Leningrad Cowboys u Sarajevu!!!

Leningrad Cowboys – Otvorena Scena FIS – 31. Maj!!!!

Lenjingradski Kauboji su legendarni Rock `n` Roll band koji je poznat po svom humoru a Boga mi i po frizurama. Bend je prvobitno postojao kao fikcija, bend u filmu Akija Kaurismakija Leningrad Cowboys Go America. Nakon filma tom imišljenom bendu se pridružilo par iskusnim muzičara iz drugih bendova i bend je krenuo svojim putem. Bend je također poznat po svom sastavu u koji spada i Soviet Red Army hor.

Shvatate i sami da je ovo jedna Rock `n` Roll senzacija koju ne smijete propustiti. A ako se niste uvjerili kliknite na donji link za opširnije i pogledajte KAuboje.

Ovdje Možete rezervisati kartu za ovaj koncert

Opširnije

http://www.bock.ba

Ako zanemarimo očajno loš gore napisan i sastavljen tekst, te jednu notornu glupost: Bend je također poznat po svom sastavu u koji spada i Soviet Red Army hor.
Zbor Crvene Armije je službeni vojni zbor bivše sovjetske crvene armije i formiran je 1928.
S Leningradsima su odradili par koncerata u punom sastavu (Total Balalaika Show) i nekoliko turneja u “krnjem” sastavu (na takvom jednom koncertu sam imao čast i ja nazočiti).

Elem, ako zanemarimo to, ovo je genijalna vijest.
Karta se, kao što ste pročitali, može rezervirati via mail a karta je nevjerovatno povoljnih 10KM (cca. 40KN). Prodaju i VIP karte (?!) za 30KM (cca. 120KN).

Još malo iz medija:

“Leningrad Cowboys” 31. maja u Sarajevu

Finski bend “Leningrad Cowboys” nastupit će 31. maja na otvorenoj sceni FIS-a u Sarajevu sa početkom u 21 sat. Kao predgrupa svirat će sarajevski bend “Marginalac Margarin”, a cijena ulaznica je 10 KM.

Film “Leningrad Cowboys go America” iz 1989. godine obilježio je početak njihove karijere. Ovaj film, čuvenog redatelja Akija Kaurismakija je vjerovatno poslužio kao inspiracija nedavno proslavljenom filmu Borat.

Nakon toga, ovaj bend snimio je još jedan film – “Leningrad Cowboys meet Moses” iz 1994. godine.

Za 20 godina postojanja sastava, “Leningrad Cowboys” održali su stotine velikih koncerta sa nastupima u preko 50 zemalja širom svijeta.

Njihovi najznačajniji nastupi održani su u Helsinkiju pred 70.000 ljudi i Berlinu pred 60.000 posjetilaca.

“Leningrad Cowboys” su majstori show programa sa jedinstvenim izvođačkim nastupom. Jedinstven stil i obrada originalnih pjesama kombinovana sa specifičnim izgledom i ponašanjem na sceni odlikuje ovaj bend.

Rezervacija ulaznica može se izvršiti putem e-mail adrese info@bock.ba.

(Sarajevo-x.com)

Pa što drugo reći, nego vidimo se 31. svibnja u FIS-u!

Ovo je povuklo pitanje mog odlaska na koncert u Zagreb.
Zasad još nije ni ta opcija isključena.
Tako da se možda vidimo i dan poslije u Tvornici.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *