Blože, blože di baš ja?

– Joj Haso, opet mi se ide u Ameriku…
– Bolan Mujo, pa kad si ti bio u Americi?
– Ma nisam, al mi se išlo i jučer…

Evo fata me neka nostalgija za Amerikom, baš nekako ko oni napadi nostalgije za ravnicom kad poduže proboravim u šeher Sarajevu. Pa si onda pustim “Inati se Slavonijo” ili tako nešto da se očeličim dok ne dođem kući.
Tako sam evo i na blog naljepio jednu američku čaršijcu slikanu na povratku iz Atlantic Citya. Sad jel New Jersey il je Delaware… ko’ će ti ga znat. Al jedno je sigurno’ – garant je Amerika.

Prođe bome ovo ljeto brzo dok si reko keks. Meni je počelo krajem sedmog mjeseca. Jerbo se sjećam da sam sjedio na balkonu u Sarajevu, gledao Grbavicu i pizdio: “Jebote, imamo li mi studenti ljeto?”. Imaju dobri studenti što na prvim terminima u šestom mjesecu očiste godinu. Pa su do desetog mjeseca mirni. E da…

Prođe ljeto 2006., vremena mi žao nije. Odlično je bilo. Američko ljeto. U blogosfernom smislu – potpuno sam zadovoljan. Korisnici bandwitha mogli su uživati u čestim fotoputopisima, postova je bilo – uz nekoliko izleta na naslovnicu. Na onaj glavni sektor dvaput čini mi se, jednom kao fleš vjest, tri puta u one foto pizdarije… mašala!

Zato je prošlo ljeto bilo siromašno postovima. Kad sam izigravo volontera godine bez pristupa Interneta. Al sam zato nadoknadio jesenjim postovima kojih je bilo. Ove godine ćemo izgleda okrenit priču. Ljeto nam je bilo popračeno, ali jesen bi moga bit siromašna ko krošnje kestena u zimu.
U ponedjeljak odlazim u Sarajevo (počinje moja treća sarajevska godina) ovaj put u potražnji za stanom. Čitajući ex-sugrađanku Katu vidim da će bit bolno.
Ali naravno ovaj blog uvijek mogu iskorisiti kao oglas. Daklem dojica studenata (stariji, lijepi ko dvije renesansne slike, jedan Slavonac drugi nezna se jel Bosanac il Hercegovac pa je zasad “i”, ozbiljni naravno, uredni&čisti) traže stan u Sarajevu – preferirane lokacije: Grbavica, Dolac Malta, Hrasno, Čengić Vila… može i Bistrik – vežu me lijepe uspomene za tu mahalu… početak mog života u Sarajevu kada sam sazrijevao u stranome gradu ko jabuka majska u mjesecu junu iliti lipnju. U grad me pratio Ezan s Careve Džamije, a malo potom zvuk zvona s crkve Sv. Ante… pa se prošetaš Baščaršijom….
uglavnom sve ponude za rentanje stana molim vas proslijedite na slijedeći mejl:jimblog@gmail.com

A da, pošto će u mom smještaju biti upitan pristup internetu kao i sprava za pristupanje istom vrlo je vjerovatno da će mjesec rujan biti siromašan postovima. Međutim mogu obećati da će već listopad biti udaran kao i nekada prije (pa mogu obećati minimalno tri posta tjedno). Eto toliko o budućem radu Jimbloga.

Danas sam razmišljo kako bi volio još barem jedno deset dana da se mogu zajebavat po Brodu. Naime, otkako sam otišao u Sarajevo nikako nisam bio u Brodu ono… na duže.
Prošle godine sam, kako sam i gore napisao, izigravao volontera godine, ove godine bio u Ameriki… pa reko da mi je bar malo da se po Brodu zajebavam.
A onda… čitam Bobov blog:
Ovo je definitivno najodvratnije ljeto u mom životu, i zaključci dotičnog su;
1. Ljeto se NE smije provesti u Brodu

Bogati šest pa to sam i ja znao samo sam zaboravio. Jebeš ga. Bolje je i ovako. Samo volio bih da stignem na kirvaj 21. u Gundince. Ja mnogo volim kirvaje, pogotovo Gundinački. Ja ko gradsko dite nikad nisam bio domaćin kirvaja iliti kirbaja al sam se kod Kuma uvik osićo ko kod kuće. Al o tome drugi put.

A nau samting komplitli diferent! Ju konu vot ju vant!
Molim vas pogledajte kako Baka daje intervju na engleskom:

httpv://www.youtube.com/watch?v=HN2xdY6ipks

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *