Atlantic City, NJ

Alea iacta est, rekao je Gaj Julije Cezar nakon sto je presao Rubikon, 10. sijecnja 49. godine, prije Krista.
Sto je to u ono doba trebalo znacit, nemam pojma. 
Rimski zakon je, naime, zabranjivao Rimski generalima, vojskovodjama i ostalim voditeljima raznoraznih rimskih vojski prelazak Rubikona jerbo se to smatrala granica izmedju Rima i prekoalpske Galije odnosno Galliae Cisalpinae.
Dakle, kocka je bacena, inace to znaci u prijevodu a zasto se kocka baca kada se zakon prekrsi neznam… moguce je da je i rimski zakon zabranjivao kocku, iako je to mala vjerovatnost posto se zna da je Rim u ropotarnicu povijesti odnio njihov nemoral i nedostatak pravih vrijednosti. Time su sigurno imali kocku.
A mozda se Gaj Julije Cezar s nekim opkladio da ce preci Rubikon.
– “Preci cu Rubikon”
– “Oces kurac.”
– “Matere mi moje Aurelije Kote, ocu!”
– “E moj Julije… mogu se okladit u bure najboljeg velikogrckog vina da neces”
– “Kocka je bacena!”
– “Reci to kad predjes s vojskom Rubikon, pizdo.”
– “A sto sam ja pizda?”
– “Eto tako… idi sad i cuvaj se martovskih ida.”
– “Ha? A… ajde bok..”
– “Bok…” 

Trebalo bi napomenuti da je i Gaj Julije Cezar Rimsku Imperiju doveo na obale Atlantika.

A kad smo kod Atlantika i njegovih obala trebalo bi spomenuti i Atlantic City.
Atlantic City je, naime, tema danasnjeg posta odnosno foto-putopisa. Kao sto mu i samo ime govori nalazi se na obalama Atlantskog oceana, ali ne u Irskoj, Portugalu, Spanjolskoj ili sta ja znam gdje vec nego se nalazi na istocnoj obali Sjedinjenih Americkih Drzava. I to u New Jerseyu.
Poznat je upravo po tome sto je to Las Vegas na istocnoj obali. Naime, Atlatnic City otvara svoja grada svima koji su zeljni potrositi tesko stecene dolare u raznim kasinima odnosno kockarnicama.
Najcesci posjetitelji su penzioneri koji hipnotizirano ubacuju kovanice svoje krvavo stecene mirovine ili socijalne pomoci u poker aparate ili one aparate s vockicama.
Nakon sto razjebete sve pare, uvijek vam postoji plaza na kojoj se mozete okupati al pazite se valova. Nije ko na Jadranu.
Pa da ne serendam previse… let’s start!
Wooha.

Dakle ovo je kockarnica Cesar. U Atlantic Cityu. Slucajnost?!

Jedna od Donaldovih kockarnica.

Sjecali se ko one epizode Simpsona kada velecasni Lovejoy, nakon sto Homer na sebe navuce gnjev mase, stavi spomenutog Mr. Simpsona u avion da bude misionar u Juznom Pacifiku a ovaj vice: “I’m no missionary! I don’t even believe in Jebus!”
He he.
Uglavnom on na otoku domorocima izgradi kockarnice i kad oni naprave belaj on kaze: “I gave you a glittering Vegas, and you turned it into a skanky Atlantic City.”

Cash for gold! Kad zakockate sve dolare… uvijek vam ostaje krizmeni lancic… ili vjencani prsten… srecom pa ja ne nosim zlato… ni srebro… nakit uopce… alergican sam na nakit.

Boardwalk. Prvotno osmisljen da sprijeci najezdu pjeska s plaze u prijedvorije hotela, kasnije prosirivan, ojacan betonom i celikom ispod. Gore su daske. Sada je dugacak nekoliko kilometara (odnosno nekoliko milja) i najveci/najduzi je boardwalk na svijetu. I u par slijedecih slika:

Spomenik palim borcima sto su branili Atlantic City. U Koreji.

Vjerujte il ne. 

Kral je ziv, ne?

Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker, Poker!

Delaware Memorial Bridge. Dakle vec sam spominjao Brooklyn bridge i tako nesto pa sam rekao da cu prikazat jos jedan veci viseci mos. Evo ga… ova mrcina (odnosno mrcine posto su to dva mosta – blizanci) premoscuje rijeku Delaware izmedju Delawera i New Jerseya.
Raspon je 655.3 m, a ukupna duzina 3281.2 m (istocni), odnosno 3290.6 m (zapadni).
Na 40. odnosno 41. mjestu su u svjetskom poredku.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *