Mirko’s black-out

Upravo sada, ovog trentuka, u Manchesteru (Manchester, England, England… across the Atlantic seeeee….) se održava UFC NATIONS COLLIDE. Naravno to već i ptice na grani znaju da se naš Mirko Slavonac tuču sa američaninom Gabrielom Gozagom.
I tako sjeli moj vrli cimer i ja ispred TV-a gledat fajt. Završio taman Zuhra, ispjevo mu kraj Zlatko Škender, kad evo voditelja doveo onog nekog momka što se fajta u Prideu tamo onom u dalekom Japanu i mi ozarenih očiju očekujemo kada će naš Mirko izać da razbije ovog američanina kad, ima još borbi. Dobro, čekamo.
Taman treba krenit uključenje u Manchester – black out! Pomislih, tehničke smetnje. Al kad sam vidio da je blackout i na reklama shvatio sam da je ovo masonsa zavjera isključenja borbe!

Naime ovo sam i prije viđao ali nisam previše obraćao pažnju na to. Kako Novanekad prenosi i tekme engleske premier lige i tako još kojekakvih utakmica, na TV-u bude black-out. Nisam previše ni obraćao pažnju na to (ja naime nisam sportski fan) tako da me to nije ni previše ni smetalo.
Al sad sam popizdijo. Moj cimer je zvao “dežurnu službu”, tj. CC oliti custom-care našeg kablovskog operatera međutim mudraci su isključili naravno mobitel (i da zamislite, “dežurna služba” im je na mobitelu). I sad što je najgore od svega, ovako kivni ne možemo im se ni napsovat svega i svačega. ARGHA.

Pitanje je sad tko samo pravi black-out. Dali Nova radi isključenje ili je to stvar našeg KATV-a? Nije ni bitno na kraju krajeva.
Jasno je meni da je to stvar prava otkupa borbe i šta ja znam kakvih sve već ne kapitalističkih zavrzlama. Ali zašto onda plaćam fuckin’ kablovsku?

HRT2. Njega su maknuli s kablovske kad je počelo svjetsko prvenstvo u nogometu. Kao eto pravo prijenosa.. la… la… la..
Vratit će ga odmah čim završi prvenstvo. Sad je već polovica mjeseca travnja 2007. A svjetsko prvenstvo završilo ljetos!
Usprkos tome uspješno KATV operateri u Sarajevu obmanjuju javnost svakih mjesec dana s izjavom da će vratit HRT2.
– Evo sad će bit. Evo evo. Samo što nije…
Al mislim ja da je kod HRT2 caka druge vrste.
A to mi je bilo jasno kad sam na sarajevo-x portalu pročitao ovo:

Makedonija: Privatne televizije za isključenje Nove TV i OBN-a

U borbi za gledatelje, nakon isključenja Drugog programa Hrvatske televizije, privatne televizije u Makedoniji sada zahtijevaju od kabelskih operatora isključenje hrvatske TV Nove i bosanskohercegovačkog OBN-a.

Prije dvije godine kabelski operatori prekinuli su reemitiranje Drugog programa Hrvatske televizije u Makedoniji na zahtjev privatnih televizija koje su tvrdile da gube gledatelje međunarodnih sportskih događaja za koje imaju autorska prava.

No kako piše u petak skopski “Dnevnik”, Asocijacija privatnih elektroničkih medija Makedonije sada zahtijeva ukidanje reemitiranja TV Nove i OBN-a, koje su uz Prvi programa HTV-a najgledanije televizije jer, kako ističu anketirani građani, na programu imaju najnovije filmove, serije i atraktivne sportske događaje.

Asocijacija makedonskih privatnih televizija tvrdi da kabelski operatori nemaju autorska prava za reemitiranje programa tih televizija u Makedoniji, te ako ih i imaju protuzakonita su. Privatne televizije posebno negoduju što neke kabelske televizije ponovno reemitiraju Drugi program HTV-a i zahtijevaju njihovo ukidanje.

Jedino Makedonska televizija ne sudjeluje u hajci na strane televizije već, kako ističu u toj kući, radi na poboljšanju programske ponude, uvođenjem novih emisija i time očekuje povratak gledatelja.

Kakvi jeftini štosevi. Konkurencija. Kvazi-kapitalizam. Pare samo pare su bitne.
Gade mi se.

Ah, ništa, šta sad… preostaje mi da piljim u crni ekran i slušam komentatora. Kao što je CB Ninja lijepo primjetio bit će to kao tekme Marsonije iz 93.-94. Kad su se slušali prijenosi utakmice na Radio Brodu.
A biseri još stave mikrofon negdje na tribine, bez komentatora.
Pa ovako prijenos ovako zvuči:
Tup

Tup (zvuk udarca lopte)
MARSA MARSA!!! MARSA MARSA!!!
ALE ALEEEEE ALE ALEEEEE!!!
MARSA KO BARCA!!
Tup

Tup

Zanimljiva vremena.
Javite mi kako je Mirko prošao. Uploadajte na JubiTo borbu i pošaljite link.
Pošto vjerujem da će to Mirko sredit u prvoj rundi.

Sigh

UPDATE
Cimer je dobio dežurnog iz dežurne. Kaže da je Nova isključila na satelitu i samo ostavila ton. Nije mu jasno zašto, prošli put su dali signal.
Uvijek je meni ta Nova bila mutna. Definitivno su potvrdili status trash televizije. Pa pored RTL-a i nije im neka konkurencija…

Sigh

UPDATE 2
Ovako smo pratili preko Google Talka posredstvom CB Ninje borbu:

CB NINJA: udaraju se shakama
pipkaju
komentator je bas zakurac
kog boli kurac sta vichu iz publike

me: šta se dalje događa?

CB NINJA: leze u ljubavnom zagrljaju

me: izvijesti

CB NINJA: pa nis leze
jos uvjek
evo supa nekom curi

me: supa?

CB NINJA: pa krv

me: aha
ko je bolji?

CB NINJA: pa sad neznam
jel to ima smisla ko je na vrhu

me: pa da

CB NINJA: ak ima onda je ovaj drugi

me: jebo sebe

CB NINJA: au al ga jebe
kruteeeee
mazoooooooo

me: šta je bilo?!?!??!

CB NINJA: kako ga je mirka roknio
uglavu
jeboooooote

me: gotovo?

CB NINJA: da
ahahh

me: e jebiga…

CB NINJA: ne da ga je sjebo
a krute kak je sjeban ovaj lik sto komentira
majko isusova al ga je sjebo
nedizhe se
ahahahah
za jedno 20 sekundi ima na jubitu
sigrno

Sigh

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *