesto isao na bazene. I ne sjecam se da se iko ikad usro.
Al smo svi zato pisali.
Sjedis vani, suncas se, jedes onaj sendvic sto se sav jadan razvalio na suncu, i onda te od one sve silne kole potera pisat.
Bombu u bazen i pis unutra. Onda se sam diskretno maknes s tog mjesta.
To su svi radili. Ko kaze da nije – il se nije kupo ko klinac na bazenu il je bio pickica koja se bojao “plave boje koja te okruzi kad se upisas”.
Ovdje nema pisanja. Nema skakanja na glavu. Nema pusenja blizu bazena. Nema jedenja blizu bazena. Obavezne pelene za one kojima se omakne nezgoda. Pravila, pravila.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *