Simpsons movie

LOL!

IMDB kaže 8.0 od 10
Pa kakvi su Simpsoni u widescreen formatu i u trajanju od sat i po’?

Prva stvar koju valja reć da je užasno teško napraviti recenziju ovog filma. Lako je kad pogledaš bilo šta drugo pa možeš reć a da dobro je bilo, možda malo puno krvi, dobra mjuza, malo su pretjerali s patetikom, sve u svemu OK / moglo je bolje…
Ali o Simpsonima…
Dakle radi se o Simpsonima, najdugovječnijem američkom TV showu. Jednoj od najsmješnijih humorističnih serija svih vremena. It’s the Simpsons, dude!

Smijeh počinje od prvih sekundi filma. Al bukvalno. Od onog 20th Century Fox špice.
E sad ono bitno što bi bilo bitno za naglasit je da je ovo nešto što bi se prvi put definitivno trebalo pogledati u kinu. Nažalost ja ga nisam pogledao u kinu (koliko vidim u Sarajevu ga nijedno kino ne prikazuje), već u poluležećem stavu na zaslonu svog vjernog prijenosnog konfuterala.

Trebo bih sad napisati nekakav plot.
Homer izazove katastrofu zbog kojeg EPA (Environmental Protection Agency – agencija za zaštitu okoliša) postavi ogromnu kupolu na Springfield.
Simpsoni bježe od linča i postaju bjegunci.
To je dovoljno reć.

Simpsoni su dotakli više manje sve teme kojih se dotiču u svom TV izdanju.
Ekologija, društvo, politika i ostalo.
Ono što čini Simpsone filmom, a da nije widescreen format i trajanje je od sat i po’ su dakako i filmski efekti, u ovom slučaju odlični kompjuterski 3D efekti.
Razveselio sam se kad sam pročitao nedavno na se sada pripremaju 3 Futurama filma, koji pak neće biti namjenjeni za kino publiku već će odmah ići na DVD.

“I was elected to lead, not to read!”

Moram priznat da mi je post malo konfuzan sad kad sam ga ovako letimično pročitao u editoru pa ću ga zaključiti što prije.
Od filma naravno ne možete očekivati nekakvu veliku filozofiju ili nekakvu duboku poruku. Međutim, siguran sam da ćete pohrilit u kina da bi ste se smijali s publikom dobrih sat i po’ vremena i garantiram vam da ćete se sigurno prisjećati gegova i fora još danima i da će te ih oduševljeno prepričavati.
Pa eto, ovo bi trebao biti kraj ovog konfuznog posta.

Spider Pig
Spider Pig
Does whatever a Spider Pig does
Can he swing
From a web
No he cant
He’s a pig
LOOK OOOUUUTTT!!!!
He is a SPIDER PIG!!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *