Sada kad nismo mi mladi ko nekada….

Ima stvarno čudo dobrih blogova u ovoj našoj domaćoj blogosferi i ja ih stvarno kad smognem vremena pratim ih kolko mogu. Al na to ću se vratit kasnije.

Kako sam uveo kablovsku, jedino što zapravo gledam na TV-u je Discovery channel – volim gledat one lude bajkere, pa onda onu dvojicu razbijača mitova i onog ludog švabu forenzičara što puši lulu i kopa po Hitlerovim kostima u Moskvi.
Al eto s vremena na vrijeme, nekad neko i navrati kod mene pa onda nije stvarno red gledat TV pa pustim jedan od muzičkih kanala da svira u pozadini. Kako imam stari TV koji ima mjesta za samo 15 kanala, nisam trošio jedno mjesto da bih umemorirao MTV Adriu koja je baš ubersmeće, al stavio sam zato Balkanmediu (začudo, al dobre mjuze) i Braću Karić (očekivano, narodnjačko ubersmeće). Pa onda šaltam ovisno o situaciji. Ako pijemo kavu, svira Balkanmedia i neko od ovih novih urbanijih likova tipa brčaka Ede Maajke, konjičanke Irine, zagrebačkog Elementala ili srpskih Flamingosa. A ako se možda malo i zarakija onda ide stari slogan – Ako vam je uzak čmarić, tu su braća Karić i onda čekamo Anu Nikolić i Romale Romali.

Nedavno sam skinio LET3 i Bombardiranje Srbije i Čačka koji sam po sebi možda i nije neki album al zato meni ima jedna moćna pjesma, koja ima još moćniji spot.
Dijete u vremenu. Neki lik s rejbankama bari neku izviđačkinju (to je fimejl izviđač) i onda ona ode s nekim likom što vozi kabriolet Fiata u pizdu materinu i onda taj lik plače u striptiz bar-u i pjeva “Sada kad nismo mi mladi ko nekada, dodji da ostarimo zajedno!”
Onda na kraju oni lete u nekom avionu i pilot se žvaljeka s njom i svašta nešta.

I neki dan smo imali dernek, i prije derneka kad smo jeli home-made burek (dakle ja još nisam navalio na viskač) gledamo Balkanmediu i Let3 i neko priupita: “A jel ovo obrada neka?”
I sad prava rasprava, kad kažem prava, onda i mislim prava – sve argumenti frcaju na sve strane ma pravo šta da vam velim. Zaključak – to je neka rokerska stvar iz osamdesetih.

Trijeznimo se mi sutra dan i naravno svira braća Karić (pazi sad logičkog obrata – na derneku Balkanmedia, a na triježnjenju BK) i odjednom car Šaban Šaulić u fazi kad je nosio periku iliti tupe (ili kako bi moj jedan vrli jaran rekao “dok se nije ošišo”) i pjeva:“Sada kad nismo mi mladi ko nekada, dodji da ostarimo zajedno!”
Nemreš belivit. Let3 je od narodnjaka napravio moćnu stvar! Eto šta je jebeno s nama vućkovom generacijom. Rat nas sjebo.

Jedan lik, sedamnaestogodišnjak, nazvao kontakt emisiju za djecu koju vodi Kike (bosanski pandan Cmrku) i kad ga je ovaj pitao kolko imaš godina ovaj mu reko“dvanest”. Kaže njemu Kike “pa zvučiš mi dosta starije” a ovaj mu na to mudro odgovori “jebiga, rat me sjebo.”

Uglavnom kad su se kockice posložile, sjetim se jednog posta koji sam čitao na Herostratovom blogu:

Za svo vrijeme priče, muzika je uredno pronalazila svoj put od zvučnika prema eteru. Iako stišano, sasvim razgovijetno su se čula obrada poznatog narodnjačkog hita…

“Saaad, kada nismo mi mladi k’o nekad, dođi da ostarimo …zaaajedno”.

Baš kad je Andrija V. želio krenuti prema mjestu koje je policajac pokazao, strepeći pri tom od onoga što dolazi, odjednom začuje – Stani!!! Ukopa se Andrija u mjestu. Što se događa?

– Stani jebemti – nestrpljivo će policajac a onda polako počne dizati ruke, smiješak velik kao kuća ozari mu blistavo lice pa polagano, ispočetka nesigurno a onda sve jače počne i on pjevati.
– …da ostaaarimo…zaaajednoo!!!! Pa gdje me nađe gospodine Andrija jebem li ti selo materino. Šabajn Šaulić. Legenda. Ovi današnji pjevači…Šako Polumenta i slični, sve je to boza prema caru. O jebemti đe me nađe – opet će policajac a veseli titraj nije mu silazio s lica.
Strah je i dalje obavijao Andriju kao nevidljivi plašt. Znao je da ovo nije kraj njegovim mukama, da se i iz ovakve situacije svašta može izroditi.
– Gospodine policaj..- pokušao je Andrija.
– Šuti jebemti – rezolutno će policajac sveudilj mašući rukama i tapkajući nogama u mjestu. Legendooo!!!!
Kad je pjesma završila, policajac je ponovo nabacio svoj oštri pogled kobca na lice pa se zapovjednim glasom obrati Andriji:

– Vozi. Vozi jebemti. Spasio te car. Ali pazi drugi put. Imat ću te na oku, znaš.

Link na čitav genijalni post.

I tu se sad nekako treba povezat uvod s početka posta.

Samo za odlikaše:
DOWNLOAD sekcija

Šaban Šaulić – Dođi da ostarimo zajedno.mp3

Let3 – Dijete u vremenu.mp3

Let3 – Dijete u vremenu (spot) v.1
Let3 – Dijete u vremenu (spot) v.2

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *