Uma mlada Thurmanova

Maločas smo gledali Kill Bill na Novoj. Ja sam inače strastveni fan Tarantinovog lika i djela, više djela nego lika, međutim Kill Bill me prije 3 godine zaobišao u svoj onoj strci i killbill maniji tako da ga nisam pogledao sve do maločas.

Naravno da Tarantino nije razočarao, a i kako bi kad sam prije 3 dana gledao Jackie Brown po jedno 5. – 6. put i opet bio očaran.

Cimer moj i ja smo bili pak poprilično opčinjeni protagonisticom filma, Umom mladom Thurmanovom tako da smo hipnotizirano gledali kako maklja armiju japanskih plaćenika.
Onda je moj cimer, u svojoj klasičnoj manir, i pitao: “Šta misliš da hodaš s Umom Thurmanom?”

Zanemarimo li činjenicu da je mlada Thurmanova starija od mene 14 godina i da je hollywoodska glumica to bi svakako bila zanimljiva priča.
Prvo recimo da Uma dolazi u Sarajevo kod mene. Mislim da bi pola Balkana kampiralo ispred mog prozora na Grbavici.
Pa bih bio u svim onim balkanskim trešendo žutim novinama.
Kako bi ja Umu recimo odveo na ćevape kod Mrkve? Ne bih ni stigao naručiti desetku u kajmaku s extra luka a već bi moju pratilju zaskočio bataljon fanova.
To govorim iz iskustva kada je Richard Gere bio u Sarajevu prije jedno 4-5 mjeseca. Kao da se sam Mesija pojavio u bosanskohercegovačkoj metropoli. Nije više ništa bilo bitno – Richard je tu.
Čak je i tramvajski prijevoz bio paraliziran do te granice da je naš drug Gadura, vidno revoltiran iz tramvaja kojem je od Viječnice do Sebilja trebalo sat vremena viknuo, baš na Sebilju gdje je bio postavljen set za snimanje (pozornica, brdo stolica i američka, nato i afrička zastava BiH) glasno kroz prozor tramvaja, prema svim nazočnima: “Jebem Richardu Gereu mater!!”

Čak je i moj vrli cimer, gorespomenuti vidio Richarda Gerea koji je naišao metar od njega u koloni Mercedesa ML. Ne bi ga on ni vidio da se autobus autoprijevoznika “Putnik-Bugojno” nije pokvario u Ostrožcu, koji je poznat ako po ničemu onda po tome što tamo ima neka pekara gdje svi kupuju pogačice s kajmakom kad idu put Jadrana.
I sad zamislite njega kako pripaljuje cigaru pored razvaljenog autobusa a metar pored njega prolazi Richard Gere.
Prva stvar kad je došao u naš stan u Sarajevu rekao je: “Vidio sam Richarda Gerea u Ostrožcu. Prošo na metar od mene. Đeturum matori, jebote!”

I kako bi ja sad Umu odveo na janjetinu u Jablanicu. I sad da je tamo u “Zdravoj Vodi” vidi neki student što putuje iz Travnika u Mostar. I prva stvar kad dođe u Mostar da mu bude: “Vidio sam Umu Turman u Jablanici. Sjedila stol pored mene s nekim žvaljom. Ofajla matora!”
Ili da joj neko psuje mamu iz trolejbusa.
Jok. Ne bi to nikako išlo.

Morao bih ja putovati njoj u New York.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *