Pavlovljev pas

Hodao sam veselo prema stanu neopterećen nikakvim fiziološkim teretom. Sem što sam bio malo gladan, al sam znao da me u frižideru čeka neko meso koje jedva čeka da bude bačeno na tavu i neke gljive u konzervi.
Elem hodam ja tako prema stanu, sve OK, sve 5. Ulazim u ulaz, kupim račun za vodu i neku propagandu nekog trgovačkog lanca.
I sad hodam ja prema stanu na leđima mi ruksak, u jednoj ruci propagana i račun, u drugoj ključevi i vrećica sa kućanskim potrepštinama.
Ona klasična slika čovjeka koji se vraća kući s posla/škole, uvijek nekih sto stvari nosi.
Ubacujem ja ključ u bravu i u tom trenutku me nevjeroštrumfno potera pišat. Grozničavo otključavam vrata, nervozno pokušavam istrgnut ključ iz cilindra brave, nogom zatvaram vrata, pretrpan ruksak mi pada s jednog ramena, iz vrećice ispadaju stvari… Kaos. U toj havariji ulaska u stan mene stravično tera pišat toliko da se svaka sekunda čini kao stoljeće. Naravno kako u takvim trenutcima uvijek prorade oni nesretni Murphyevi zakoni, neko se sjeti i da me nazove a gdje češ se sad javit kad je pitanje života il mjehura?!
Bacam sa sebe jaknu na pod, potrebštine iz vrećice ispadaju i raspršuju se po cijelom predsoblju. Na mobitelu ukidam zvonju i upadam u WC. Kako je naravno uvijek u takvim trenutcima daska spuštena (a pazi – muški stan!) nervozno dižem dasku koja mora jednom past nakon što je u žaru borbe traljavo digneš. Borba sa šlicem, i napokon – pražnjenje. Žuta tekućina u mlazu nalazi svoju slobodu u WC školjci, koja kapljica naravno, i na podu kupaone al koga je briga. Olakšanje neviđenih razmjera.

I sad razmišljam… pa kako sve to. Kad zbrojim 2+2 naravno da me poteralo pišat. Dvije mineralne, dvije kave, i još jedno pola litre vode u međuvremenu. Ali kako to da se panični refleks za pražnjenjem mjehura javio tek kada sam uložio ključ u bravu?
Uvjetovani refleks.
Ali zašto je kuća/stan/dom refleks za pražnjenje mjehura? Bio sam u kafiću koji ima sasvim uredan sanitarni čvor (ili kako sam u Zenici na Autobusnom Kolodvoru vidio da su napisali – mokri čvor)? Ruku na srce mi muškarci smo se bar sposobni bilo gdje popišat. A pogotovo to meni nije problem. Urinirao sam na svim mogućim javnim mjestima. Još jedan od mojih trademarka.

Jedna od misterija kojoj nisam našao ključ.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *