I Kijamet-amidži je pripizdilo

Vraćali smo se s jednog od zadnjih novogodišnjih after aftera aftera kod Kreše, pod okriljem noći kada smo vidjeli ovog plastificiranog vjerovatno made in Taiwan Djeda Mraza – obješenog na jednoj od obiteljskih kuća u Kumičićevoj.
Jedini logičan zaključak je da je i Djeda Mrazu (aka Santa Claus, Santa Klaus, Djed Božičnjak, Božić Bata, Kijamet-amidža) dopizdilo pa si je u sada već modernoj maniri Sadama Husseina – život okončao suicidom – vješanjem – strangulacionim gušenjem. Možda se on i nije ubio – možda su ga baš kao i Sadama ubili drugi.

Razlozi za smrt Djeda Mraza treba možda tražiti u ovoj novonastaloj geopolitičkoj situaciji. Čitao sam pred početak ove bondovske godine kako je Santa Claus zapravo kapitalistički produkt i kao takav zabranjen u Austriji, koja je btw. jedna katolička zemlja.
Veseli crveni debeljko je zaista, kapitalistički proizvod i to proizvod kompanije koja je oličenje kapitalizma. Coca Cola, čija je korporativna boja, također crvena. Ako je u trgovini ostalo još zaliha božićnih Coca Cola, pogledajtefine print gdje jasno piše da je Djed Božićnjak registrirani trademark Coca Cola kompanije, Atlanta, Georgia, US of A.
Daljnjom pažljivom analizom vjerovatno bi došli do toga da je ideja Djeda Božićnjaka nastala u tamnim ložama Slobodnih Zidara poznatih kao i Masoni.
Poznato je da Masoni imaju samo jednog neprijatelja a to je, pogađate, Katolička Crkva.
U nadi da se Božić sekularizira, a uništi ono vjersko – na zemlju je poslan Veseli Debeljko koji donosi djeci darove.
Rezultat?
70% američke ekonomije radi na Božić koji se sekularizirao do te granice da se Isus više ni ne spominje. Jesus who?

Ako pak ne gledamo na Djeda Mraza s aspekta globalne masonsko-komunističke-oveone zavjere onda jedini logičan zaključak je da Djeda Mraza nisu ubili pripadnici Opus Deia nego da si je sam okončao muke. Nameće se pitanje “A zašto?”. Pa kakav je to Djeda Mraz bez mraza?
Snijega nema ko bečkog sira!
Proljeće na moje rame slijeće, siječanj mjesec zeeeleni
U ovoj našoj sjevernoj hemisferi Djeda Mraz se uvijek veže za snijeg. Pa kako god. Međutim kako je ovo pak najtoplija godina otkako se mjere temperature – snijeg je izostao, a meni se čini da se Djeda Mraz, u svojim poznim godinama nije mogao nositi sa takvim stresom pa je naprasno prekinio egzistenciju.

I kad malo razmislim – ova topla zima je vrlo vjerovatno globalna masonsko-komunistička-ovaona zavjera.

Kažu da revolucija jede svoju djecu.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *