Suptilni pokušaj atentata na Jimba ilivam mene

Španciram ja veselo do fakulteta, u ušima mi slušalice. Kadli ide meni u susret drug, on meni svirne ja propisno mahnem i nastavim dalje. Španciram ja tako, stvarno veselo kadli me odjenom nešto opali u glavu. Silina udarca je bila toliko jaka da mi spadoše naočale, slušalice a umalo da ne upadnem. Onakav u šoku okrenem se ja, kad skontam bijeli mercedesov kombi koji vozi neko drveće. Grane vire na sve strane, a jedna od tih grana je mene opalila u glavu. Sreća i Bog, bez posljedica. A mogo sam bez oka ostat.
Okrenem se ja prema kombiju i skršim mu svu familiju, širu i daljnu uključujući i ona mu dva rođaka iz Švedske.
– “Stani konju, sunce ti je*em!”
Vozač ne staje, naprotiv, stišće papučicu gasa. A iza njega, Golf IV Variant, diplomatske tablice, na njemu izljepljeno EUPM. EUPM je inače Europen Union Police Mission. To je nekakva europska policija koja valjda implementira uz EUFOR mir u BIH. Svira njemu lik iz Golfa, al jok ovaj ne staje. Izvadim mobitel, zapamtim broj tablica i kažem: -“Sad si ga najebo.”
Okrenem 122 i automati mi kaže: Dobili ste policiju kantona Sarajevo. Ostanite na vezi
(slijedi razgovor s dispačerom MUP-a KS)

– “Izvolite, kako vam mogu pomoći?”
– “Dobar dan. Nalazim se u Aleji Bosne Srebrene. Upravo me kombi opalio granom u glavu.”
– “Kako gospodine?”
– “Neki konj prevozi neko drveće u kombiju koje viri na sve strane. Smatram da je opasan po ostale sudionike u prometu. Mene je opalio u glavu upravo dok sam šetao nogostupom.”
– “U kojem smjeru se kreće taj kombi? Prema Ilidži ili prema Nedžarićima?”
– “Nedžarićima. Broj tablica je taj i taj”
– “Imate li povreda gospodine?”
– “Vjerovatno ne. Dobro sam.”
čuju se zvuci motorole: E pošalji patrolu na Nedžariće neki lik u bijelom kombiju prevozi neke grane i doslovno krši ljude po ulici. Sredite to. Potom se obraća meni:
– “Gospodine, bit će regulisano. Upozorene su patrole da ga isključe iz prometa.”
– “Hvala lijepo.”
– “Hvala vama, ugodan dan želim.”

Uvijek sam se prijetio majmuni na cesti da ću ih prijavit. Dosad to nikad nisam realizirao. Doduše, dosad nikad nisam dobio u glavu granom.
A mislim da ću i ubuduće tako. Promjene se jedino tako moguće. Drukčije ne možemo u Europu ako budemo škiljili na oba dva oka. Il na jedno, ako vam drugo kombi izbije.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *